За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

• 38 125
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • Ispania
Хайде,ако направиш и кюфтета от коприва ,похвали се Wink,да си открадна и аз рецептата Laughing.
Няма страшно,преживява се изгореното,сега оба4е виж как няма да пипна пове4е без рькавици Joy.
Днес имахме и панирана коприва Party в кьщи

# 481
Здравейте! Снощи купих агнешка главичка, но не знам точно как да я приготвя. Прегледах и няколко рецепти за супа. Дайте идея за нещо лесно и бързо. Мога ли да я сваря в тенджера под налягане? Колко време е необходимо?

# 482
  • France
От агнешката главичка се прави страхотна супа. Също така, във фурната с подправки.
В тенджерата под налягане се вари общо 45 мин., като аз изливам първата вода. След това, обезкоставям. Добавям зеленчуци по желание, картофи, може и ориз. Слагам целина, магданоз, джоджен, чубрица.
Преди да сложа главичката във фурната, я кипвам за 2-3 мин. Намазвам я със масло, червен пипер, джоджен.

# 483
  • София
  Весели празници!

Искам да попитам,ако някой се сеща, имаше рецепта за кроасани или твърд козунак с нещо като крем-карамел? Дали някой може да ме насочи към рецептата?

# 484
  • София
Ако ти е изостанал козунак опитай тук има няколко идеи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=139332

# 485
Хайде,ако направиш и кюфтета от коприва ,похвали се Wink,да си открадна и аз рецептата Laughing.

Пак съм аз! Mr. Green Hug Hug Hug
Задушаваш измитата коприва с 1 връзка нарязан зелен лук.Отцеждаш и изстискваш задушеното,за да се махне водата.Добавяш 1-2 яйца,сирене(по желание),черен пипер,брашно+1 бакпулвер.Гъстотата е като кексово тесто.
Гребваш с лъжица и слагаш в нагорещеното олио в тигана.
След изпържването се слагат върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.

По същия начин стават от лапад,спанак и други зелении....

# 486
  • София
Ако ти е изостанал козунак опитай тук има няколко идеи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=139332
Благодаря ти!Точно за това питах! Hug

# 487
  • софия
здравейте, някой замразявал ли е сварени яйца?

# 488
здравейте,
моля за малко идеи - какво правите с варените яйца на празника? че ние ги хапваме главно със зелена салатка, но исках да направя нещо различно. Някаква друга салатка с яйца?

# 489
  • France
здравейте,
моля за малко идеи - какво правите с варените яйца на празника? че ние ги хапваме главно със зелена салатка, но исках да направя нещо различно. Някаква друга салатка с яйца?
Пушена скумрия се обезкостява и наситнява. Настъргват се яйца на едрото ренде, кисели краставички също на ситно нарязани. Добавя се майонеза. Ако нямаш скумрия, става и само с кисели краставички. Чудесно мезе за ракийка и бяло вино.
Сега се сетих, че като се раздели яйцето на 2, се маха жълтъка, който се смесва с гореспоменатите продукти и тази смес се слага на мястото на жълтъка.
Също така, хайвер /черен или червен/ се поднася в белтък...ама в тази криза излиза солено...
Вместо хайвер, може да се сложи тарама.

# 490
Здравейте!
За първи път пиша в тази тема,надявам се да не е за последен! Wink
Вчера получихме ТОВА (не е играчка! Simple Smile ) и сега търся подходяща рецепта за сладки,с която да изпробваме придобивката.Имам някакви стари рецепти от майка ми,но нито една не ми допада.Ще се радвам,ако някой сподели!
Благодаря!  bouquet

# 491
здравейте,

Намачкваш яйцата с вилица или с уреда за мачкане на картофи. Разбъркваш майонеза с малко кисело мляко, горчица, сол, черен пипер и други подправки, които обичаш. Става супер!  Peace
Наскоро преписах една рецепта за баница с варени яйца, не помня от кой форум обаче.  newsm78 Прави се плънка от сварените яйца, майонеза и сирене, навиват се корите с плънката и се пече.

# 492
  • софия
здравейте, някой замразявал ли е сварени яйца?
дано някой знае резултата?!

# 493
  • София
  Аз преди малко направих пастет от три яйца, една кисела краставичка, един варен картоф, малко сирене, черен пипер, сол,малко олио и няколко капки лимонов сок.Разбих в блендера всичко, без картофа, него добавих после, да не стане сместа като ластик. Внука каза,че е хубаво.

# 494
Търся добра изпитана рецепта за тесто/за питки с плънка, мекички/ с мая, което да се замесва от вечерта, както и да е подходящо за замразяване! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт