Трябва да си призная, че тези 3 години бяха може би най-хубавите в живота ми... Тук климатът е страхотен (можеш да си представиш как се радвах на топлото след Канада
.. Бебчо получава безплатни ваксини ..и го следят в клиника за консултации.. Пред очите ми за 2 година се издигнаха страхотни сдания.. извиха се магистрали... А и извадих късмет да не ми се налага да работя.. НО
когато излезеш от своята територия.. установяваш, че реалността е друга... 90% от населението живее в мизерия, масите са необразовани, начина им на мислене е шокиращ (меко казано) черните си искат безплатни къщи, тук и услуги, но не могат да си дадат сметка, че при 10% плащащи данъци това не може да стане...(чувстват се ограбени от апартейда..) Престъпността е УЖАСНА и зверска.. По хубавите ни огради тече ток, по прозорците и вратите има решетки... Винаги внимаваме къде ходим, от къде минаваме и кога се прибираме.. Пеша не се ходи - просто не е прието.. излизаме по гостита, охраняеми паркове и в молове (които савсем не са като в България и Канада - доста по-открити са, раздвижени... има дори с улици... хубави заведения.. ) децата до 18 годишна възраст триябва да ги караш като такси, защото сигурен градски транспорт няма... Политиците са корумпирани (е, това май си е принцип навсякъде); решенията им и поведението им... да не коментирам.. Все още има закон, които задължава държавните и големите частни фирми да назначават на възлови позиции черни... Белите не виждат перспектива са себеси, а още по-малко за децата си... Нивото на образованието спада.. Не се знае следващите години как ще се развиват.. Общо взето .. повочето бели емигрират.. Ако надникнете във форума на мамите в ЮАР, ще видите, че няколко от тях коментират връщане в България или насочване на другаде.. Ние с мъжа ми също ще се връщаме в Канада към края на годината...
Еххххх.. как се отплеснах... ама наистина темата ми е болна.. Влюбена съм в тази държава, мъжа ми е изкарал по-голямата част от живота си тук... Ако си бяхме само двамата сигурно щяхме още да поостанем.. поне докато се крепят нещата, но нали трябва да мислим за бебчо.... Въпреки, че местенето ще е свързано с много стрес, крепи ме това, че ще сме на сигурно място, където системата работи доказано.. и където ще мога да излизам и да се разхождам по улиците
а бебока няма да е последен на опашката за детски градини, университети и работа..
Ни най-малко не съм искала да звуча назидателно! Не го приемай така, моля те! 

... но още не стои стабилно сам и затова се колебая
Ще потърся още инфо! 

И на мен ми звучи като криза на растежа, дано не се окаже нещо друго!
. Просто няма край... А тя като започне да повръща не може да спре, обезводнява се и обикновено завършва в инфекциозна клиника. Дано поне успея да опазя малкия.
И на мен ми се ще да правя такива хубави снимки, но уви не съм толкова добра дори наполовина.