Препоръчайте ми латекс

• 17 434
  • 21
  •   1
Отговори
Привет!
Предстои ни боядисване следващата седмица и не можем да изберем латекс. До сега сме слагали само тапети.
Апартамента е старичък, панелка. Мъжът ми го шпаклова сам (мисля, че се получи доста добре доколкото разбирам аз изобщо от това), с някаква "сатенена" шпакловка (май така се казваше). Сега обаче не знаем кой латекс е хубав, колко ще ни трябва като количество. Не знам стените като квадратура колко са, но апартамента е стандартен - 60 кв. м. (две стаи и кухня), като ние ще боядисваме коридора и двете стаи, без кухнята.

Бихте ли ми препоръчали латекс? И някакви съвети не са излишни Simple Smile
Също така какво мислите за варианта сами да си оцветяваме латекса (видях, че продават такива оцветители)? Спестява ли се нещо, могат ли да се докарат хубави цветове?

Благодаря предварително.   bouquet

# 1
  • Под Сините камъни
Здравей Либи!За латекс мога да ти предложа на Мегахим.Ние вкъщи сме с такъв латекс оцветен на машина и нямам забележки.Много зависи колко парички си решила да пръснеш.Има и вносни латекси,но доста по скъпи.За оцветяването сами няма лошо,но трябва да запомниш колко и какъв оцветител си сложила на една бака латекс,че ако не ти стигне да си направиш допълнително и ще е голямо щастие да улучиш цвета да е същия.За разходи смятай го около 350гр латекс на 1 квадрат за 2 ръце.Квадратите на една стая се смятат доста лесно умножаваш дължината на късата и дългата стена и получената цифра е умножаваш с височината на стаята.
Дано съм била полезна.

# 2
  • Шумен
Либи, ето то 2 теми, където се обсъжда този въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409697.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292199.0

Ние ползвахме на Мегахим - Декоратор с и без тефлон. Доволни сме. За таваните гръцка Aplalux.
 Hug

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 15:31 от kiva

# 3
Здравей,
Мога да ти препоръчам латекса на Levi's,който е страхотен и като цветова гама,и като покривност,и като нисък разход на кв.м.За съжаление обаче е и по-скъпичък.Брат ми си боядисва апартамента с него(двустаен ново строителство,тъмни цветове(те са и по-скъпи по-принцип)),излезе му около 700 лв,но и доста му остана.
Иначе в къщи хола аз съм си "тонирала"латекса,в охрен цвят е,стана си екстра.
За коридора си купих тониран,много приятно зелен на Мегахим 1 бака от 4кг за 27кв.м.(на етикета пише че тази разфасовка покрива 25 кв.м).Също съм доволна.Разредих го със  вода - това се наложи защото стените са пръскана мазилка а латекса е толкова гъст,че не проникваше хубаво във дупчиците й.Въпреки изричната забрана на продавачката го разредих с вода и нищо не му стана.(дори съм доволна,защото разбрах че този цвят се постига със смесването на зелен и кафяв оцветител, Twisted Evil,иначе зеления оцветител за латекс е с много гаден цвят)
Ти каза ,че сте на гладка замазка,което е по-добре,защото дава нисък разход на латекс.Може евентуало да ти се наложи да грундираш първо(да минеш стените с разреден с вода латекс)- това се налага понякога ако боядисваш бяла стена с по-наситен цвят.
Дано съм била полезна....

# 4
Здравей,
аз ти препоръчвам JUB словенски е, не е често срещан, но съотношението цена-качество е много добро. Не ти препоръчвам сама да си правиш цвета, пробвала съм и останах адски разочарована. Когато ти правят машинно цвета нещата стоят по друг начин. За количеството като им кажеш квадратурата,която трябва да боядисаш те ще ти кажат колко ти ее необходимо.

# 5
Аз препоръчвам нашия - Dulux. Английски е, имат много цветове. Само малко е по-скъп. Много лесно го чистя, детето като изцапа с нещо стената Simple Smile

# 6
С Дулукс боядисахме детската, за 12 кв.м стая,за "2 ръце"  бяло бях взела 7,5 л. (около 65 лв.), остана към един литър даже. Таванът на банята пак е с антиплесенния Дулукс. За дневната взехме някакъв гръцки, пишеше Еко на опаковката (колко е бил еко не знам), но за стая 24 кв.м. бяло на всякъде към 100 лв. И двете марки ми харесват.

# 7
  • Сф
Много идеи, НО  мъжа ми е професионалист и използва латекса на BORO или Дисповит!!!

# 8
Либче, е нас боядисвахме с обикновен латекс на Хамелекон. Такъв ползваха в магазина, където ни го тонирахме. Много достъпна цена и съвсем прилично качество, нямам забележки. Това все пак са стени, ще мине някоя и друга година и ще ти хрумне друго за тях.
Не си го оцветявай сама. Тонираният латекс, особено ако не е в много наситени и тъмни цветове, не излиза много по-скъпо от белия, а можеш да избираш измежду безброй чудесни нюанси, които ще ти е трудно да постигнеш сама. Simple Smile

П.П. Честит да е денят ти, слънчо!   bouquet  Волно и безгрижно да ти е, а обичта, хармонията и красотата да ги срещаш през всеки от дните си. Hug

# 9
Dulux ! Толкова много цветове и нюанси, че ти се завива свят. Има три вида - мат, с лек сатенен оттенък и сатен. Мие се без проблем и без следи. Търпи поправка / у дома се наложи след останалите майстори и пренасянето на мебелите/. Много добра покривност. Майсторите казаха, че не са боядисвали с по-добра боя. На стените цвета се получава същия, като на мострите. Да, малко по-скъпа е, но си заслужава. Това е моя опит.

# 10
Много идеи, НО  мъжа ми е професионалист и използва латекса на BORO или Дисповит!!!
Еми то и при нас боядисва професионалист и той ни каза какъв латекс да купим Wink

# 11
Благодаря ви много за отговорите, много сте ми полезни. Ще прегледам и другите теми.
За латекс Боро или Хамелекон (понеже търсим по-бюджетно решение  Blush ) искам да попитам ако го тонират на място и не ни стигне боята, после има ли проблем да направят същия цвят? Имате ли идея колко горе долу ще излезе като парички? Дали ще успеем да се вмъкнем в 200-300 лв.? Тъпото е, че пак не успях да взема размери, та така малко напосоки питам....  Blush

И още нещо се сетих - Боро и Хамелекон дали са миещи?

Curlicue, много ти благодаря за милите пожелания.   bouquet

# 12
  • София
Dulux ! Толкова много цветове и нюанси, че ти се завива свят. Има три вида - мат, с лек сатенен оттенък и сатен. Мие се без проблем и без следи. Търпи поправка / у дома се наложи след останалите майстори и пренасянето на мебелите/. Много добра покривност. Майсторите казаха, че не са боядисвали с по-добра боя. На стените цвета се получава същия, като на мострите. Да, малко по-скъпа е, но си заслужава. Това е моя опит.

Peace

И ние целия апартамент боядисахме с Dulux.  Peace Има много цветове, има различни видове - напр. боядисахме със сатенен завършек в коридора, има латекси, които отразяват повече светлината от обикновените, специално за по-малки стаи - боядисахме таваните с такъв и т.н. и т.н. И аз потвърждавам, че се чисти лесно, не остават петна.  Peace

# 13
Либче, ще ви стигнат и още как...За нежните и светли нюанси тонираният латекс не идва с повече от 3-4 лева на литър оскъпяване. Отиди в някой строителен магазин и те ще ти сметнат точно - въвеждат избрания цвят и квадратурата ви и ви казват приблизителния разход на латекс и цената му. Аз дадох 100 - тина лева за около 50 квадрата, но единия цвят го исках много тъмен и плътен, та той оскъпи. Това му е хубавото на машинното тониране, че дори да ви стигне боята, винаги можете да вземете допълнително два-три литра и цвета да е абсолютно същия. Още повече, ако след някой и друг месец проходилката понадраска стените и е нужно да ги поосвежите  Hug

# 14
Здравей Либи,
нашия апартамент е също около 60 кв. Боядисвахме преди около 3 седмици и горещо ти препоръчвам нашия латекс. Съвсем случайно разбрахме за него и не съжалявам. На Мегахим е , серия Аквис http://www.megachim.com/?m=32&id=5&id2=1 - много добра покривност, миещ се е /с тефлон/, може да се тонира, като на самия сайт на Мегахим може да погледнеш къде ще ти е най-удобно да ти го тонират. В Практикер и другите големи магазини не тонират на Мегахим. Една бакичка от 3,5 кг е към 20 лв/бяла боя/- уверявам те, че една бака стига за стая към 10кв. /това е квадратурата на пода/ за 3 ръце. Ние накупихме много боя, защото не знаехме, че ще остане. Освен това обаче към тая серия си има специален грунд-Експерт http://www.megachim.com/?m=31&id2=9
Доволна съм много.

Общи условия

Активация на акаунт