За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

• 38 101
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, имам питание към вас. Малко ми е глупав въпроса, но просто не ми се е случвало и не знам отговора, та - днес си купих пресни картофи, въпросът ми е с тях може ли да се готви  Thinking Понеже съм виждала майка ми само да пърже такива картофи, се зачудих дали стават за готвене?

Стават си и на яхнийка с месо или постна, а в тая темичка има още идейки.   bouquet

# 571

Можеш и с кората да ги готвиш, тя е много нежна, само ги измий хубаво с абразивната част на гъбата или четка.

Най-хубави са пресни печени с кората  Peace

# 572
Може ли да ми кажете колко време трябва да се варят пилешки дробчета ? Искам да ги сваря до готовност .И да поясня , че ги правя за кучето  Crazy

# 573
Може ли да ми кажете колко време трябва да се варят пилешки дробчета ? Искам да ги сваря до готовност .И да поясня , че ги правя за кучето  Crazy

Pipinka , бързо стават, може 10-ина минутки ще стигнат. Не съм засичала точно, но пробвай с виличка, те побеляват. Ти си лесна, бързо ще ги свариш, а аз варя едни воденици пак със същата цел, ама все сурови стоят.  Grinning  bouquet

# 574
Мерси Лабрексче   bouquet
Може да си отворим отделна тема - вкусотии за кучета , че аз вече се затруднявам да и измислям ...

# 575
Момичета, имам питание към вас. Малко ми е глупав въпроса, но просто не ми се е случвало и не знам отговора, та - днес си купих пресни картофи, въпросът ми е с тях може ли да се готви  Thinking Понеже съм виждала майка ми само да пърже такива картофи, се зачудих дали стават за готвене?

И аз днес си купих пресни картофки,сложих ги в една йена с капак със много копър,олио,сол и водичка и ги задуших.Суууупер!!!!!!Е,направих и пържени кюфтета и таратор ,че вълците ще ме изядат мен иначе...............

# 576
  • София-Младост
От къде мога да купя бадемово брашно...за София питам, ако сте виждали в конкретна верига ще съм благодарна.

# 577
момичета, как приготвяте крутони? newsm78

# 578
  • забравих си мисълта...

Нарязваш бял хляб на малки парченца. Отделно затопляш масло и запържваш късчетата в него, докато придобият златист цвят. Вадиш и оставаш върху кухненска хартия и това е. Зависи за какво ще ги ползваш, можеш в маслото да добавиш и подходяща подправка, например чесън, чубрица, подправка за супа и т.н.

# 579

Нарязваш хляб на кубчета,поръсваш с малко мазнина,подправяш със сол и евнтуално някакви подправки (зависи за какво са крутоните) и слагаш във фурната, като рзбъркваш 1-2 пъти.
Може и да се изпържат хлебните парченца.

# 580
От къде мога да купя бадемово брашно...за София питам, ако сте виждали в конкретна верига ще съм благодарна.

Купувала съм от магазин за здравословни храни, така че, ако минаваш покрай такъв, попитай. Такъв в който продават зехтини, билкови таблетки, натурална козметика, мюслита, трици, жита, ленено семе, сусам и разни такива всякакви, дано се сещаш.   bouquet

# 581
venetta, labrex, благодаря  bouquet

# 582
  • София
Така значи.
Наумил съм си да правя вълчи (хайдушки, хайджийски къвто си искате) тутманик - демек с месо (май ще е кайма и ситно нарязано пилешко).
Мисля да подхвана основната рецепта на касиер и плънката вместо сирене да е нали месо.
Приема идеи, мнения и предложения дал ще стане и как да стане и ако стане после да го ядем ли или само да черпим с него.

# 583
Дядо Хаджия ,аз съм правила подобно нещо.Правих с накълцано пилешко месо,запържено с лук(зелен и стар),чушка и гъби.След това както си написал ,като тутманик завивам и навивам в тавата.

# 584
  • София
Дядо Хаджия ,аз съм правила подобно нещо.Правих с накълцано пилешко месо,запържено с лук(зелен и стар),чушка и гъби.След това както си написал ,като тутманик завивам и навивам в тавата.

Ааааа направих го аз. Даже го изпекох, а с остатъка от сместта и с нея направих нещо ама не знам как му се вика. Като я изпеча и нея ще кача снимки.

Общи условия

Активация на акаунт