Препоръчайте ми латекс

• 17 433
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Много идеи, НО  мъжа ми е професионалист и използва латекса на BORO или Дисповит!!!
И на моя мъж това му е професията казва че от нашите на BORO e най добър. Голями фенове сме и на Levi,s ,но за него трябва перфектна подготовка. Колкото до количеството-на всяка бака има указание каква квадратура покриват и начина им на употреба. Можеш да го миеш стига да нее мазно петно,и да не е наранена повърхността.

# 16
Dulux ! Толкова много цветове и нюанси, че ти се завива свят. Има три вида - мат, с лек сатенен оттенък и сатен. Мие се без проблем и без следи. Търпи поправка / у дома се наложи след останалите майстори и пренасянето на мебелите/. Много добра покривност. Майсторите казаха, че не са боядисвали с по-добра боя. На стените цвета се получава същия, като на мострите. Да, малко по-скъпа е, но си заслужава. Това е моя опит.

Peace

И ние целия апартамент боядисахме с Dulux.  Peace Има много цветове, има различни видове - напр. боядисахме със сатенен завършек в коридора, има латекси, които отразяват повече светлината от обикновените, специално за по-малки стаи - боядисахме таваните с такъв и т.н. и т.н. И аз потвърждавам, че се чисти лесно, не остават петна.  Peace

Ако под миещи разбирате да се махне петното след почистване с мокър парцал ще кажа да така е....но боята остава по парцала а на стената остава петно.....и ако беше прочела темата за латекси нямаше нужда да пускаш нова такава....

# 17
Dulux ! Толкова много цветове и нюанси, че ти се завива свят. Има три вида - мат, с лек сатенен оттенък и сатен. Мие се без проблем и без следи. Търпи поправка / у дома се наложи след останалите майстори и пренасянето на мебелите/. Много добра покривност. Майсторите казаха, че не са боядисвали с по-добра боя. На стените цвета се получава същия, като на мострите. Да, малко по-скъпа е, но си заслужава. Това е моя опит.

Peace

И ние целия апартамент боядисахме с Dulux.  Peace Има много цветове, има различни видове - напр. боядисахме със сатенен завършек в коридора, има латекси, които отразяват повече светлината от обикновените, специално за по-малки стаи - боядисахме таваните с такъв и т.н. и т.н. И аз потвърждавам, че се чисти лесно, не остават петна.  Peace

Ако под миещи разбирате да се махне петното след почистване с мокър парцал ще кажа да така е....но боята остава по парцала а на стената остава петно.....и ако беше прочела темата за латекси нямаше нужда да пускаш нова такава....
Нито боята ми остава по парцала, нито има петно след това на стената.

# 18
  • София
И ние сме с Dulux и когато чистя петна по стените нито ми остават петна, нито има боя по кърпата. Боята е леко сатенирана и като че ли има някакъв филм отгоре, който я предпазва. Страхотна боя, много покривна, така че не съм убедена, че с евтините български бои излиза много по-евтино. Проверете непременно, може да ви се впише в сметките. Освен това при Дулукс цената на боята не зависи от плътността на цвета. Имаше, доколкото помня, цена за бял латекс и цена за цветен - независимо дали е бледо розов или черен. Така че - гласувам с две ръце за Дулукс Peace

# 19
Благодаря ви много за отговорите, много сте ми полезни. Ще прегледам и другите теми.
За латекс Боро или Хамелекон (понеже търсим по-бюджетно решение  Blush ) искам да попитам ако го тонират на място и не ни стигне боята, после има ли проблем да направят същия цвят? Имате ли идея колко горе долу ще излезе като парички? Дали ще успеем да се вмъкнем в 200-300 лв.? Тъпото е, че пак не успях да взема размери, та така малко напосоки питам....  Blush

И още нещо се сетих - Боро и Хамелекон дали са миещи?

Curlicue, много ти благодаря за милите пожелания.   bouquet

Грешката е моя!
Този пост исках да цитирам а не вашите.
За Дулукс съм съгласен че е хубав, но не е наи-добрият Wink

# 20

Peace

Прочетох и двете теми и честно казано тази ми е доста по-информативна, защото информацията е по-сбита. Ако на някой е попречила темата ми - съжалявам.

Благодаря на всички, които споделиха опита си. Наистина ми е много полезно.
Мисля, че ще се спра на някой български латекс, колкото и да ми се иска да взема по-качествен... на тоя етап тва е положението. 

# 21
Леко интерин - за мен е най-доброто съотношение на цена и качество за България, без да претендирам да съм майстор.
Търпи както Dulux леки поправки и е усточойчив на мокро триене.  Жалкото е че вече цените на българските бои взеха да гонят тези на вносните.
За пример в момента сравнявам бака Leko Интерин - 15 литра = 70лв. (средна цена на пазара - http://www.gsstroimarket.bg/view/97311.html ) и Dulux 10 литра = 79лв (https://www.megahome.bg/boq-za-steni-i-tavani-dulux-matt)

По принцип Dulux имат и по-добри цени на серии които са предназначени за майстори при които единствената разлика е опаковката. Тях съм ги виждал само в Англия, в България виждам че се внасят предимно по-скъпите серии.

Общи условия

Активация на акаунт