Пролет на вратата чука, а ДЕКЕМВРИйчето не спира да ни гука

• 30 020
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро
Миммм, какъв сняг вали при вас не знам, но при нас се раздуха доста, а вчера беше супер топличко.
По въпроса със захранването наистина всеки си решава кога да започне, а и наистина и детето си показва най - добре, нашия човек даже гледа с интерес като се храним.
Джема, а за сока от ябълка аз знам, че не се дава защото като попадне в стомаха става на оцет, това е от специалистите гастроентеролози  Peace
Ла фий, малката е станала голяма кукла  Heart Eyes
Колибри, надявам се да се оправите бързичко и да няма повече вирусчета покрай вас  Hug
Алба, браво на вас, добре сте си покарали ски, а малкия кой го гледаше като спеше на пистата?
Не помня дали писах но ние сме вече 6.00 кг и 63 см и бихме втория Пентаксим да видим другия месец дали ще се класираме за безплатен.
Mezzatr дано да се оправи скоро малката душичка
Лек ден на всички

# 91
  • Варна
Добро утро мили другарчета Mr. Green
Не съм писала пак отдавна, но студа някак ме депресира и ми се губи желание за много неща. Искам вече да с езатопли и да хукнем по цял ден навън, под топлото слънце, поразсъблечени вече, а не увити като пъшкули всички. Искам пролет, искам лято, стига вече студ и сняг. Ето при нас днес пак вали сняг Sad
Иначе слава Богу, здрави сме, Тея е само хремава, но тя отккато се е родила й сумти носа. Аз също миналата седмица бях на прага да се разболея, но взех мерки на време.
Цикъл-имах един, кратък, слаб, лекоболезнен, дори се чудех дали е това, чакам сега и този месец да ми дойде, че да видя дали все пак е това, за което си мисля. Иначе с каката ми дойде чак на 6м. и си кърмих после до 10м. Аз пък съм от тези, които искат да имат цикъл, не за друго, но малко или много бошуващите хормони се окротяват, организма се нормализира, абе друго си е , же Sadни сме си,  а и си е ориентир да няма някое породено Mr. Green
Малката ми кукла Тея е все така кротко бебче (пу-пу), дано не ми излезе през носа това нейно кротуване на по-късен етап, но сега си е много добричка и нямам забележки към нея. Гука, вика, смее се, често като ме види и започва да с етресе от радост и чак се смее на глас. Косата и става все по-голяма, вече и влиза в очите (колкото и смешно да звучи Joy), но е така, и задължително всеки ден е с фиби Mr. Green
Ето я бубата

Ще захранвам към 5-6 м. , не виждам за какво да бързам, кърма има за сега, здрава е, и дай Боже все така да е
Супер ми е неудобно, че проявих такъв ентусиазъм да правя колаж, а не мога да го донаправя стана толкова време. Децата порастнаха вече, но имах други ангажименти, а и  грижата за малките и времето литна.Неудобно ми е я,но искам да ви помоля да подновим снимките (разбира се я който желае), че да са по-актуални, и да го пусна за първа пролет. Благодаря!

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 09:28 от She_R

# 92
  • Пазарджик
Добро утро!

След вчерашната консултация наш Андрей вече е 7250 и 66 см. Порастнал е за около 40 дни с 3 см и 900 гр. Доволна съм. Расте височък, но и ние с таткото сме високи. Биха му втората ваксина Пентаксим, нямаше температура, но през нощта се буди няколко пъти.
Относно цикъла: Аз давам да суче единствено сутрин вече, и то предполагам, че е много малко. Но докато има и капчица кърма ще му я давам на детето. Та на въпроса, ами нямам все още цикъл. Не че ми е притрябвал, добре ми е без него. Явно всеки организъм реагира различно.
Радваме се на хубавото време и не спираме с разходките часове наред навън. Единствения проблем е, че като спи няколко часа навън, памперса пропуска понякога и детето се оказва доста мокро. Но не го будя, за да го сменям. Засега сменям памперса преди излизане, но пак от време на време пропуска. Вие как се справяте с тоз проблем за мен?
Това е от нас.

# 93
  • София
Здравейте мами и бебоци Grinning
Влизам с конкретно предложение към софийските мами, щото гледам времето върви към подобрение - ако искате да се активизираме и да се видим Събота или Неделя в Борисовата, че го дават много топло /имам в предвид от гледна точка на времето до момента/ не че ще се печем де Wink
Така че който иска да пише в темата за срещите Simple Smile
She_R каква коса вади малката Hug Много е сладка.

# 94
Добро утро на всички дами.... Hug
Хайде на кафето...
Сега така като го гледам това кафенце и сещам да ви попитам,дали има някой от вас който да е обичал кафе преди и по време на бременността и сега вече да не обича да го пие Thinking.....аз не пиех кафе докато бях бременна,само мокачино и сега като мога вече да си пия кафето,просто не искам да го близвам...отвикнала ли съм или какво newsm78
Бубулинка браво на малкия мъж,едричък ще е и добре си расте Peace
Ние в петък сме на мерки и ваксина и да видим как е наддал Павката,ама така като го гледам ми върви точно както кака си,само малко по тежък е Crazy
She_R и Павел е така от както се е родил,все му хрипа или сумти носа.Питала съм педката по този въпрос но тя казва че е нормално-може от въздуха да е,може от плакането да е и такива неща.Почиствам го с клечка за уши и винаги вадя по някое сухо пипе.... и съм забелязала че сутрин като стане е най интензивно това сумтене,явно е сух въздуха в стаята Thinking
Малката е сладуранка,и каква коса само има.....
Джема сега като чета поста ти и точно това се опитвах да обясня на множеството,че детето само си показва сега или по късно Peace
Оф,днес е студец тука и май само от прозореца ще зяпаме,ама нищо,пролет иде и ще има да излизаме.....
Айде чао....

# 95
  • Sofia
Бубулинка според трябва да пронбваш и друга марка памперс. И моя син спи по 6 часа редовно когато сме на вън, но колкото и да е пълен памперса не му пропуска. Или пък размера не ви е подходящ.
She_R - много сте хубави, истински бонбон. Много е чаровна. И нашето носле почти постоянно си хърка, но доки каза капи физиологичен разтвор-нормално е, а и Ласи в предишните теми ни беше обяснила много подробно за този т.н. проблем. Ама не помня в коя точно, но е нормално. Ще го израстнат, при нас даже вече забелязвам подобрение, все по малко му хърка. Засилва се когато включвам парното за по-дълго през деня.
* MiMita * благодаря за кафенцето, аз винаги съм го обичала особено сутрин, но за съжаление заради малкия ми шушон не мога за момента.
Вятър и в Дружба духа, и то ужасен. Но следобяд при всички положения ще излезем да си вземем баткото.

# 96
Шер, малката е невероятен бонбон, че и с джувка вече  Grinning

Мимита, при мен пък след бременността ми се ядат неща, които преди не близвах - синьо сирене, марули например.

Срам не срам, шишко май ще минава на памперси 4-ка  Rolling Eyes а вчера съм много доволна от Али, оставих я да гледа брат си, докато пусна един прахосмук и забърша с парцала. Заварих ги да си гукат, Гогсън я гледаше с обожание, а тя му разиграва театро  Laughing

Елф, много ми се идва на среща, но уикендите програмата ни винаги е много сгъстена. През седмицата иначе задължително бих дошла.

# 97
Добро утро.
Буболина, най-вероятно размерът е омалял вече. Аз досега протичане не съм имала, ама не е късно Mr. Green
За това, че детето си показва кога е готово да бъде захранено е вярно, но Стела откак се заглежда непрекъснато ме гледа как се храня. Дали да не и дам от моята пържола следващия път?! И, как, аджеба, разбрахте, че дете на 2 месеца иска да яде пюре? За мен това си е чисто следене на движещи се предмети, а не глад за храна, различна от мляко.
Румка, Тея е голяма чаровница.

# 98
  • в огледалото на живота
Уважаема Мимита,обръщам се лично към теб защото не ми харесва начинът и тона с който се изразяваш към всички тук.1.Ако не знаеш правилата,има отделна тема,направи си труда да я прочетеш  и тогава пиши     http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2371 … sp;    2.Писането с главни букви и червен цвят се смята за крещящо и неетично.3.Тук никой не прави спор и не налага мнения,но ми прави впечатление,че ако има изказване след твоя пост,ти ги приемаш лично и задълбаваш темата,което е още по лошо.След мнението на Портман,тези дни относно захранването/твоят пост/,ти си позволи да използваш думи като:
Цитат
 без крайни изказвания и злоба моля                  
,което не е правилно,всеки може да пише и коментира всичко тук,но трябва да се спазва добрият тон.[b]4.Относно думите ти
Цитат
       как си приготвяла пюретата за първото си дете

,веднага бих ти казала,според начина и времето му тогава,моят въпрос който ти ,,захапа,, беше породен от начина по който ти си написала :пюре с АМ, сиреч по пътя на логиката стигнах до извода ,че слагаш в адаптираното мляко и пюре/не че някои не го правят.../та за това ставаше въпрос.И естествено,знам че в зеленчуково пюре се слага мляко,но тогава/преди 11г. беше с прясно мляко/,сега не бих се върнала по този път.И за финал,точно с тези изказвания и разсъждения,се получиха толкова,,отливи,,на майки тук,че вече ми е много мъчно.
Цитат
         Мисля че темата ни е за съвсем други цели-споделяме и се разнообразяваме,нека не разваляме отборската дружинка с разминавания в разсъжденията          
Е,първо това трябваше да напишеш,преди да си ,,остриш перото,,срещу всеки списващ в темата.,,Хората предпочитат да бъдат руинирани от похвали, отколкото подобрявани от критика.,,
Бърнард Шоу
[/b][/b][/b]

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 10:52 от devi4ca

# 99
 И за финал,точно с тези изказвания и разсъждения,се получиха толкова,,отливи,,на майки тук,че вече ми е много мъчно.
И на мен ми е много мъчно, че вече не срещам постовете на хора, които бях свикнала да чета през бременността си. Няма да споменявам имена, че те си знаят кои са, както и ние знаем, само ще кажа едно - Lassi евала за търпението, честно ти казвам, ако съм на твое място няма да издържа. Кой когато иска да захранва, но и аз да кажа, по-добре да четем, да се вслушваме в хора, които са по-наясно, отколкото след време, ама дЯтето има пъпки. Защо ли?
В този ред на мисли само да вмъкна пресен разговор със колежка от унито, захранила горкото бебе на 3 мес и 1 сед с пюре. Та звъни ми и ме пита да познаваш добър кожен, питам защо, а тя ами детето ми цялото се изрина и други подробности около положението му. Не съм сигурна че е от ранното му захранване, но нека и аз да съм спокойна, като му позволя (като му дам време) наистина да е готово за другите храни. Но не в темата за захранването е проблема на нашата тема - проблема е, че всички се изнесоха, преди с кеф четях постовете на много хора, сега ги няма  newsm45 . А аз искам да се уча от тях.   bouquet

# 100
  • София
Следя темата от вчера.
Направо ви се чудя как имате сили и желание да спорите и да се дърляте.
Всеки си изразява мнението и толкоз. И прави, каквото счете за нужно.
Понякога този форум ми прилича на секта, честна дума.
Сега очаквам отговор- като не ти харесва, не влизай. Благодаря предварително!

Ще пиша и по други въпроси, но малко по-късно.

# 101
  • Sofia
 smile3505
Предлагам да прекратим тази тема за захранването. Явно е много гореща  Simple Smile.

# 102
mezzatr, защо не пробваш да къпеш бебето само с водичка. И после само подсушаваш без да мажеш разни мазила.

Тук така препоръчват педиатрите. Нашата е отличен специалист и аз правя всичко само след консултация с нея. Та Мишел е виждала душ-гелове и шампоани не повече от десетина пъти, а мазила по кожета си само 2 пъти на дупето, защото ми се виждаше зачервено!  Wink

# 103
Браво на всички пораснали бебчета.
И ние сме утре на консултация и 2-ра инжекция на ваксината.

She_R, Тея е голяма сладурана !  Heart Eyes
И май много прилича на кака Мирелка.
Едва вчера прочетох за чудесната инциатива за колажа на 1-ва страница. И се радвам, че не съм закъсняла.
Има ли някакви изисквания към файла, който трябва да се изпрати ?
Благодаря  Hug

Choosy, вече ежедневието на Леа започва да придобива някаква рутинност и така мога да се организирам малко по-добре.
Баба сега ни липсва, но след 2 м нон-стоп заедно бяхме започнали малко да се изнервяме накрая  Laughing

Въпрос към момичетата с повече от едно дете. Забелязахте ли промяна в продължителността, силата и т.н. на цикъла след раждането ?
Аз все се надявам да стане по-къс  ( и ПМС да е по-лек )  Laughing

# 104
mezzatr, до сега не взимах отношение, защото не зная на какво се дължи тази сухост на кожата на бебчо.
Но както Jennie е споменала и тук се пропоръчва миенето на лицето само с чиста вода (аз използвам памуче, натопено във физологичен разтвор).
За тялото и косата - използвам щадящ продукт без сапун.

А за хидратация - емулсия на основата на чист зехтин - без никакви други добавки.

Общи условия

Активация на акаунт