Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 63-та тема

• 114 990
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Пина, разкошна торта. Записах си и аз рецептата. И кифличките ти са много хубави.
Mam4e Bandit, много красиво сладкишче.
Роца, много интересни и необичайни ястия приготвяш.
Нордина, много здравословно готвиш, поздравления.
PURE ELIXIR, можеш ли да ми кажеш технологията на питките, как ги правиш във тази форма. Аз нещо не можах да го измисля, Много са хубави.
sisi_fashion, страхотни гевречета.
Пепчо, страхотно меню отново. Записвам си огретена, ще го правя.
Берина, много вкусно меню.
Надето, ще дадеш ли моля те рецептата закрем брюле с ягоди? Благодаря   bouquet

От мен едно суфле по рецепта на Нордина, мнооого се хареса вкъщи, благодаря за рецептата.

Една торта по рецепта тук от форума. Торта за моята любов се казва. Търсих търсих и не можах да намеря от кой съмя записала. Но ако си я познае, много благодаря, много е вкусна. Само дето банановия мус не ми се стегна - пак същия гаден желатин на доктора и се разтече, та не остана много, но пак беше много вкусна тортата.

и едни бухтички със стафиди и мед, по рецепта на Танита, разкошни станаха. Благодаря и на нея за рецептата.

# 451
При нас картофен гратин и таратор.

# 452
Pety, чудесни гевречета
nordina, bliznacite2004,  bouquet за картофения пай
Neli4ka очичките му останаха на твоите шишчета
mari_eta, записах си рецептата ти за клавиши, преви време съм ги правила, но не ми се получиха, в най-скоро време ще пробвам рецептата ти Heart Eyes
labrex , Джиа , pina прекрасно изглеждащи десерти  Peace
пеп-4o взимам си от печената рибка, много обичам риба и морски дарове Crazy
tracy_t, Леля Ог, vangobi, Аелис, nordina, vesi_nn, ивка27, nahodkata, bliznacite2004, ***Ади***, Роца  страхотни менюта Hug
у нас мини пици снимки от вчера и днес Peace

# 453
Лабрекс,Пеп-4о,Трейсиbouquet Heart Eyes!
ето рецептата на Нордина,тя е обяснила как се оформят,но да споделя и аз-късаш топка от тестото,правиш фитилче,връзваш на възел,крайчето,което излиза отгоре на възела подмушваш отдолу под питката,а другото,което се подава отдолу го премяташ върху питката и го пъхваш в средата й,като притискаш с пръст хубаво ,за да не излезе при печенето.То и аз на снимката в блога колко им се пулех как ли ще стане това сплитане,а като взех да го правя се оказа лесно.  Peace

# 454

berina , вече където чуя или прочета "бюрек", ми изникват в съзнанието твоите вкусотии! Heart Eyes Всичко, което си показала, изглежда много вкусно!  bouquet

иланг-иланг, подсети ме, че отдавна не съм правила руска салата, твоята изглежда чудесно!  bouquet

Pety, много слънчев гратин!  bouquet

mimi P27, ако ти се губи една пицичка, да знаеш къде е.........много скромно само едничка си свих! Embarassed  bouquet

Вкъщи постно (месцата в хладилника не ги броя, ама има някой, дето не ги забравя) - леща яхния с маслинки

и хлебчета от тестото с грис.

# 455
При нас -Спанак с ориз и кашкавал

Крем карамел

Pety,моля за рецептата на гратина  Hug

# 456
Лабрекс да , единия слой е желиран с плодове,само че желето се прави не с желатин а с пудингов прах!
Ето Рецептата за "Басейна", за всички които го пожелаха Simple Smile .Сестра ми си я беше чепнала от едно немско списание.Не е сложна за правене , само  че си изисква време, понеже всичките 4 слоя се правят всеки един по отделно за себе си и накрая се съединяват, с "чакане"(тоест, чака се например да се стегне желирания слой в хладилника поне 1 час.´, та после сметановия и т.н. Но си струва!Вече чакам с нетърпение гостито да дойде, за да я почнем Simple Smile

Торта "Басейн":

1. Тестото (бисквитено тесто):

2 яйца
2 с.л. гореща вода
80 гр. захар
1 ванилия
80 гр брашно
1/2 ч.л. бакпулвер´

Замесва се тестото по тази последователност: яйца, вода,захар, ванилия, накрая брашното, смесено с бакпулвера.Пекох на 170 градуса до като си се изпече, то не се надува, както се вижда по снимката, тестения слой е доста тънък. Пекох във форма 26 см.
Оставя се да изстине.

После се пече най -горния слой, целувчения. Продукти:

2. Целувчен слой(капака):
50 гр масло
50 гр захар
2 жълтъка
75 гр брашно
1 пакет бакпулвер

100 гр. захар
2 белтъка
50 гр. бадеми, от тези настърганите на листенца.´

Разбиват се жълтъците със 50 гр. захар, после маслото, и накрая брашното смесено с бакпулвера. Отделно се разбиват белтъците на сняг , след това се слага 100те гр. захар и пак се бие с миксера до стопяване на захарта. В същата по големина като горе(по пътя на логиката ) форма се слага първата смес, отгоре снежните белтъци, поръсва се с бадемите и се пече на 150 градуса около 30 мин. Забележка: веднага след изпичането още топъл се нарязва тоя горен слой на равни парчета, както после ще е нарязана тортата. Аз се изтарикатих и като стана готов,минах най отдолу с конец точно под блата , за да го отлепя безпроблемно от формата и веднага след това "подпъхнах " твърда хартия за печене под блата.Така го вдигнах и го оставих на страна и го нарязах внимателно направо на хартията, така 4е после само да го "хлъзна" ввърху готовата торта като капак. Но вие може да имате и по добри и сръчни варианти.Ако не-нарязаните парченца накрая и едно по едно може да ги подредите внимателно върху тортата.

3. Слоя с плодовете.

2 буркана компот от плодове( тук са така наречените "Stachelbeeren", не знам у нас как им се казва, пускам долу снимка на компота.НО може да се вариира , разбира се) Грамава на буркана пак ще го погледна, но мисля че е 400 гр.
375 мл Сок от компота
4 с.л. захар
1 пакетче ванилов пудинг на прах.  

Изцеждат се плодовете. Пудинга се размива в 3-4 лъжици вода. Сока от компот се завира със захарта , след което се добавя пудинга и се бърка докато се сгъсти. Слагат се накрая изцедените плодове, и се разбърква добре.

Тук вече почва да се "съединява" тортата :

В чиния за торта се слага най отдолу бисквитеното тесто, и се игражда само с пръстен за торта(като тоя от формата за разкопчаване, ама по висок, че тортата доста височка става.)Отгоре се изсипва  още топла сместа с плодовете. Оставя се да изстине, и като изстине се слага в хладилника за поне 1 час да се стегне.

През това време се приготвя последния

4.Слой-сметанов.

400 мл сметана
2-3 с.л. ликьор (аз сложих коантрьо,ама каквото има под ръка човек.Най добре нещо което е на цитрусова основа, макар аз и с Бейлис да съм го правила вече)
1 пакетче втвърдител за сметана (у нас мисля че също го има, на доктор Йоткер, ако трябва ще пусна снимка на пакетчето.
3 с.л. захар

Сметаната, захарта , ликьора и втвърдителя за сметана се разбиват заедно и се слагат също в хладилника да се стягат.

Като се е втвърдила плодовата смес върху блата достатъчно, се слага сметановата смес отгоре , и накрая се нарежда нарязания на парчета целучен блат най -отгоре: или парченце по парченце внимателно, или за по сръчните се "хлъзва" цял отгоре. Тортения пръстен  не се маха още.Слага се тортата да престои поне 4 часа в хладилника (най добре е да престои една нощ) и чак след това се маха тортения пръстен. Понеже сме нарязали предварително най -горния слой,после е много лесно да се режат парченцата, без да се развали хубавия вид на тортата, там е и смисъла на рязането, де!

Та така. Постинга стана километражен, но си е много за обясняване. Затова пък домакините с търпение и нерви за тая торта после са възнаградени с вкуса й. Simple Smile И с похвалите на гостите, де:)
Айде отивам да се направя хубава, че те след малко ще дойдат. Довечера ще ви чета какво сте поствали.
Ето снимката на бурканчето(жълтото ) с въпросния компот:

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 16:54 от Mam4e Bandit

# 457
  • При елфите ...
За следобедното кафе, едини тригунки.

# 458
  • DE
У нас днес !
Яхнийка с месце и едно тортенце.

Приятна неделя !

# 459
Здравейте ,момичета и момче  Grinning
Чудесни вкусотийки има днес пак тук...по късно ще ви разгледам и отново ще открадна някоя идейка Wink.Поздравления за всички  newsm51 newsm51 newsm51
Набързо да покажа от вчерашния ден някои неща....
Бяхме на вилата,слънце ,скара ...беше супер... Wink

Специално брат ми беше на скарата...

Това е от мен за сега..по късно или утре ,ще покажа нещата от днес  Peace

# 460
  • ГОре на черешата...
Ааааа, не, поствам снимките и изчезвам оттук - то торти, пайове, понички, тригуни, скари и салати  -  Crazy Crazy Crazy

Вкъщи днес - мусака /неудостоена със снимка/, хлебче-пица - поръчка от голямото синче:

Козунаци с локум, оформени по два начина:

# 461
Здравейте на всички!!!

Чак сега се добрах до компа,ама първо в тая тема,че нали е време за вечеря,да взема да предизивикам апетита LaughingЧудни нещица видях,както всеки ден Hug

Пеп-чо,живея в столицата,но напоследък се чудя задълбочено дали е град или особенно голямо гето,ама това е друга тема ooooh!

Pety,благодаря  bouquetЩе бъде тествана в най-скоро време.

У нас днес ориз с пиле,който не стигна до снимка и таратор,който сега ще правя.Мног гости и слънце тези дни,не успях да стигам често до фотоапарата Blush

# 462
mimi P27, много вкусно и красиво изглеждащи са мини пиците!
Меридит, големи вкусотии у вас! И разнообразни!
matze, много са апетитни и яхнийката, и тортенцето!
mari_eta, и хлебчето, и козунаците са невероятни!
Aredhel, ау, как обичам тригунки! Ако знаеш от кога не съм хапвала такава вкусотия!
delicate, спанакът и крем карамелът ти изглеждат чудесно!
На Лабрекс лещичката и хлебчетата също са прекрасни!
А тортичката на Трейси е страшна!

Днешният ни обяд: айсбергова салата със сирене и маслинки - любима комбинация, пилешко филе с картофки и гъбки на фурна, домашен хляб - най добрият, който съм правила и направо се пръскам от гордост  bowuu  chef, и тарталетки "Триколоре"  Laughing с крема "Пастичера" отново - вече любим десерт:

# 463
M_Nik, пеп-4o, ето рецептата за Кифлички с масло и пълнеж от сирене

В нея има някои нетрадиционни неща, но аз съм описала кои и какви са и как евентуално може да се заместят.

Момичета, много благодаря за всички комплименти, радвам се, че харесвате нещата ми!  Grinning

# 464
За вечеря - Пилешки хапки

labrex,yagodka,разкошни хлебчета  bouquet
mari_eta,неустоим козунаk    bouquet
matze,mimi P27,merydit,tracy_t ,иланг-иланг,страхотни неща сте сготвили!  bouquet

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 20:00 от delicate

Общи условия

Активация на акаунт