Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 297 972
  • 871
  •   1
Отговори
# 360
Аз ще си взема вторият, ако ремонтът на Нео-то е скъп. Там не пише за 70С ефективно сушене, а марката доколкото съм чувала е с добър имидж в Англия /в смисъл по-добър от на Нео в БГ/.

Ако някой има такъв, ще ми е от полза да чуя мнение от първа ръка
Как поръчваш, с фирма за доставка до БГ ли? Може ли да ми кажеш коя фирма ползваш?

# 361
Ето този модел ползвам от 3м и до момента нямам забележки.
http://www.amazon.co.uk/Shef-Dehydrator-Machine-Adjustable-Tempe … 8Y/ref=pd_cp_kh_2

# 362
  • София
Изчетох цялата тема и още няколко в други сайтове, за да се ориентирам (не че успях много, ама все пак ми се поизясниха доста неща). От миналата година заглеждам тези уреди в каталозите на Метро. Та сега пак са пуснали някакъв модел, на Тарингтън Наус, за 72 лв., 5 тави, 2 скорости на сушене (това 2 температури ли означава?), 500 В. Някой да даде мнение за този модел? Ето тук на стр. 4 http://proxy.metro-group.com/METRO-Bulgaria/Household1319/#/zoompage/5/ . Не мога да разбера тавите колко са дълбоки, а от това, което изчетох май на Зелмер са най-дълбоките тавички.

И доколкото разбрах, най-добрият модел откъм цена/качество и регулиране на температурата е на Нео, но не е наличен.

# 363
чушки и домати който не яде...  Grinning

# 364
Ако някой все още търси уред с регулация на температурата - в момента е наличен този модел:
http://topmarket.bg/product/74372/ured-za-izsushavane-na-plodove … st-fa-5126-1.html

# 365
  • София
Аз се чудя сега на този: http://www.emag.bg/sushilnja-za-plodove-zelmer-fd1001-520w-11-l- … 935/pd/E9SZNBBBM/

Някой има ли мнение за модела и марката?

# 366
  • Добрич
За модела, не зная нищо, но моята сушилня е също Zelmer и съм доволна.

Има ги и в Техномаркет:

за храна

за плодове

# 367
  • София
Вела, мерси, вече поръчах този за плодове (от емаг, за 81 лв.), който се води (не знам защо единият е за храна, другият за плодове  Rolling Eyes ). Избрах него, защото е по-мощен. Ще видим, утре го очаквам и нямам търпение да го пробвам (че половинката хич не беше съгласен, каза, че ще е поредният утред в нас, който няма да се ползва).

# 368
Този за храна дали става за мръвки, риба? Някой пробвал ли е въобще да суши такива неща?

# 369
Този за храна дали става за мръвки, риба? Някой пробвал ли е въобще да суши такива неща?

Назад в темата четох обяснения.

Вела, мерси, вече поръчах този за плодове (от емаг, за 81 лв.), който се води (не знам защо единият е за храна, другият за плодове  Rolling Eyes ). Избрах него, защото е по-мощен. Ще видим, утре го очаквам и нямам търпение да го пробвам (че половинката хич не беше съгласен, каза, че ще е поредният утред в нас, който няма да се ползва).

Ще споделиш ли дали има термостат или суши на едни и същи градуси?

# 370
  • София
Няма термостат, от това, което четох. Има 2 степени на сушене само.

# 371

Аз съм правила джърки от телешко и пилешко, но в друга марка дехидратор. Телешкото се получава по-добре.

# 372
  • В сбъднатите си мечти
Чакам с нетърпение да ми пристигне уреда като на catty m И аз го поръчах вчера ,затова попаднах на темата ви Simple Smile Благодаря за опита който сте споделили   bouquet Имам и други уреди на марката от които съм доволна ,дано и този да е добър и да ми служи по предназначение Simple Smile))

# 373
  • Добрич
Ако се ползва редовно /лятото и есента се чудиш кое да сушиш по-напред/, уредът доста добре се отчита от електромера. Освен това, по-високата мощност, предполага и по-висока температура на сушене /или поне така си мисля/. Така, че по-високата мощност не зная дали е предимство от моя гледна точка.

Аз пробвах да суша свинско - доста жилаво стана за вкуса ми, макар, че го бях мариновала предварително. А за рибата - предполагам, че пластмасата, ще се "напои" с миризмата от риба, затова за себе си отхвърлих тази възможност.

# 374
Вела, имай предвид, че свинското не се препоръчва за сушене, освен ако не е минало високо термична обработка преди това. Причината е в това, че свинското има доста висока опасност от развитие на зарази и паразити. Същото се отнася и за пилешкото.

Ако ще сушиш месо, взимай телешко. То не изисква предварително да го вариш или печеш и става на много по-крехко джърки.

Що се отнася до по-високата температура/мощност на дехидраторите без възможност за регулация на температурата, те са подходящи за правене на сушени меса и за хора, за които хранителната стойност на сушените продукти/яденето не е от значение. Моята цел при сушенето на зеленчуци, плодове, семена и ядки е да запазя полезните вещества на изходния продукт, поради което суша на 110-115 F (43-45 С). 

Общи условия

Активация на акаунт