ПЛЕВЕН - 132

• 32 282
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
  • Плевен
ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ.... #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 211
Аз съм съгласна за Дисниманията но в колко часа?

# 212
Тия хора за безумци, как може да посегнат на майчинството и пенсиите  ooooh!

# 213
Струва ми се, че няма да го бъде това, което предлагат. Дано съм права!

Май в голямо приключение се вкарах с машината за хляб. От сутринта чета и тотално се сбърках. Струва ми се, че висше образование за работа с този уред си трябва. Ама, че сложнотия  ooooh!

# 214
Май в голямо приключение се вкарах с машината за хляб. От сутринта чета и тотално се сбърках. Струва ми се, че висше образование за работа с този уред си трябва. Ама, че сложнотия  ooooh!
И що се вкарваш в такова приключение? С думи прости ще ти разкажем, нИдей чете  Peace

# 215
Не, не! 30 теми за машина за хляб  Shocked
С коричка, без коричка, с дупки, без дупки, с ядки, с лен....с рициново масло  Mr. Green
Ще питам, няма начин да се оправя иначе. По-точно нямам мегдан за проба-грешка, защото Великден ми диша във врата, а искам умопомрачителен козунак  Laughing
Но ще питам на ЛС, Скайп и телефон, не бойте се останалите, няма да досаждам  Wink

# 216
То това правителство всеки ден измисля нови идиотщини....не знам за 4години какви ще ги натворят, освен да изгонят повечето българи някъде другаде.

За майчинството, за времето съм съгласна до някъде, никъде по света няма такова нещо като 2г платено майчинство, но за парите вече не съм.
Макар че много хора и там си правят "далавери", не може през цялото време докато си работил да се осигуряваш на минималната раб. заплата и после изведнъж 6-9месеца да се осигуряваш на максимума, за да взимаш високо майчинство.

Дикси, е как сложно, то освен да сложиш продуктите в контейнера и да натиснеш копчето друго няма. )))
А ти ако четеш темите в следващите 2месеца може и да не започнеш да правиш хляб. )  Харесай си една рецепта от книжката и пробвай, за да видиш какъв е принципа на работа, пък после експериментирай.
Аз в готварският форум имам чувстквото, че тези хора не правят нищо друго освен по цял ден да готвят.

# 217
Ох, не ми напомняйте тая тема, че..брррррррррррррр!

Нямам особена връзка с Асеново, баба и дядо са от Дебово, на баба брат и си е взел жена от Асеново и така - тя си е пренесла традициите относно някои неща. Така или иначе Асеново и Дебово са на една плюнка разстояние, освен че празнуват Великден по различно време, не знам има ли прекалено много други разлики.
Иначе баба и дядо от 15-20 годишни живеят в Плевен, там не ги долюбвали новопръкналите се комунсти, включително и техни роднини, прадядо ми са го пратили в Белене и тн..много семейства могат да се похвалят с такава история - така станали граждани баба и дядо. Взели им мелница, която сега седи разрушена и сто наследника няма какво да я направят, къщи и всякакви такива.
Великден го свързвам с там и козунациите им, защото като малки си ходехме там почти само на Великден при семейството на баба. като се пенсионираха баба и дядо си купиха малка къщичка там и няколко години поживяха и покопаха там, ама сега не им е много лесно и пак са си тук, а аз ходя много рядко вече там.

Нели, майчинството има и тази готина страна, че някакси приземява човека, поне на мен това много ми харесва.

# 218
Мира, цяла наука си е това какво ще сложиш в контейнера  Laughing Поне по това, което изчетох от сутринта.
Но нямам нерви да ги чета повече, наистна. ще разчитам на услужливи приятелки  Wink

Днес май ще си останем вкъщи. Уф...

# 219
  • Плевен
Дикси аз пробвах първо една от рецептите,стана добре.И после една колежка ми даде нейната рецепта ПРЕВЪЗХОДЕН ,мога да ти я кажа. Hug И това да ти е основния хляб,оттам нататък може да четеш и да избираш най различни рецепти.

# 220
Забравих да ви питам - някой има ли координати на козметичката Ани, която работеше в уличката до Мола, в посока бившия куклен театър, сещате се, беше заедно с една фризьорка там. Една щура такава, сега е някъде около Млечна кухня. Идва си приятелка от чужбина и иска да и запиша час за събота. Ако знаете точно къде се  е преместила - също може да ми пишете.

По времето го даваха да вали днес, иначе от утре щяло да става слънчево  и над 10 градуса.

Стелче, Ани, видяхте ли, че лекцията ни ще е в неделя?

# 221
Деси, премести се зад суши бара, в същото блокче, но се влиза като подминеш входа на сушито  Wink
Ще ти пратя телефона й на лични  Peace

# 222
Дикси, чак наука не бих го нарекла, но зависи какво искаш да правиш. Ако става въпрос за козунаци, там само се месят, после си ги оставяш да втасват и оформяш на ръка.
Ако е хляб, просто трябва да пробваш няколко рецепти и да видиш на теб какво ти харесва.
За това ти казах да хванеш една рецепта от книжката и да пробваш за начало. Иначе само с четене не става.

# 223
  • гр.Плевен
ДеЩо, реших, че може да се окажеш нещо род на моя зет, ама нейсе, май не стана.  Grinning

Ами да, в тая държава все по децата и майките удрят, пък после питат що младите хора бягат от страната.  #Cussing out

Мира, а за майчинството - не са чак толкова много хората дето правят "далавери". Затова пък законът пак е направен в ущърб на майките - не взимаш 90% от парите върху които те осигуряват, а толкова, колкото си получавал като чиста заплата/месец. В много случаи това е много, много по-малко от осигурителния доход. Да не говорим за жените, които по някаква причина са останали без работа за 1-2 години, след това са работили 1 година и са решили да имат дете. Е, те да не би да не са работили преди това и да не са плащали осигуровки? Нямат ли право и те да ползват платено майчинство? Да не говорим, че в другите държави,  където няма толкова дълго платено майчинство, майката има стотици възможности да работи дори и от в къщи, а и да не работи, съпругът й получава достатъчно, за да издържа цялото семейство. Колко семейства в България могат да се похвалят със същото?

# 224
Честит рожден ден, desisladka!
Да си жива, здрава и много щастлива!

Аз козунаци не меся. Ще разчитам на роднините!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт