На три годинки вече стана, АПРИЛската банда голяма!

• 28 379
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Пате и Нуши, честит рожден ден. Да сте живи и здрави и все така да красите форума ни Simple Smile
Оги от вчера вече е на градина- в 174 Фют в Лозенец. До 31-ви ходи на ясла в Студентски град. За сега впечатленията от градината са смесени. Учителките изглуждат доста свестни. Негативите са по-скоро по отношение на помещение и организация. Имат само една голяма Г-образна стая, в която са им масичките за хранене, леглата за спане, телевизор, столчета, играчки. Има 3 външни стени с много прозорци Rolling Eyes. Надявам се да не е студено зимата. Ще са 30 деца, което ми се струва доста много за тази стая. Оги за сега още трупа впечатления. Там е най-добрата му приятелката от яслата- Мила и си играят двамата. За сега е ок, мисля, че му харесва.

# 691
Честит Рожден ден на Патето и Нуши! Да сте живи и здрави.
Много Деви имало в темата, включително и аз.
Поздрави на Смут за прекрасните снимки и изложбата! Ние ще сме от утре в Евксиноград, но до 7.9., за съжаление за малко ще изпуснем изложбата.
Неци, само такива хубави новини да се чуват от вас. Пожелавам ви да ви забравят болестите от тук нататък.

# 692
Здравейте, момичета!
За голямо наше съжаление отпускът свърши и се завърнахме в студена София преди два дни. Още не мога да се аклиматизирам  cold. Изкарахме си страхотни десет дена по южното черноморие. Снимки съм качила във фейсбук http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=2054840&id=1342930048. Много сме доволни от хотелски комплекс Магнолиите-Приморско. Идеално е за семейства с малки деца. Храната е превъзходна. Един от малкот недостатъци е, че аниматорите са французи и се заиграват единствено с техните сънародници, които бяха по-голямата част от гостите на хотела.
Вече се настройваме на вълна работа и изследвания за детска градина. Педито ми развали настроението с думите, че нямат повече направления, така че трябва да си плащаме за тях. А в новата детска градина на Бела искат всичко /паразити, скоч лента, кръв и урина/. Не знам, вече нямам нерви да се разправям с българското здравеопазване. Баща ми от един месец е с непоносими болки в плешката, не могат да му поставят диагноза, не му облекчават болките и когато накрая решиха да го вземат в болница му дигнаха скандал, защо чак сега идва  -  в петък. Луда работа! Всеки месец си плащаш осигуровките и когато ти потрябва лекар един или два пъти в годината те правят на маймуна и си плащаш на всичкото отгоре като поп все едно не си осигурен. Пълен идиотизъм е българското здравеопазване.

# 693
Честит Рожден Ден Пате, Нуше! Живи и здрави да сте, много щастливи и обичани! Пате, леко и безпроблемно раждане!

Слънце, само като идея, без изобщо да знам за какво става въпрос - ако и сега не намерят проблема при кинезитерапефт/чъкракчия/ хиропрактор, който се занимава с такива неща, те често напипват от къде идва или къде е проблема.  Стискам палци баща ти да се оправи бързо!

# 694
Алекси, мила, мерси. Изчакваме вторник да видят резултатите от скенера и след това има няколко варианта. Единият включва източен масаж, акупунктура и специална диета. Препоръчаха ни някакъв център (забравих му името, нещо БИО-еди какво си) и то от позната - медицинско лице.

Белослава се очертава левичарче и се чудя дали ще има проблем в детската градина. Аз със сигурност няма да мога да й помагам да пише - вкъщи сме само десняци. Свекър ми направи опит да я отучи и получи строги критики от наша страна. Смятам да не насилвам детето - все едно мене да ме учат да пиша с неудобната ръка.

# 695
Хе хе, Слънце, най-много и вие покрай нея да се научите да пишете що годе читаво с лявата ръка, докато й показвате какво как. Проблеми не вярвам да има, ако зависи само от Белослава. Просто така й работи мозъчето, артистична и креативна натура казват, само говорете с учителките, да не я насилват да работи с дясната ръка, защото те като нищо могат да имат съвсем различно мнение от вашето по въпроса / че с лява ръка е грозно, неправилно и т.н.

# 696
Едно време децата насила ги отучваха да пишат с лява ръка и ми се ще да вярвам, че това вече е заровено в миналото. Напоследък забелязвам доста левичари, които наистина пишат грозничко  Twisted Evil

# 697
Поли, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Бъди здрава и дано всичко, с което се захванеш има успешен край!
Слънчо, и аз си мисля, че вече трябва да е отживелица насилственото отучване от левичарството. Дано татко ти се оправи скоро! Hug
Успешна адаптация на всички сладурчета в нови градини. Уви, Сашока не е от тях...
Спокойна нощ! Heart Eyes

# 698
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Отново затишие в нашата тема...  Heart Eyes

Ели от вчера тръгна на градина отново след двумесечно лятно прекъсване.
Първият ден - перфектна с голямо желание , не рева при влизането , вечерта я похвалиха , че е супер самостоятелна - за ядене, обличане , пишкане и без да я молят прибрала вечерта всички играчки на място. Обаче днес - някакъв ужас - с рев излязохме от нас /това никога не е било/ , а тя по принцип е ревала само първите 3-4 дена когато за първи път тръгна на ясла преди година и половина. Рева продължи и в колата и при влизането - едвам съм я вкарала в групата , защото тръгва да тича след мен да избяга от градината - абе въобще не беше нашето добричко детенце. С мъжа ми направо се разтреперихме. Дано да е единичен случай , че иначе ... не знам.

На ремонта в нас започва да му се вижда края
/ до седмица може би/ и дано , че вече с половинката така ни се карат колела и ни се ходи на фитнес , че само за това си мечтаем! Praynig

Слънце, какво се оказа за татко ти? Много ми прилича на моите гръбначни проблеми , само , че при мен бяха по-ниско на нивото на кръста. Да цункаш левичарчето ! Hug

# 699
Марини, мерси!
Точно се сетих за вас, гледах, че са пуснали свободни места в ДГ за Красно село и Стрелбище, вие нали бяхте в тази посока? Успяхте ли някъде?
Ние вчера си дойдохме от морето, супер беше. Времето беше фантазия, а го оставихме още по-фантастично.

# 700
Не, Поли, нямаме шанс с нашите 8.1т. /максимум/. За Стрелбище въобще няма свободни места, а за Красно село вече са заети от деца с повече точки. Не тая никаква надежда вече! А Дари приеха ли я? В Слатина също има не малко места!

# 701
Да, приеха я въпреки, че не  там където искахме в началото, но при тая система, това е положението. Явно съм гледала друг набор за Стрелбище и съм се объркала със свободните места.

# 702
Марта Hug. Все още нямаме точна диагноза. Най-много се споменава думата шипове, но имало и друго нещо, което чакаме лекуващият да се върне от отпуска да обясни  Close. Татко продължава да го боли и тъй като е диабетик ще го боли по-дълго от обичайното /медицински доказано/.
   И аз имам леки притеснения, че в понеделник Белослава ще започне безпроблемно градина, тъй като я преместихме в друга детска. Дано да се адаптира без проблеми, че са много неприятни драматичните раздели преди да влезат вътре.
  А за районите СТРЕЛБИЩЕ, КРАСНО СЕЛО и въобще южните квартали проблемът със свободните места е много сериозен. И най-се вбесявам, че децата, които живеят в района се налага да ходят на май... си, а децата от другия край на София без проблем биват приемани.

# 703
Поли, ЧРД (на патерица) Много да си здрава, пълно да ти е сърцето, много усмивки и радости !  bouquet

МАрта, и Борис беше точно така, все едно неговяте пръви дни описваш, с изключение на влизането, защото влизането и всиманетона чао с децата е по-различно от общо приетото у нас . Но за Борис - после една седмица не влизаше с кеф на градина, мрънкаше си в къщи, в колата, в градината, влизахме с него, и обикновенно тръгва направо към двора, а сега изчакваше любимата учителка да го гушне, и тогава му казвахме чао. На втората седмица мрънканията ги нямаше, само нещо в къщи се споменаваше, че не иска на градина,но имахме възможност в петък и го оставихме в къщи, отидохме всички заедно на разходка, и понеделник вече беше пак със засилка я към двора, и само помахване за чао. Но в тяхната група, едната учителка беше си сменила работата след лятото, и има друга, която Борис познава, но все пак не беше като да си е негова. Вижте дали няма нещо подобно и във вашата градина. 
Т.е. трябва си им адаптация, едва ли ще е съвсем с усмивка отиването до градината следващите няколко дена, но и едва ли ще е същия стрес за Ели, както вчера. Дано днес е била по-спокойна Simple Smile

Слънце, дано скоро кажат точна диагноза, да знаете какво да правите нататък.

# 704
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Днес Ели си е пак най-добричкото дете на мама и тати. Няма и помен от вчерашната истерия. Laughing

Алекси , едната госпожа е нова за Ели , защото те я прехвърлиха юни месец от ясленска в градинска група и тогава тази госпожа беше отпуск та не се бяха виждали.

Поли честито ви класиране - това си е супер при тази система. Peace

Общи условия

Активация на акаунт