Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 145
  • 409
  •   1
Отговори
# 360
Danito d и ние бяхме като вас,с малката разлика,че спрях да го храня през нощта когато навърши 1 месец.Само сутринта суче и после неиска.Наложи се да му давам изцедена кърма,защото синът ми го мързеше да суче.Беше ми доста трудно да се изцеждам преди всяко хранене и си казвах като стане на 3 месеца спирам,после на 6 месеца и така началото на 8 месец.Детето беше разтроено и аз му дадох да посуче да се успокои и ЧУДО засука.От тогава не иска шише а да суче.Направо се родих.Бих ти дала съвет пробваш да го храниш на гърда,за не си като мен 8 месеца с помпата в ръка.Но немога да помогна със съвет как да го накараш да суче.Дано някоя майка каже как да го накараш да засуче.

# 361
Mama marietka, благодаря ти.
Аз не съм се отказала напълно и почти всеки ден опитвам да му предлагам гърда.
Това с помпата си е мъчение и вече се замислям за електрическа, че направо ми омръзна....

# 362
  • София
Здравейте момичета.
Пак ми се налага да искам съвет от вас.
Аз храня моята дъщеря с изцедена кърма, но напоследък не успявам да изцедя достатъчно кърма за всички храненея. Тя изяжда по 110 мл. 7-8 пъти на ден. Денем се справям, но нощем не мога да изцедя достатъчно и трябва да давам АМ. В началото замествах храненето с кърма изцяло с адаптирано мляко, но педиатърката ми каза да давам смесено - колкото имам кърма, останалото да е АМ. Аз успявам да й дам 40 мл. кърма и в добавка АМ. Но забелязвам, че от тогава малката има запек. Въпросът ми е - правилно ли е да давам само адаптирано мляко на едно ядене или педиатърката ми е права и трябва да давам и кърма?

# 363
Моята педиатърка също ме съветваше да давам първо колкото имам кърма и после АМ-а не да замествам цяло хранене.Обясни ми че така кърмата способства за по-лесното преработване на АМ.

# 364
Здравейте момичета.
И аз се присъединявам към вашата групичка.
В края на юни се роди дъщеричката ми, в началото на 8-мия месец. Три месеца прекара в болницата и сега от десетина дни си е вече вкъщи  Heart Eyes

През цялото това време се изцеждах непрекъснато, по 8 пъти на денонощие (с едно нощно цедене). Изпих една опаковка фенугрик, не помня колко опаковки чай за кърмачки, а от няколко дни си взех и електрическа помпа, защото вече не си усещах ръцете от цедене.Последните дни мъжа ми гледа малката, а аз прекарвам целия ден в изцеждане (горе долу през час). Най-много съм успявала да изцедя 70 мл и то сутрин. През повечето време едва успявам 30 мл Sad
Тя трябва да яде по 70 мл на хранене на този етап (такава ни е препоръката в епикризата). Храня я с Пре Нан и кърма.
Вече не знам по какъв начин да стимулирам кърмата.
За засукване и дума не може да става - пищи и се извива назад, въпреки многото ми опити. Измъчихме се.
Ако има значение, цикълът ми се възстанови преди месец.
През деня ми е ужасно трудно да се изцеждам, защото Софи има зверски колики и по цял ден сме на ръце. Пристрасти се да ми смуче кутрето и понякога я оставям до мен на дивана - с едната ръка й давам да смуче кутрето, с другата държа помпата (добре, че е електрическа).
Ако някой има някакви други идеи за увеличаване на кърмата, моля да сподели.

Тук е момента и да блогадаря на Елсе и Айла, благодарение на които все пак с много мъки успяха да задържа кърмата си до сега.   bouquet

# 365
На всеки различни неща действат.Аз искам да ти кажа,че за мен е от голямо значение помпата.Моята също е електрическа и това не е просто улеснение.Когато давах на бебка да суче винаги след това имах проблем,макар че доизцеждах.Незнам защо.Когато изцедя всичко с помпата ми е по-добре.Освен това ми се увеличи кърмата,а не намаля/казват,че ако се ползва помпа намалявала,дори спирала/Изцеждам се на 6 часа веднъж и двете гърди.Това е като да кърмиш на три часа от едната.По-трудоемко е,но не можех да търпя как хапе и се извива на дъга.Освен това виждам колко е приела на едно хранене,а не да гадая по памперса.Сутрин успявах да изцедя до 320мл.За количеството ми действат сокове,месо/пържоли Laughing/Между другото около цикъл малко намалява кърмата и доколкото знам се променя на вкус,поради което се дърпат някои деца.

# 366
  • София, св. Троица
Здравейе и от мен,
аз кърмя нормално, но се зачетох във вашата тема. Искам само да ви кажа колко много ви се възхищавам на нервите и волята да се изцеждате по цял ден. Преди да родя си мислех, че това е по-добрия вариант с оглед разраняването на зърната. След като родих видях колко трудно е всичко това. Аз се изцеждах до 2-ия месец с някаква тъпа помпа и после на ръка. Направо полудявах!!!javascript:void(0); Така че знам какво е и за това ви поздравявам и ви пожелавам всики близки хора около вас да ви подкрепят и помагат.
Danito_d не мога да кажа че съм имала такъв проблем, по-скоро нещо като твоя проблем. Преди около 2 месеца ми се запушиха каналите на лявата гърда. Няма да обяснаявам подробности само ще кажа, че бебчо не икаше да цока от запушената гърда (предполагам, защото му беше трудно и пускаше по малко). След два дена цедене разтриване и ужасни болки заспах и го оставих на баща му. Не знам колко съм спала но е било повече от 3-4 часа, защото като се събудих малкия беше подивял от глад. Сложих го на проблемната гърда и да видиш само как зацока, какъв ентусиазъм само.Оправи я за 15 мин. От тогава си знам - няма нищо лошо бебето да поседи малко гладно в името на доброто цокане. Все пак всяко бебе има инстинкт за цокане, а когато остане и малко гладно нещата би трябвало да си дойдат на мястото. С това давам само идея и държа да отбележа, че да държиш бебето гладно не означава да го оставиш да си  реве само- просто трябва да се разсейва до колкото може.
Пожелавам успех на всички ви:))) javascript:void(0);

# 367
Либи, на мен най-много ми помага по-честото цедене, особено нощното. Много е трудно, но си заслужава. Тук мисля, че няколко мами бяха писали, че и бирена мая увеличава кърмата  Thinking
Аз все още се цедя на 3 часа  Tired, и все пак имаме едно хранене с АМ почти всеки ден.

# 368
Моята като постои гладна повече и се изнервя до такава степен,че после не иска да яде.Започва едно лъжене първо със залъгалката после веднага шишето....и т. н. smile3516

# 369
Aidin, пробвала съм да го оставя гладен, но това според мен е зверско мъчение за детето и е против моите разбирания. Много ми е жал като го слушам как реве, а за разсейване и дума не може да става.
Вчера пак поднових опитите за кърмене. В полусънено състояние суче добре, но много кратко ( 4-5 мин), в резултат на което детето си е гладно цял ден. Няма да ви казвам към 7-8 часа какъв рев настана и се принудих да му дам пак цедена кърма.
Някоя мама има ли електрическа помпа, която вече не използва?
Искам да си купя помпа втора употреба - бюджетът ми е до 60-70 лв. максимум. Не мога да си позволя нова.
Ако някой си продава помпата пишете ми на лични моля. В продавалника открих няколко, но обявите не са актуални.

# 370
  • София
Данито доколкото разбирам вие сте само на кърма, но изцедена предимно, така ли е? Възможно е ако бебчо не поема правилно гърдата, да му е трудно да получи мляко от там и затова да се дразни когато се храни от гърда. Много хубаво си открила варианта когато не отказва да суче, а именно в сънено състояние не се отказвай и продължавай да предлагаш всеки път когато е спокойно и има желание и разбира се си дохранвай след това, за момента е важно бебчо да расте  Simple Smile. Ако желаеш може да се уговори среща на живо с консултант, който да наблюдава кърменето и да се опита да помогне. Докато суче бебчето много помага компресия на гърдата, тогава тече по-лесно и по-бързо и бебето не губи интерес.

# 371
Aila, само на кърма е бебо. Имам една кутия АМ, която ми е за кризисни моменти и се случва в някои дни да му дам 80 мл (веднъж на ден. Да речем ако нямам време да се изцедя или няма какво да изцедя, защото скоро съм цедила.
Струва ми се, че проблемът идва от зърната. Пробвах и със силиконови, но не се справям.

# 372
  • София
  Пиши ми ако искаш на ЛС от кой квартал си и може да те свържа с колежка за домашно посещение  Simple Smile

# 373
  • София, св. Троица
Danito_d, чух от една приятелка, че в Джъмбо може да се намери ел. помпа за около 60 - 70 лева. Вярно че са китайски, но пък мамите били ги харесвали. Аз не съм ползвала и не мога да кажа нищо.
Би било супер ако те посети консултант. Аз когато започвах да кърмя много исках някой да дойде и да ми помогне, но така и не ми остана време един тел. да завъртя. Не се отказвай, твоето бебче очевидно има интерес да си цока от където тябва и това не е малко постижение според мен.

# 374
Здравейте и от мен!Аз давам на бебка изцедена кьрма от 19.03.2010(родена е на 16.03-секцио)Отначало ми беше толкова трудно особено като имаше колики,но вече свикнах,намалих и цеденетата на 4-5 през долу горе 5 часа,а и вече е захранена и с друга храна.На моменти толкова ми писваше но се успокоявах че още малко,още малко и ето че почти станаха 7 месеца Grinning.Цедя се с ръчна помпа на чико и ми върши идеална работа.По около 15 мин ми отнема цедене.Исках електрическа но нямам никаква възможност-предпочитам да купя нещо за беба или за нас със съпругът ми.Пък и по време на разходки не мога да кърмя навън живея в малък град(кажи го направо село)и навън кърмят само циганките тук при нас.А така си взимам кърма в термос и готово.Иначе причините са ми че първите 3 дни нямах  кърма изобщо и бебка само ревеше,а когато ми тръгна не искаше въобще да седи в поза каквато и да е да я кърмя не засука въобще.Важното е че е на кърма а със второто живот и здраве ще съм  по настоятелна  Laughing .Иначе имам много кърма-изхвърлям страшно много.на ден цедя по около 600-800,а тя яде по около 500-повече не иска.Извинявам се за дългия и объркан пост.

Общи условия

Активация на акаунт