Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 153
  • 409
  •   1
Отговори
# 330
  • София
beb4o_fb писах ти на ЛС

# 331
beb4o_fb, не забравяй, че според статистиките има известен процент жени, които и да искат - не могат да произведат кърма за децата си. Но си заслужава да опитваш! Можеш да пробваш с по-често изцеждане, като разбира се я разделяш и на двамата когато са при тебе ...

Кърмата при системно често изчеждане се увеличава, поне малко ... стискам ти палци!

# 332
  • София
Aila, писах ти на лични Hug Hug Hug. bibona, опитвам се да се цедя често, но е много трудно - баткото, двете бебета и т.н. В момента отново се цедя, като същевременно ям, за да не губя време

# 333
Здравейте!Имам един може би глупав въпрос,но просто се чудя...даваме Еспумизан за коликите,но тук някъде прочетох,че от лекарствата с Симетикон може да се получи запек.И действително бебка ака много рядко в денонощието.Но пък как попръцква   Laughingи се напъва.Дали да не го махна това лекарство?Защото си хапва нормално,дори днес има зверски апетит,а не е акала.Някой дали е имал такъв проблем и изобщо проблем ли е?Моеже пак да правя от мухата слох,ама вие си ме знаете вече  Embarassed

# 334
beb4o_fb, опитвам се да разбера колко ти е трудно, въпреки че ... дори не мога и да си го представя ...

Във всеки случай честото изцеждане до край увеличава лактцията, дори и да не достигнеш до количества, които да премахнат добавката.

Важно е за бебетата (когато и двете са при теб) да получават всеки път дори и малко кърма, когато дохранваш първо давай по малко кърма, а след това АМ и на двете (разделяй количеството по равно ...). Не е от толкова съществено значение че дохранваш, по-важното е всеки път да има поне малко кърма (до колкото е възможно ...). По неизвестни все още механизми кърмата допринася за развитието на имунната система (предполага се, че този ефект се дължи на съдържанието на интерферони и растежни фактори в кърмата, но наистина все още механизмът е неизвестен за науката). Отделно че имуноглобулините предпазват от инфекции.

Веси, симетиконът се води за напълно безвреден, доколкото само променя повърхностното напрежение ... не се усвоява ... но аз го давах от време на време (давах по малко чай от лайка вместо него, а този на хипп разтварях директно в кърмата по малко ...). То и за колики науката не е наясно какви са причините в действителност, по-скоро са предположения.

# 335
  • София
По принцип предлагам или само кърма, или само АМ - задължително ли трябва да е всеки път кърма + АМ? Понякога става така, че 5 пъти на ден ядат кърма, а 2 пъти - АМ, по-често не мога да ги събудя....

# 336
Ами по принцип е по-добре всеки път да ядат И кърма, независимо колко е мамлко, и след нея - АМ. Но все пак ако ти е прекалено трудоемко (предвид хаоса, който предполагам че цари ...) ... май може да се наложи и другояче ... иначе стига да има и най-малка възможност - е препоръчително.

# 337
  • София
Благодаря, bibona, ще опитам и така, поне докато някоя от бабите ми помага, а за после - ще видя как ще се справя, за да не остане никой в къщи пренебрегнат

# 338
beb4o_fb  Аз също съм с близнаци и цедя вече почти 9 месеца. И мен не ми беше чак толкова много кърмата първия месец ама после да видиш как ги хранех двете  и замразявах че и на съседката за нейното дете давах кърма, та съветът ми е да не се отказваш да цедиш впоследствие ще ти се увеличи кърмата просто след секцио става по бавно регулирането.Цедене и търпение! Та и мойте така бяха поспаливи ако не ги събудя не се сещаха да ядат,голям зор видях с това хранене, после след 6-тия като ги стегнаха зъбите 2 месеца ги храних само заспали!Не забравяй да ги слагаш на гърда защото мойте втория месец някаде засукаха и добре като чели потръгна но 6-тия като почнаха зъбите тотално спряха от гърди.Поне нощем да ги храниш от гърда пак ще ти е по лесно отколкото да миеш шишета, топлиш кърма и т.н

# 339
И още нещо не се отказвай от цеденето!Има ефект и изобщо не сме боледували дори и да е изцедена кърмата!Пък си има и предимства цеденето,  сега като захраних слагам и в кашите и в пюретата, че и в попарата кърма!И още си ядат доста кърма.Иначе до 7-мия месец бях със 1 медела swing след това се сдобих с още 1.Цеденето едновременно от двете гърди хем спестява време хем увеличава кърмата.Така че ако смяташ дълго да цедиш си струва инвестицията втората помпа. Иначе съм много доволна от меделата, ама авент не съм имала може и те да са добри.

# 340
  • София
Здравейте! Имам следния въпрос и ще се радвам ако някой може да ми отговори. Налага се да цедя кърма за момиченцето ми, което е на 13 дни, но това е по-добрия вариант от АМ. Тя обаче не успява да изяде цялото изцедено количество. Въпросът ми е - мога ли следващата изцедена кърма да я добавя към предишната и трябва ли да се претопля кърмата ако е стояла на стайна температура? Колко пъти може да се претопля изцедената кърма?

# 341
dvladova, не виждам смисъл да добавяш останалото количество кърма към тази за следващия път - все пак ако бебето не изяжда изцеденото количество се предполага, че изцеденото на следващия път е достатъчно ... Ако просто имаш много кърма и ти е излишна - можеш да не изцеждаш до край, а само толкова, колкото ще е достатъчно за бебето.

Аз лично никога не съм подгрявала кърма (давала съм я или току що изцедена, или на стайна температура).

# 342
bibona, недей лъжи момичето, да не изцежда докрай!
Това само може да доведе до сигурното спиране на кърмата.
Все пак става въпрос са родила преди 13 дни жена, а не цедяща се с месеци.
Като не цеди докрай, как ще се образува достатъчно за растящите на бебето потребности кърма?

dvladova, обърни се към консултант по кърмене.

# 343
Като не цеди докрай, как ще се образува достатъчно за растящите на бебето потребности кърма?

Rolling Eyes Така ... при храненето с шише винаги се цеди с аванс ... тоест ако бебето ти дори и само веднъж изяде 100 мл на хранене, ти се стараеш всеки път да му изцедиш толкова, пък то може и 50 мл да изяде ... та мисълта ми беше, че опасност да намалее кърмата просто няма, защото нуждите на бебето се увеличават постепенно. И съответно постепенно се увеличава количеството на изцеденото мляко. Все пак ако бебето суче изцеждането изобщо не е необходимо, тя природата е измислила всичко.

В името на истината, аз започнах да изцеждам докрай чак когато дъщеря ми беше достатъчно голяма, а в резултат на здравословните си проблеми много се изморяваше и ядеше по много малки количества и много често. Та ЧАК тогава, от мързел, изцеждах до край за да имам в шишето, и давах от това количество в продължение на цялото будуване (2-3-4 часа). Това е било ... да кажем ... на 3-месечна възраст. След още 3 месеца вече аз решавах колко пъти ще цедя на ден (до край) - и цедях 4 пъти, независимо тя колко пъти ще се събужда и ще яде - вече не ме притесняваха бактериите, тя и без това си намираше предостатъчно по предмети и по пода, и съответно отново го правех от мързел, а не за да си стимулирам лактацията с изцеждане докрай - напротив, ако имах проблем с лактацията нямаше да си позволя дъщеря ми да се храни, а аз точно в този час да не цедя.

Една майка, която (хипотетично) изцежда 1,5 литра кърма на ден, а бебето й пие 0,5 л ... няма смисъл да "спортува" с помпата за да цеди на вятъра и да хвърля кърмата (а познавам такива майки!).

# 344

Кърмя успешно 1 година- през деня хранят детето ми с изцедена кърма. На 13 дена, не изцеждах до край, защото гърдите ми  щяха да се пръснат, особено, ако детето не се събуди на 2 часа. Когато количеството се регулира (а това стана след месец), започнах да цедя до край, та чак до сега.
Много внимавах да не вървя по пътя на моя приятелка, която цедеше до край и през 20 мин плачеше от напращели гърди точно първите седмици.
....

dvladova, кърма се претопля само в топла вода, предполагам знаеш. Аз събирам допълнително изцедената кърма в отделно, чисто шише. Не смесвам. По бегли спомени имаше нещо свързано със слюнката на детето и качеството на кърмата.
Не топля кърма, ако е била на стайна температура, само ако шишето е стояло в хладилник.

Общи условия

Активация на акаунт