Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 158
  • 409
  •   1
Отговори
# 315
tedie_p_a, 12-дневно бебе няма нужда от вода, ако има достатъчно кърма, без значение предно и задно мляко - защото и двата вида съдържат малко йони и бъбреците не се натоварват. Въпреки че аз лично при 35-40 градусова жега без климатик бих предлагала и вода в най-големите жеги, след млякото, но чак наложително не е.

# 316
  • София
Благодаря ви Hug И първото ми дете го храних с изцедена кърма, но той си беше по-голям и  будуваше между храненията, така че си пииваше вода и честно казано се радвам, че така свикна и сега пие доста...На малката обаче дори в края на храненето е невъзможно да и дам, т.к. винаги заспива преди да е свършила млякото. Но поне съм спокойна, че засега кърмата само и е достатъчна Simple Smile

# 317
Добре де,защо тогава педиатърката каза да и даваме по-малко мл?А пък според табличката е доста повече!А тя продължава да ака като за "световно".Да не би толкова много да е много и да го изхвърля?А и днес сутринта беше 3.300,не е наддала.Абе,побърквам се вече,но не мога да не се притеснявам!А вие сте единствените,които ми съдействате.Благодаря много!!!

# 318
ves1977 , мисля че много се вглеждаш в кантара. Децата не наддават равномерно всеки ден. Има дни, в които почти не качват, а има и други, в които качват по-ударно. Така синът ми в началото наддаваше много добре, после имаше две седмици с по-малко наддаване. Разбирам, че слушаш педиатъра на детето, но тя няма как да знае колко му се яде. Води се по бебето. Ако иска да яде нека го прави. Нормално е в началото да пълни много памперсите. Така е горе долу до 6-7 седмица. После започват да намалят изхожданията.

# 319
Вес, нормално е да си объркана,  така е в началото, непекъснато се вглеждаме в мерки и теглилки, а в същност единственото нещо, по което трябва да се водим е бебето Hug. Подкрепям напълно  Теди, всяко бебе е различно, наистина само ти знаеш най-добре от колко мляко се нуждае то. Има бебета, които акат и по12 пъти дневно, и това не е проблем. За да прецениш добре наддаването, е хубаво да я мериш по едно и също време на деня, голичка и без памперс. Ти спрямо кое тегло казваш, че не е надала, ако смяташ спрямо това от премерването при педиатъра, а сега теглиш на друга везна, е възможно да има леко отклонение между двете везни. Жълтеницата попремина ли или малката е все така сънлива?
Хубана нечер!  bouquet

# 320
Espa,вече с часове не спи,само се кокори  Simple SmileМного ми е сладка,ама нали е моя!А нашият кантар най-вероятно не дава точно тегло.Понякога показва едно,друг път друго,но наистина ще я меря по едно и също време най-добре.А кърмата ми взе да намаля и на 1-2 хранения и давам само АМ.Надявам се,че не е толкова зле това.А за хапването наистина когато и стига,тя си показва.Другата седмица ставаме на месец и сме пак на лекар,ще се разбере тогава.Благодаря на всички,които се включват със съвети!

Лека вечер!

# 321
Вес, много се радвам, че жълтеницата сте я преминали Simple Smile
Съжалявам, че усещаш гърдите си по-празни. От скоро ли е това?  Вероятно знаеш, но да си кажа, че като си заместила кърмения с АМ, и ако не цедиш на това хранене, кърмата ще ти намалее още. На толкова  ранен етап от кърменето, големите паузи без стимулация и цедене, се отразяват доста негативно на количествата. Ако искаш да запазиш, поддържащ и увеличаваш количеството мляко, е добре да цедиш на всеки 3 часа, с една пауза не по-голяма от 4-5 часа за денонощие и двете гърди, докато количествата станат стабилни и лактацията се установи. Знам, че е доста изморително,  особено и когато бебка не суче и се прибавя освен цеденето и миенето на шишетата, помпите Confused
Хубава вечер  bouquet

# 322
и аз вече 3 месеца преживявам този кошмар с цеденето, но в името на моята бебка не се предавам, надявам се бялото злато да не секне скоро, макар че понамаля Sad отначало цедях по 180 мл, сега цедя по 100-120  доста често и съм силно притеснена. Цедя се на около 4 часа, само нощем интервала е на около 6 или в случаи когато доста се помоткаме по улиците, кажете ми някоя хитринка как да увелича малко кърмата.... бебка яде сега по около 120мл и долу горе ни стига засега, само по веднъж на ден дохранвам, ама като увеличи грамажа на храненията не ми се мисли какво ще правим ... а аз мн искам да я кърмя

# 323
Здравейте,момичета!
Отдавна не съм писала,но нямах време,само хвърлях по едно око.Но днес бяхме на лекар и бързам да споделя резултата.бебка е наддала 950 грама:shock: и е пораснала с 4 сантиметра.Лекарката бе много доволна,аз също,макар да бях изненадана много!Защото напоследък тя изяжда само кърмата и съвсем малко АМ.Тоест,около 60-70 мл,като кърмата ми е 40-50 мл на хранене.Около 500 мл на ден.Възможно ли е да се нахрани от толкова и да наддава?акането е доста рядко,само 2-3 пъти на ден е,но е доста като количество.Ей такива неща ме тревожат.Иначе си е жизнена,поплаква заради коликите,но е нормално,каза лекарката.поздрави от Бургас на всички!

# 324
  • България/Германия
Момичета, хелп!  Praynig

От около седмица кърмата ми ужасно намаля, без да съм променяла режима на хранене и честотата на изцежданията. Опитах се да стимулирам лактацията с цедене на 2 часа, (още) повече течности, храни, набедени за стимулиране на лактацията, но резултатът е нулев. Едва докарвам 200-300 мл на денонощие Sad Вчера неочаквано ми дойде цикълът за пръв път след раждането. Чела съм, че кърмата може да намалее преди цикъл. Дали има някакъв шанс кърмата ми пак да се увеличи, след като премине цикълът и изобщо мога ли да направя нещо, за да стимулирам допълнително лактацията или да се настройвам, че бяхме дотук с млечицето? Бебка вече е на почти 7 месеца и се опитвам да се успокоя, че съм й дала добър старт, но все пак ми е много тъжно и ми се искаше до годинка да има кърма.

ves1977, право за чудесното наддаване на бебинка. Явно и по-малкото количество й стига, след като толкова е пораснала. Погледнах и в моите записки - моята девойка през първия месец е похапвала средно около 500 мл на ден, което е дори под минимума според табличката, но също за първия месец качи около 900 гр. и 3 см.

# 325
  • София
  elfie да със сигурност при теб намаляването е поради възстановяването на цикъла. Хубавото е че при повечето майки след приключването му количеставта се възстановяват до предишните нива или поне много близко.  Simple Smile

# 326
  • България/Германия
Aila, много ти благодаря за отговора! Hug Продължавам с цеденето, пък дано пак се постабилизират нещата!

# 327
  • София
Здравейте, момичета. Отдавна се каня да пиша, но нещо все ме спира - родих чрез секцио близнаците ни на 14.08.2010 г. - всяко бебе беше по 3 кг и по 47 см. Още в реанимацията започнах да стимулирам гърдите си, а на другия ден започнах с цеденето. Слагах бебетата на гърда за по около 25-30 мин, след което им давах добавката, предоставена ми от болницата. Прибрахме се в къщи, слагах бебетата през 2.5 часа на гърда - те спяха постоянно и не се събуждаха сами. Забравих да кажа, че ни изписаха по 2770 кг и 2740 кг от болницата - не са карали жълтеница, не знам защо така се получи. Оказа се, че бебетата сучат  и се изморяват, а в същност не успяват да изцедят почти нищо от гърдите ми, особено момченцето, което се изморява по-бързо и заспива гладно. Знам, че ги слагах правилно на гърда - изгледах много клипчета, изчетох много статии, а и това ми е второ раждане. Както и да е - започнах да се цедя през 2-3 часа, имам електрическа помпа Медела Суинг, но количеството, което успявам и до ден днешен да изцедя е около 400 мл за денонощие - твърде недостатъчно за едно, камо ли за две бебета. Пия много течности, ям жито, ядки, пия и лактогенни чайове, но...В момента ми помага майка ми - тя е поела цялата домакинска работа и храненето и тоалета на децата, а аз се цедя ли цедя - цеденето ми отнема по час, час и половина, кърмата капе, не излизат струйки... Вече напълно се отчаях, баткото го изпратихме при другата баба, но не знам как ще се справям със всичко след като се върне и той...Не знам дали има значение, но и след първото ми раждане нещата бяха същите - родих нормално, но коластра и кърма почти никаква, оказа се, че съм държала детето си гладно, на 13-ия ден от раждането го водихме спешно при педиатърката ни надвечер, защото ревеше неистово и висеше с часове на гърдите ми - оказа се, че е много гладен, той се роди и голям, 4 кг и 54 см, след като му дадохме АМ се успокои и заспа. С баткото успявах да изцедя за денонощие по 100-120 мл и така издържах до края на 4-ия му месец.... Извинявайте за дългия и толкова объркан пост, но вече съм на ръба на отчаянието - в момента се цедя отново и виждам как капе капка по капка, цедя се от 30 минути и съм събрала 60 мл кърма Sad

# 328
  • София
beb4o_fb  здравей и честити близначета. Знам от личен опит колко е трудно тези първи дни. Хубаво е че имаш желание да кърмиш. Количеството което изчеждаш не е малко.
  Искам да те попитам колко изцеждания имаш за денонощие и имаш ли по-голяма пауза без стимулация на гърдите, например нощем. В момента слагаш ли бебетата първо на гърда и засукват ли? Ако искаш най-лесно ще стане с една консултация наживо за да се види какво е положението.

# 329
  • София
Aila, до скоро ги поставях на гърда, вчера отново опитах - стори ми се че ядат, оставих ги за по около 20 минути, но после си изядоха цялото АМ Sad Момчето не може да захапе гърдата, той не си и прави труда да си отваря устата. Гърдите ми са меки и огромни - не знам дали има значение. Цедя се по 7 - 8 пъти, включително и в 3 или в 4 часа сутринта, дори се замислих дали да не си купя и една електрическа помпа на Авент, за да мога да цедя едновременно и двете гърди, но си е доста скъпа инвестиция, още повече, че вече вложих 300 лв в Меделата, но ако знам, че ще ми помогне - няма да ми мигне окото.... Моите бебета са и много поспаливи - ако не ги събудя, рядко се сещат че са гладни. Събуждам ги на около 3 часа, но ако някое се събуди по-рано винаги давам кърма или АМ, не чакам трите часа

Общи условия

Активация на акаунт