Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 63-та тема

• 115 465
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
У нас вчера пържоли на грил тигана, пържени картофи и шарена салатка

didolinaa, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  newsm59

Леля Ог, кажи ми как приготви брюкселското зеле, все се каня да купя, но не съм попаднала на подходяща рецепта, а твоето ме плени  bouquet

sisi_fashion , моля за рецептата за милинките, чудесно изглеждат.

# 121
Lilian_V, много благодаря за рецептата!   bouquet 
Aredhel, предположих, че може би така ги наричаш, ама да съм сигурна, че похвалата е за мен  Laughing Благодаря ти!   Hug Ако имаш да споделяш някоя тънкост за гювеча, сега е моментът! Наистина много ми се прияде и смятам да сготвя.

verabel, страхотно меню!

vangobi, самите зелчици почистих и ги подварих в солена вода. Първите ги дълбах, а вторихе им направих по два дълбоки разреза на Х. Мисля, че разлика на външен вид няма, само дето второто е далеч по-лесно.  Самото зеле не ни допадна на вкус. Явно само сол на водата не е досаттъчно, трябва им и нещо киселко или друг аромат, който да смекчи техния. Леко нагарчаха, не знам дали е нормално. Самата плънка стана чудесна - запържих гъби в масло с малко сол, прибавих две триъгълничета топено сирене, заквасена сметана (според мен  с течна може да е по-вкусно), накрая настъргах кашкавал. "Напълних" зеленцата и във фурната, докато се зачерви сиренцето. Остана ми от заливката и я сипах на дъното на тавичката, под зеленцата.

# 122
Ей, страхотни неща сте сътворили, ама по фунийките се влюбих. Simple Smile
Кажете рецептата, моля.
А и само този кекс с майонеза правите, аз не мога да се престраша да го направя...някак си не ми се връзва...ама накрая сигурно ще го опитам.  Twisted Evil

Ето и нещичко от мен:

Салата Табуле, Пиле с бамя и опит за козунак Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 14:19 от zaika baika

# 123
Шоколадов сладкиш с майонеза на Сладка Хапка с крема на Лабрекс

Забелязвам, че темата става все по- красива! Поздравления, масово майсторките кулинарки са напреднали и с фотографията!  Simple Smile

# 124
  • София
Леля Ог, благодаря за рецептата  ще опитам от интерес   bouquet.

# 125
sisi_fashion , моля за рецептата за милинките, чудесно изглеждат.

Милинки без яйца
Продукти:
400мл топла вода/ може и пр.мляко/
1кубче мая
1ч.л. захар
1с.л. олио
1ч.л. сол
брашно/колкото поеме и тестото трябва да е мекичко, моето малко го премесих/
Замесва се до меко тесто, оставя се 15 минутки да втаса. В намазнена и набрашнена тавичка се оформят малки топки, като в средата им сложите сирене или извара.
 Заливка: В 1/2 ч.ч олио се запържват 2 равни с.л. брашно със една чаена лъжица червен пипер/може и сиренце да се добави, аз го правих без сирене/. Излива се върху милинките и се пече в умерена фурна. Лесно и вкусно  Blush
П.П: Но рецептата не е моя, намерих я, но не помня вече от къде.

# 126
  • София
sisi_fashion   bouquet

# 127
  • Ispania
Отивам да си открадна някоя и друга рецепта назад Laughing
Моите снимки не са много хубави,но се надявам ,4е скоро ще спе4еля от лотарията и ще си купя хубав хубав фотоапарат Thinking.

Торта Татяна,вариянт А ла Вал,нищо 4е е правена то4но по рецептата Laughing ooooh!

Свински хапки с картофи(който си ги познае Hug Hug Hug),много вкусни бяха

Кюфтета в бял сос(сьщата работа,за този който пусна рецептата Hug Hug Hug).Син4ето реши ,4е ве4е само тях щял да яде Joy

Зимна торта

Бухти Party Party Party

# 128
Поздралвения за всички споделени красоти! Много е вкусно всичко   bouquet
Леля ог, ние също не харесваме това зеле и на нас ни нагарча, въпреки опитите за обработка, но вече ще спра да правя опити да ни се хареса, иначе, твоето изглежда много вкусно!

Лилан, радвам се, че ви е харесала рибата по този начин! Simple Smile

От мен каша от коприва.....след като видях тази на Цецето, намаше как да не хукна за коприва, толкова изкусително изглеждаше  Hug

Хубав и вкусен ден! Hug

# 129
Поздралвения за всички  bouquet
От мен пиле фрикасе

# 130
Добър ден кулинарни вълшебници .  Heart Eyes
Пепика-   bouquet за темата.

Благодаря на всички за поздравите и пожеланията за рожд. ми ден .  Hug Hug

Леля Ог, nordina, didibu, mari eta , Аелис, Роца, Цецето, сладка хапка, Гелева, Веси, Селма, Танита, пеп-4о, Джиа, esy, Pety, Val- много е вкусно при вас .....  chef  newsm22

didolinaa- Честит Рожден Ден !   newsm67

от мен : пиле с ориз и кексчета със сирене и сусам

# 131
  • При елфите ...
Aredhel, предположих, че може би така ги наричаш, ама да съм сигурна, че похвалата е за мен  Laughing Благодаря ти!   Hug Ако имаш да споделяш някоя тънкост за гювеча, сега е моментът! Наистина много ми се прияде и смятам да сготвя.
Нинка, чак тънкости няма, гювечът го направих с праз, който задуших в мазнина и вода. Добавих една доматена подправка с моркови и чушки /ако ги имаш по отделно още по-добре/, грах, зелен боб, картофки, скилидки чесън /повечко/ и пилешкото месце /беше предварително сварено/. Сложих го да се запече във фурната. Много харесвам и бамя да има, ама нямах, подправки магданоз, малко червен пипер и чубрица. Хубавото е, че може да се импровизира и да сложиш нещата, които харесваш. Аз съм слагала и сладка царевица, защото много я обичам.
Весе и спорен ден ти желая!   bouquet

# 132
A пък аз станах пишман с едно телешко  ooooh! та от мен Телешки рула с гарнитура от гъби, моркови и боровинки:

# 133
  • Пазарджик/Лондон
Val , ако  в свинските хапки с картофи има и гъбки - мои са Heart Eyes. Много ми хареса тортата ти, кога ли ще се наканя и аз да направя една торта Татяна newsm78.

Денерис , разкошно е телешкото ти, струвало си е труда Hug.

# 134
Matze - може ли рецепта за соленките.
Mari_eta -  записах си еклерите, и рецепта за лазанята, но може ли и за питката  Whistling
Ilrai78 -  страшен лучник, взех си рецептата ти
Мими - невероятна торта, записвам си!
Въпрос: хубави ли стават ястията с кус-кус, че малко странни ми изглеждат на пръв поглед?
Много хубави фунийки днес, върнахте ме назад във времето, още когато бях хлапе  Party
Vesi_nn - и аз искам рецепта за шоколадовото кремче с извара!
Танита - къпкейкс - ух, че хубаво звучи и изглежда...чакам и твоята рецепта.
Rumya - и твоята рецепта си записах, кексчетата сигурно са невероятни.
Кога ли ще дойде време да приготвя всички тези вкусотий, които предлагате тук, нямате милост!!! НО едно голямо БЛАГОДАРЯ!
И да не е спам слагам за вечеря, каквото ще има - Пастицо или Пастицио/гръцко/:

Общи условия

Активация на акаунт