Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 174
  • 409
  •   1
Отговори
# 75
 Wink e, bambi-24, не така ... Не на всички им намалява млякото ... а и колкото расте бебето, толкова повече твърда храна консумира - излишно е да се пази лактация 1000 мл на едногодишно дете примерно ... И при мен лактацията намаля от 900-1100 мл при 4 изцеждания на около 700 при 3. Но пък е факт, че дъщеря ми в момента и с това количество не успява да се справи и често отива в мивката ... та умишлено почнах да цедя около 600, да не се занимавам с излишен спорт ...

P.S. Gulia, при мен количеството не намаляваше драстично, а съвсем постепенно - може би с около 100 мл на месец. Или по-точно намаляваше преди цикъл и след това не се възобновяваше количеството. Но в "ревящи" дни, когато дъщеря ми откаже твърда храна, и сега успявам да изцедя около 850 при 4 изпомпвания ...

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 00:55 от bibona

# 76
Wink e, bambi-24, не така ... Не на всички им намалява млякото
Bibona, всеки тук споделя своя опит Simple Smile

# 77
Вас не ви ли болят гърдите от това цедене?
И при цедене и при кърмене еднакво усещане Tired

# 78
  • София
Вас не ви ли болят гърдите от това цедене?
Боляха ме доста зърната в началото - може би първите 2-3 месеца. Сега вече въобще не ме болят.

# 79
  • София
margarete според памперсите и това, че след втората гърда пуска бебчо сам и е доволен смятам, че хапва достатъчно. Надявам се това да се потвърди след консултацията, хубаво е че е скоро.
  А за болката след кърмене, усещаш ли пулсиране или забелязваш ли промяна в цвета на зърното? Опитай следващия път да сложиш нещо топло на зърното, но суха топлина да видиш дали това няма да облекчи дискомфорта. Ако е вазоспазъм това помага по-бързо да премине болката. Може да експериментираш и да опитваш различни пози и начини на кърмена , за да видиш дали дискомфорта не преминава. Другото за което си мисля, е че е възможно да е просто натъртено от цеденето, ако притискаш или масажираш малко по-силно при изцеждането.

# 80
Aila , много много ти благодаря  Hug
И аз това си повтарям... Когато си свикнал да знаеш какво точно поглъща бебето и когато контролораш количествата,часовете -всичко...е ужасно изведнъж да си в неведение за всички тези неща Mr. Green
На моменти зърната ми са синьо-лилави, на моменти снежно бели  Shocked но няма зависимост между цвят и болка, поне не съм забелязала...
 Наистина болката е точно както когато съм изцеждала по-упорито Rolling Eyes Аз до последно се опитвах да увелича количеството и дърпах ли дърпах с тази помпа ooooh! та доста често ме болеше... усещането е съвсем същото Laughing Пулсиране не усещам newsm78

# 81
  • София
margarete искаш ли да погледнеш това клипче - http://www.drjacknewman.com/video-clips.asp
Става въпрос за вазоспазъм, при него зърната побеляват след кърмене. След известно време може отново да станат розови и пак бели. Ако това се случва и е придружено с усещане за болка и парене може да става въпрос за вазоспазъм. Може да изпитваш болка и при промяна в температурата. Това се дължи на недобро поемане на гърдата.
В такъв случай много помага топъл сух компрес след кърмене ако е вазоспазъм и разбира се корекция на позата. В момента, в който бебето се пусне от зърното, може да сложиш върху зърното нещо нещо затоплено (напр. торбичка или детско чорапче, напълнено с морска сол и завързано, която предварително си затоплила на микровълновата до приятно топло, не вряло! - или пък от онези гел-компреси, които могат да се затоплят или охлаждат със студена или гореща вода). Важното е да НЕ е мокро, да е приятно топло върху зърната - и да задържа топлината по-дълго време. Топлото помага да се разширят кръвоносните съдове и ще намали болките от притискането (вазоспазмите практически са нещо като изтръпване - както когато е било блокирано кръвоснабдяването на ръка или крак от притискане и после се получават едни парещи иглички, същото се случва и със зърната, когато бебето ги е притискало).

Другия проблем който може да е това е млечницата. Решаващият симптом е суха, зачервена, лъскава, лющеща се кожа на зърната и ареолите, при вас наблюдава ли се нещо подобно. Бебенцето има ли бели лъскави налепи в устичката и на бузките?

Обърни повече внимание на начина, по който бебчо поема гърдата. Ако травмата е наистина причинена от помпата и използването и по-упорито към края, а бебенцето суче правилно, то проблема скоро ще отшуми.

За количеството кърма, което трябва да поема, при кърмените бебета количестовто не се променя и между първи и шести месец е средно към 750 мл за денонощие. Ако бебчо е свикнал да изпива по повече и сега изсуква добре и двете гърди е напълно възможно да поема необходимото му количество и за по-малко на брой кърмения. Продължава да следиш памперсите и да предлагаш всеки път и двете гърди, както и по-често ако прояви желание да суче  Simple Smile

# 82
Здравейте!
Искам и аз да се разпиша сред мамите които се цедят и така хранят децата си с кърма.
Моя син се роди с много силно изявена жълтеница и заспиваше на първата минута от слагането на цица. Коластрата започна да намалява и аз реших че ще кърмя въпреки всичко и се започва с цеденето. Първо ползвах ръчна помпа на Авент, но останах без ръце от нея и вече 3 месеца съм с Медела Суифт. Много съм доволна от нея. Цедя се 3 пъти на ден, като на всяко цедене събирам около 300-400 мл. и това е почти от първия месец. Пре досатъчно е за малкия защото той яде 6 пъти по 150 мл. Даже имам около 4-5 литра замразена кърма. Даже ми се наложи да пътувам за 10 дена извън страната и продължихме със замразената кърма.
Много ми стана интересно това с нагорещената бутилка. При мен също се получава понякога докато цедя едната другата да тече. Как нагорещявате бутилката? До каква температура?
От както съм родила ми е идвало 2 пъти за по 2-3 дена и аз също съм забелязала драстично намаление, но с упорство и лактогенни чайове се е нормализирвало количеството.
Радвам се че има и други мами, които издържат на този фронт! Признавам си че специално на мен ми коства доста нерви.

# 83
Poli_Moli  браво на теб за количеството,аз се цедя по 8 пъти и вадя по 150гр.Иначе съм ръчна помпа на Авент! Hug

# 84
Благодаря ти за поздравленията! И аз съм имала моменти в които намалява, но като увелича водата и пия чайове драстично се повишава.
Ама и ти си за поздравления защото изцеждаш повече и от мен, като общо количество.
Пила съм и ето това лекарство|: http://www.kurmene.bg/
То също ме действа добре, но май от чая на ХИП съм най-доволна

# 85
# 86
Моля Ви помогнете ми, не знам какво да правя, бабите и те ме нервят допълнително. Детето заспива на гърдата, каналетата са запушени ,а след много големи мъки от моя страна на едно цедене н ръка вадя едвам 20 грама, след това го дохранвам с шишето от което си пие по-лесно, но това количество не е ли малко !? Вече сме на 10 дни, а пием по 40 грама на хранене, иначе глюкоза ,вместо вода много ни харесва. Моля за съвет, какво да правя, това ми е първо детенце и не разбирам. ooooh!

# 87
Като начало да махнеш глюкозата.  Peace
След това да не даваш на бебето да заспива на гърдата. Побутвай го, пощипвай го....
Суче ли активно? Ако продължаваш да му предлагаш шишето, то ще продължава да суче вяло и може да се стигне до отказване от гърдата.
По какво съдиш, че каналите са ти запушени?
При цеденето рефлексът на потичане често е забавен. Цеди на празен ход поне по 2-3 минути, така хем кърмата ще слезе, хем ще стимулираш лактацитя.
И да 40 мл. на хранене са малко. а мерено ли е бебето след изписването?

# 88
Педиатъра каза да му даваме глюкоза вместо вода, детето се роди 3750, 53 см. и на 3-4ят ден беше отслабнало с 400 грама, жена ми беше много притеснена и плачеше постоянно., изписаха го около 3500. Родено е на 7-ми април. Суче от гърдите ,но те не пускат много и то може би се изморява и заспива ,иначе после от шишето направо це чува като цока. Докато суче ,другата гърда тече, но пак казвам количеството на изцедената кърма е около 20 ,което си е малко. Скайпа ми е: simeon.georgiev33  Жената спи, аз съм по техниката и връзките с обществеността. Благодаря много на всички ,които ще ни помогнат. Simple Smile

# 89
Симеоне, кърмата на жена ви тепърва се рагулира. Нейното производство е на принцзипа на търсенето и предлагането. Колкото по-голямо е първото, толкова по-голямо е и производството. Сучейки активно, на поискване кърмата се рагулира като количество според нуждите на бебето.
Това че, тече другата гърда е чудесно  Grinning, признак, че има мляко и добър рефлекс на потичане.
Какво разбирате под това, че те не пускат много? Как преценявате това?

За мен най-добрият вариант е да се обърнете към Ла Лече Лига или Консултавният кабинет по кърмене и да ви посети квалифициран чоконсултант, който на място да види ситуацията, това как суче бебето, начинът, по който се цеди съпругата ви...

С цедене на ръка вече 10 м. храня бебето си с кърма. За мен то е по-ефективното и щадящо гърдите от цеденето с помпа.
Също така прибегнете и до лактогонни чайове и питателни храни. Оставяйте жена си и често да почива, защото умората- физическа и психическа, води до намаляване на отделяното колиество мляко.

И, не се отказвайте, поздравления за ентусиазма Ви и този на вашата съпруга. Наистина потърсете квалифицирана помощ.
Често /за съжаление ще се убедите с времето/ педиатрите не са подготвени да посрещнат предизвикателствата пред, които се изправя една кърмеща жена.  Tired Нито пък са в час с последните тендеции в отглеждането и захранването на кърмачето.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт