Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 297 942
  • 871
  •   1
Отговори
# 195
  • Добрич
Може да се застъпват парчетата, Вела, но за предпочитане откъм тънката страна (ако има такава).  Ако не и ако са залепнали едно за друго, отдели и размести парчетата някъде на 1/2 от сушилния цикъл, за да може дехидратацията да е равномерна.

Благодаря!   bouquet

# 196
  • Sofia
Привет, момичета, вече и аз съм собственик на Neo. Мисля тази седмица да го пробвам с малини Simple Smile
Благодаря за подробния списък с времето за сушене Simple Smile

# 197
Ееееее, не можах да заспя докато не изчетох цялата тема от начало до край  Mr. Green Още утре се запътвам за Нео-то  Wink
Съветите са повече от чудесни   bouquet
На 5-ти имам рожден ден и си дадох обещание да премина на по-здравословен начин на хранене най-вече, за да дам пример на моето сърковище. Какъв по-добър подарък бих си направила от този уред.  Laughing Вече започнах да си представям как ще му правя плодови и зеленчукови чипсове, какви универсални подправки ще правя..., абе много се размечтах  Crazy

# 198
Стефи, ела тогава и в темата за суровоядството!

# 199
Благодаря Фейче   bouquet
Възхищавам се на лентичката ти! Шоколада е големият ми препъни камък, треперя ако не съм си изяла дозата, точно като наркоман. Ще трябва да работя по въпроса и дай Боже да успея и без шоколад

# 200
И аз бях така, Стефи. До болка ми е познато. Сега съм свободна, уравновесена и с 4 размера дрехи по-обезтлъстена.

# 201
Влизам в темата само, за да дам отчет-пъпеша става просто прекрасен изсушен-ароматен и много сладък Peace

# 202
  • Пловдив
Деси, с какъв пъпеш пробва - с оранжева или зелена месеста част? 

# 203
Мисля, че оранжевия е по-сух и ще е по-подходящ
D_e_s_i_t_o, на каква дебелина наряза парченцата и как прецени дали са готови? Всмисъл, бяха ли твърдички или все още меки като ги изключи? Тази вечер ще правя сефтето на моя уред и искам да съм подготвена изцяло  Simple Smile

# 204
Пробвах с оранжевите, но предполагам, че и с другия вид ще стане-даже ще бъдат още по-сладки, защото те по принцип са по-сладки. Парченцата ми бяха тънки, но днес заредих с нова доза по-дебели-дебелина колкото кутрето ориентировъчно. Иначе за това доколко да са сушени-според преценката ви-не сухи като да се чупят-гъвкави да са все пак Peace

# 205
Тези гъвкавите парченца колко ли време биха се съхранили в затворен съд и на хладно? Сега ми идва като идея да пуснем няколко зрънца ориз в съда за съхранение, за да може да поеме ако има останала влага

# 206
Нямам представа за времето за съхранение, защото суша за първа година и може още да не съм му "хванала цаката" както се казва. За всеки случай ги държа във фризера сушените плодове, но за проба съм изсушила тиквички за универсална подправка и ги държа в затворен съд в шкафа, проверявам ги от време на време-засега няма проблем Peace
Иначе предполагам, че ако се изсушат съвсем до твърдост, ще са по-скоро като чипс, а не за всички плодове е подходящо. За пъпеша конкретно, е, но за сливи, според мен, не е. На упътването на машината ми за кайсиите пишеше точно, че се сушат до състояние, в което да бъдат цитирам "гъвкави" .

# 207
  • в рaя
От вчера и аз съм горд собственик на едно нео Simple Smile Обаче в книжката не пише нищо, та се допитвам до вас - как се подготвят плодовете/зеленчуците за сушене? Измиват, бланшират или просто нарязват? а когато се изсушат как се съхраняват - в стъклени буркани и на тъмно? Всички плодове/зеленчуци (без доматите) така? Много благодаря предварително за всички съвети  Hug Hug

# 208
В общи линии в темата вече има всичкото инфо необходимо за всеки, който иска да суши каквато и да е храна. Първият ми опит приключи със среден успех - суших сини сливи, които бидейки малко зелени и кисели, не се изсушиха като хората след близо 26 часа, но реших, че не си струва повече труда предвид некачествения продукт... Днес/утре ще пробвам праскови(може би плодова кожа, защото са екстремно меки). За съхранение иначе съм приготвил големи буркани с метална закопчалка и гумено уплътнение(в Кауфланд Плд са по 8лв в момента за 1.5-литров буркан).
Имам въпрос към Феята - кожата мога ли да я направя върху хартия за печене?
Някой сушил диня ще даде ли фийдбек за резултата? Аз чета из нета, че ставало като бонбони.

# 209
Пеев, да, може да използваш хартия за печене.

Тупурче, миеш и сушиш. Някои зеленчуци се мариноват (патладжаните, примерно).

Дехидратираните продукти винаги се съхраняват в добре уплътнена кутия или буркан, които да предпазват от влага.

Общи условия

Активация на акаунт