За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

  • 38 001
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 5 001
Донесоха ми домашно биволско мляко и ще се пробвам да го заквася. Дайте моля ви точна рецепта.  Simple Smile
Прецеждаш млякото(ако не е направено).Слагаш го да заври.Махаш от котлона и чакаш да изстине толкова,че да можеш да си държиш кутрето вътре.
На компотен буркан се слага по 1 с.л. мая(кисело мляко).Можеш предварително да си измериш колко буркана мляко ще ти станат....
Та разбиваш киселото мляко-мая с цялото охладено вече мляко,наливаш по бурканите.Слагаш капачки и завиваш с одеало за около 2-3 часа.
После проверяваш дали се е захванало.Ако да-нареждаш бурканите в хладилника,ако не-държиш още завито в одеалото.
Така млякото не става прекалено кисело а и трае повече дни.
П.П.  Hug Hug Hug Hug

# 706
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
TheNMaster   bouquet Като стане...ако стане де,  пак ще благодаря Simple Smile

# 707
  • Мнения: 5 001
Забравих да кажа нещо важно!!!
Внимавай какво кисело мляко ще ползваш за закваска!Да не е от изкуствените или да има много нишесте...
Иначе наистина може и да не стане...

Аз лично преди 3-4 дена подквасвах с Герма 0,2%.Стана!

# 708
  • София
  • Мнения: 1 231
Айде малко помощда ми дадете,милото има рожден ден в неделя искам да направя торта.МОЛЯ не ме пращайте пак в тортената част  #Crazy там е за някои дето не са с две леви ръце.Купила съм готов блат,дайте идея за оформяне и украса. Praynig

# 709
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Забравих да кажа нещо важно!!!
Внимавай какво кисело мляко ще ползваш за закваска!Да не е от изкуствените или да има много нишесте...
Иначе наистина може и да не стане...

Аз лично преди 3-4 дена подквасвах с Герма 0,2%.Стана!
Това ми е предварително ясно...но 0,2 % не е ли нисък процента за подквасяване? Или той няма значение.

# 710
  • Мнения: 5 001
Забравих да кажа нещо важно!!!
Внимавай какво кисело мляко ще ползваш за закваска!Да не е от изкуствените или да има много нишесте...
Иначе наистина може и да не стане...

Аз лично преди 3-4 дена подквасвах с Герма 0,2%.Стана!
Това ми е предварително ясно...но 0,2 % не е ли нисък процента за подквасяване? Или той няма значение.
Ако имаш някое мляко с което си подквасвала друг път-да.
Но понеже тия млека дето уж са с по-голям % масленост имат много нишесте в тях....И растителни мазнини...

Абе...най-доброто е да имш откъде да вземеш домашна закваска,,,но.....Ти ще си прецениш...

# 711
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Айде малко помощда ми дадете,милото има рожден ден в неделя искам да направя торта.МОЛЯ не ме пращайте пак в тортената част  #Crazy там е за някои дето не са с две леви ръце.Купила съм готов блат,дайте идея за оформяне и украса. Praynig

Didolinaa, можеш да опиташ ето тази, става и с готови блатове  или тази, за втората ти гарантирам, че много ще я харесат. 30 години вече, който я опита не иска повече друга. Последния ѝ почитател на 10.04 стана Laurent.  Ако се решиш за нея и имаш нужда от помощ, ще го направим от skype, че ще е по-лесно.

# 712
  • Мнения: 174
Моля, дайте ми идея как точно се пекат пилешки крилца с бира, подправени с горчица и соев сос! Благодаря

# 713
# 714
  • Ловеч
  • Мнения: 145
Търся рецепти за патешки маншони, че се сдобих с два килограма   newsm78

# 715
  • Мнения: 3 641
TheNMaster ,как правиш крем Ванилия Hug

# 716
  • Мнения: 1 313
Търся рецепти за патешки маншони, че се сдобих с два килограма   newsm78

Тук намерих две рецепти, дано ти помогнат Peace Аз не съм готвила  Simple Smile

# 717
  • Мнения: 5 001
TheNMaster ,как правиш крем Ванилия Hug
По два начина....
Или си купвам нишесте с аромат на ванилия(обикновено на фирмата Биосет).Разстварям пакечето в малко вода и наливам в подсладеното и завряло мляко.Чакам да се сгъсти и наливам по купичките.

Другият вариант е домашен крем Ванилия,който много върви за бисквитена торта примерно....
Разбърквам 2 жълтъка с 1 л прясно мляко и 5-6 с.л. брашно.Слагам да се загрява и подслаждам на вкус.Бъркам с телта за разбиване на яйца,за да стане гладко кремче и да не стане на бучки.Към края добавям 2-3 ванилийки на прах.

П.П.  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 718
  • София
  • Мнения: 1 231
Айде малко помощда ми дадете,милото има рожден ден в неделя искам да направя торта.МОЛЯ не ме пращайте пак в тортената част  #Crazy там е за някои дето не са с две леви ръце.Купила съм готов блат,дайте идея за оформяне и украса. Praynig

Didolinaa, можеш да опиташ ето тази, става и с готови блатове  или тази, за втората ти гарантирам, че много ще я харесат. 30 години вече, който я опита не иска повече друга. Последния ѝ почитател на 10.04 стана Laurent.  Ако се решиш за нея и имаш нужда от помощ, ще го направим от skype, че ще е по-лесно.

Venetta нещо по бързо и лесно ще намериш ли  Praynig тия 2 крема и нам ко няма го докарам,много сложно а и няма да имам толкова време  ooooh!.Знам че все ще изнамериш нещо по лесно,аз още чета из тортената тема,ма там па като за факири бре.

# 719
  • Мнения: 22 867
Айде малко помощда ми дадете,милото има рожден ден в неделя искам да направя торта.МОЛЯ не ме пращайте пак в тортената част  #Crazy там е за някои дето не са с две леви ръце.Купила съм готов блат,дайте идея за оформяне и украса. Praynig

didolinaa, с готови блатове няколко пъти правя тортата на Пела и се приема с голямо одобрение. Аз самата много я харесвам на вкус, особено вкусно е сиропчето за напояване на блатовете. Кремът също, изобщо за нула време става вкусотия. Украсата по твое желание.
Открих една стара снимка, нарязала съм я на пастички.

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 17:50 от labrex

Общи условия

Активация на акаунт