Пролет на вратата чука, а ДЕКЕМВРИйчето не спира да ни гука

• 30 233
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • в огледалото на живота
Привет!
Цитат
Рутината, еднаквостта, навиците  са от изключителна важност за бебето                
Така е Жени,абсолютно съм съгласна с теб и всички останали майки Peace.Далеч съм от мисълта да превърнеш едно бебе в опитно зайче,като се опитваме да му налагаме някакви принципи на режим от типа:да яде точно на 3 часа,да заспива само,да се забавлява само.Каква е тогава ролята на майката,всичко се обезмисля.Бамби,не се обвинявай,а послушай майчинският си инстинкт,той е най-добрия пътеводител към сърцето на твоето дете!Вижте сега какво правят дейните майки от Русе http://www.ruseinfo.net/news_74404.html     &nbs … sp;    /няма само да ни излагат Брадърите,я../ Naughty

# 646
Аз също съм от зелените и неопитни майки, но съм оставила детето само да си се развива. Имам предвид че той сам си прави някакъв режим. Мисля че е нормално детето да търси непрестанно майка си /то и нашичкият все ме търси/ но като сме по цял ден с тях ,то няма друг начин. Аз тъкмо вече свикна че детето има един режим и той вземе че си го смени. Ето сега от 2 седмици съм си наложи да яде през 4 часа ,ако дам на три го яде с половин часови пазарлъци. Вече знам как реве за ядене и го чакам да си поиска. Всяко дете си е различно . Истина е това че при бебетата ден с ден не си прилича. Има време да си направят постоянни режими , според мен поне до годинка. Успех

# 647
Бамби, момичетата са дали хубави съвети вече, за това аз само ще добавя, че всяко дете има нужда от майка си и щом иска внимание му го давай  Hug
По отношение на режима за хранене и прочия моя Иван преди ядеше на 4-ри часа и по - рано от тези изминали часове не ядеше, но от 2 седмици забелязах, че е неспокоен и търси яденето по - рано и така мина отново на 3-ри часа и увеличи яденето на 5 пъти, че иначе беше на 4-ри.
А за играта сам с играчки си има определено от него време сутрин след ядене, следобяда също, а понякога и вечер, но всичко зависи от това дали сме вкъщи или не и от неговото настроение.
Така, че дали сега или по късно децата сами си определят кога искат да си играят сами и никой да не им пречи  Peace
Лек ден

# 648
  • sofia
Ами какво да кажа, снощи го заведохме на доктор - чу му гърдите - чисти, гърлото спокойно, но като го чу как кашля и му изписа АБ. Cry
Плюс капки за нос, сироп за кашлица и крем за загряване(Пулмекс бейби). Все още не съм започнала АБ, защото смятам, че ще се оправи и без него,  е за какво я пие тая кърма ? Ще изчакам още.

Бамби, направих грешката да оставям голямата щерка да поревава (не издържах, беше ревлива)  #Crazyефекта беше обратен - изнервено и още по-ревящо дете. Сега му давам всичкото  си внимание, не го оставям сам, играя си с него, пеем, смеем се - резултата е спокойно и усмихнато бебе. Колкото и да не ми се иска му давам и през нощта да яде - тази нощ 3 пъти - заспива веднага спокоен. Има време за възпитание и режими, сега им трябва спокойна и уравновесена, любяща майка. Peace

# 649
  • в огледалото на живота
Имам питанка към майките с по големи дечица:Да знаете излязли ли са новите тестове по външно оценяване,за тази година и има ли линкове или подобно нещо за да препитам синковеца,че наближава времето за изходящите нива..

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 15:27 от devi4ca

# 650
момичета, неоткривам таблицата на първа стр. с размерите и кг на бебетата ни?

може ли линк Praynig

иначе Димана отнесе днес последния Пентаксим - 3-ти

вече е 6600 и 62 см

# 651
Чао, бамбини!

Гледам тука някои новини претърпели обратно развитие Laughing Виж го ти Али - остана си без зъб hahaha Тогаз няма дасе Фаля с Максовите зъби, че току виж и при нас се оказало фалшива тревога Laughing

Етка, ама каква е таз нова прелест в подписа ти? Направо ми изпълни душата с пролетен полъх! Да нацелуваш постригания младеж Hug

Бамби, момичетата вече са те посъветвали, но и аз ще се включа - не се води по таблици, режими и графики, гледай си детенцето спокойно и без стрес, без да го вкарваш в нечии рамки  и всичко ще си дойде на мястото. Жени перфектно е описала какво означава режим за тази възраст. И да ме пращават твоите съветници, ама децата се заиграват сами едва след 3 годишна възраст Laughing

Още исках да пиша, ама списвам тозий пост от сабале, та вече изпозабравих напълзялите ме мисли Embarassed После пак!
Целувки на всички!!!

# 652
Амбър мила много чезнеш напоследък!!! Радвам се да те видя, а на Диманка много щипкания от мен!
Браво че сте намерили Пентаксим, аз така и не мога да открия и ще си пасуваме...
относно режим - такъв при нас липсва, водя се изцяло по Иван, когато каквото и както поиска като един принц ми е... но гледам да създавам рутина. Тези дни баща ми ни беше малко на гости и понарушихме рутината та имаше малко ексцесии, то и аз допринесох за тях, но вече и двамата се чувстваме по добре.
за захранването часното ЛЛ ми препоръча да не давам каши, първо защото от тях главно се дават купешки, те са си чиста химия и второ защото от тях децата наддавали тегло, а моя си е шишо и на гола кърма, както казва на Ета майката та май мисля да започна със зеленчукови пюрета, но ако имате други предложения ще се радвам да споделите!
Моя пак си го стиска и не ще да ака направо ще ме побърка, давам лактулоза вече 2-ри даен и нищо!  Tired ЛЛ също така каза че сокчетата помагали за по добро и редовно изхождане..  newsm78 има ли резон в това!?
Сега бухам гадни сушени сливи, коприви, лапад и сякакъв троскот дано даде резултат...
П.П.Lassi писали сме заедно приятна командировка

# 653
Привет и от мен  Grinning

ета, какъв е този романтичен разкош в подписа  Laughing дай още малко да видим, да пооплакнем окото / да пооткраднем някоя идея  Rolling Eyes/...това последното не го казах аз  Whistling

Бамби, и аз тъй ще ти кажа. Дъщеря ми съм я дондуркала, носила, забавлявала, че и до днес. Малкия - същата работа. На мен ли ми се падат свръх привързани деца, аз ли нещо им правя...незнам, ама ако може все връз мен да са. Е има някаква рутина все пак. Сутрин- разходка, следобедна почивка, вечерно приспиване след баня.

Марлийн, действай си с домашните пюрета смело. Алис много бързо свикна после да дъвче, а познавам деца, които точно заради фино смлените купешки пюрета се давеха.

Портман, Портмаааан  Tired не си сама...нали се похвалих, че на Георги му беше избил зъб зад кучешкия...трима човека накарах да проверят и да потвърдят. Е сега го няма вече  Crossing Arms на това казвам масова психоза.

На евил видеото само аз ли не го видях?

алба, много кофти  Confused дано поне антибиотика да свърши работа!

Да си похваля младежта  Laughing Днес Георги направи първи връзки мозък-ръка и мозък-дупара  Laughing демек сети се най-после да вземе една играчка, която лежеше до него и си я метна на главата / после разбрах, че Алис тайно я била облизала преди това  ooooh! и то сама си каза/- досега само с одеалото и лигавника се захлупваше и по играчките на шезлонга най-отговорно блъскаше... и още - сети се, че д-то освен да дебелее може и да се размърда. Не, че завърши завъртането, но поне се светна, че има такова животно.

# 654
Евита, ако даваш Дуфалак давай поне по 10 мл на ден и поне 10 дни, за да се регулира стомаха, а след това положението се оправя.
Алба, не знам колко е сериозно положението при вас, но и моя човек като беше болен с кашлица, сополки, гърло и ушички пи антибиотик, а гърдите си бяха чисти, а за това, че яде кърма не знам дали ще успее да се оправи от това.
Денерис, масовата психоза ни налегна май  Wink
Браво на Гого, че се е сетил, че има ръце и дупе, моя Иван преди да почне да взима играчки сам и да си ги подмята доста време си гледаше ръцете и ги държеше една за друга  Simple Smile
Лек ден

# 655
Верно, премених се без да се отчета  Grinning
Вчера правихме една кратка фотосесия с дружката ми. Андрей беше кисел и полузаспал, за това и не успяхме да завъртим повече тоалети и пози. Но и на това съм доволна, даже много (предвид обстоятелствата)
Ха сега вижте как лудата майка разсъблече голо бебето си по сред месец април  Laughing

Андрей - роl … 95;но
Андрей & Ан& … 88;ей (тъй кръстиха куклата сестрите му заради приликата  Simple Smile
и пак

Между другото, аз гледам и рутина да не създавам. Защото веднъж ще се наложи да идем на гости и да не направя баня в същото време, или пък ще завали и обедната разходка ще се провали. А свикнат ли на рутина после си я търсят и изнервят при промените.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 17:52 от eta

# 656
Рутина, рутина...ама е по-лесен живота така. Верно в определени случаи пречи  Laughing

Ох, страшни снимки прави тази Малена...а цветовете са божествени. Модела е ясен - сладур и половина  Laughing

Пък аз от два часа се връткам с ей това нещо /щом сме още на пролетно-романтична вълна/  Laughing

Да ми е жив и здрав сешоара, че ми дава време да свърша и нещо друго извън бебешко-детските ми задължения  Simple Smile

# 657
Ета, както винаги снимките са уникални, браво на авторката, а Андрей хич не му личи, че е бил кисел  Wink
Денерис, много добре се е получило  Peace
А за рутината наистина пречи понякога, но това с къпането на Иван не пречи за сега ако пропусне.
Лека вечер

# 658
....Между другото, аз гледам и рутина да не създавам. Защото веднъж ще се наложи да идем на гости и да не направя баня в същото време, или пък ще завали и обедната разходка ще се провали. А свикнат ли на рутина после си я търсят и изнервят при промените.

Eta, Поздравления за снимките! Разкош и финес лъха от тях. Браво на фотографката!  Hug

Относно рутината ще те посъветвам да се опиташ да се придържаш все пак към някакви ежедневни навици. От това ще има много повече ползи за детето, отколкото вреда в случаите и то единични, когато се наложи да се наруши рутината!  Wink

Ползите от рутината в случая са не само за детето в момента, а за бъдещия голям човек, чиято личност и характер се градят от тази най-малка бебешка възраст и не са единствено генетично обусловени, а се възпитават и повлияват от обкръжаващата среда.

Друг е въпросът, ако човек не съумява да организира ежедневието си или пък натурата му е бохемска, в което лошо няма разбира се!  Simple Smile

В никакъв случай обаче не мога да се съглася, че "е типично за млад-зелен родител да дава уши на критики от школата на д-р Спок или Макаренко". Тук много мами са родители за първи път, но никак не са зелени, а напротив са много разумни и зрели и гледат дечицата си прекрасно. То си е до човека. Някои и 100 деца да изгледат не съзряват, а на други им идва от вътре.  Wink

# 659
Последното за мен се отнася, предполагам  Mr. Green
Много благодаря за назидателния тон, но не съм търсила препоръки, Жени. Не смятам за нужно да се боря с детето за да има режим, нито пък да спра да водя социален живот само и само той да спи или играе по едно и също време и на едно и също място. Още повече имам още 2 други деца, които също искат грижи, водене, взимане, уроци и прочие ангажименти, няма как всичко да се върти около бебето и да обслужва неговата рутина (било то и крайно здравословна според теб).

Адаптивността към различни условия според мен е много по-възпитателно и в полза на децата. Отново мое разбиране, успешно доказано с големите ми деца.

Общи условия

Активация на акаунт