Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 189
  • 409
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Poli_Moli направо ти завидях за количествата при толкова рядко цедене #Crazy За да докарам такова количество на денонощие трябваше да се цедя поне 7-8 пъти. Браво на теб!
Малко се втрещих от тази работа с глюкоза за толкова голямо бебе!?Симона Б. моето бебе се роди 3400 гр и го изписаха 3100 на седми ден. Никой не ме е съветвал да давам глюкоза ooooh!Много ясно, че ще иска шише. Иначе подкрепям Франческа - потърсете консултанти по кърмене.

Да кажа защо всъщност влизам - вече не съм една от вас Blush Спрях с цеденето преди седмица. Имам 10-ина контейнера замразена, така че ще мога да давам кърма на Любчо точно една година. Започнах да намалявам преди около месец и половина два, за да достигна до 20-40 мл. само вечер. ЗА толкова ми стигнаха силите.

Искам да пожелая на всички повече кърма  Wink ЗА бъдещите майки, които ще хранят така децата си (дано не са много все пак) желая упорство.  bouquet

# 91
Благодаря desive78, надявам се и аз да успея да се цедя толкова време колкото ти.
Може ли да те попитам колко време държиш замръзената кърма в хладилника, че аз имам от декември и мислех юни да я изхвърлям?
Какви са тези контейнери че да изкараш с едно месец и нещо?

# 92
Как така ще хвърляте кърма, по-добре ми я дайте да си нахраня малкото бебче, че от това Nan (на Нестле) само му се запича дупето и не може да ака, а сме още много малки (на 11 дни) и ни трябва силна храма за имунитет.  ooooh!

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 19:28 от Симона Б.

# 93
  • Sofia
3 месеца се държи кърма във фризера. 6 може ако е пастьоризирана. Май само в банката за кърма правят така.
Поли Моли,, явно малко подвеждащо съм се изразила  Mr. Green Имах предвид, че след 10 дни Любчо ще стане на 1 година и  следователно ще съм му давала кърма 1 година. Иначе контейнерите са на Авент.

# 94
Как така ще хвърляте кърма, по-добре ми я дайте да си нахраня малкото бебче, че от това Nan (на Нестле) само му се запича дупето и не може да ака, а сме още много малки (на 11 дни) и ни трябва силна храма за имунитет.  ooooh!
Нямаш никакъв проблем!

# 95

Надявам се това изказване да не е сериозно, защото кърма от друга жена, може да ви бъде дадена само от банката за майчина кърма!
Не разбрах вече изцяло на адаптирано мляко ли сте преминали?
В предния си пост ви насочих към консултанти по кърмене, огромна грешка ще е, да не се обърнете към тях за квалифицирана помощ.

# 96
desive78 браво на теб!Една година си е доста време!Симона защо се отказа и започна да даваш Нан?Можехте да се справите бебчо още е малък .Извикайте консултант може и да се оправите!

# 97
Здравейте и от мен!При мен нещо кърмата започна да намалява,пия лактогонен чай от 5дни вече,хапвам редовно,цедя се на 2.5 - 3 часа,пия вода ( въпреки,че нещо ми се повръща вече от нея),но резултата е 60-70мл на цедене,което е малко.Едвам смогвам да нахраня детето,добре,че имах замразена кърма във фризера та да спасим положението.Като гледам как някои момичета с 3-4 цеденета се оправят цял ден направо им завиждам  Cry .
Искам да ви попитам вие колко често стерилизирате помпите?

# 98
Само дано да не ме анатамосате,ама вече я стерилизирам само веднъж дневно.В началото я стерилизирах след всяко цедене,ама  постепенно намалих до 2 пъти и сега само вечер.Иначе мия с почти вряла вода и веро всеки път и слагам капачето.tedddy пробвай към края на цеденето да попомпиш на празен ход.Не излиза мляко,но така стимулираш лактацията (при мен работи).

# 99
Аз май вече не съм за тази тема (двадесет дни се кърмим bowuu), но понеже все още ми е много пресен спонена  Mr. Green все наминавам да ви чета...
Въпреки,че аз спрях да стерилизирам дори шишетата за сок на дъщеря ми преди два месеца  Embarassed смятам,че ако помпата се измие добре с гореща вода и препарат не би имало проблем  newsm78 С каката ми се е случвало да останем дълго на гости и да не е удобно да се изварява помпата... Rolling Eyes е нищо лошо не последва  Laughing Но когато сме си били вкъщи изварявах след всяко цедене... newsm78

# 100
  • София
  desive78 браво за търпението и изцеждането цяла година, това е повече от достатъчно, а сега ще имаш време да подготвиш РД на бебчо  Simple Smile
  margarete  много се радвам за успеха ти, ходихте ли вече на преглед, всичко наред ли е  Simple Smile

# 101
 margarete    bouquet Дано редиците ни да намалеят!!!И повече бебочци да засучат!

# 102
  • София
Искам да ви попитам вие колко често стерилизирате помпите?
Помпата я стерилизирах веднъж дневно първите 2-3 месеца, после започнах само да я мия с топла вода и бебешки препарат за съдове. Никога не съм стерилизирала след всяко цедене.

# 103
  • ВАРНА
Здравейте!
И аз във вашия отбор.
Не се получи с кърменето. Първия ден бебка повръщаше околоплодни води. Правиха й промивки на стомаха и беше при мен 13 часа след раждането. Сасукването остана мираж. Но аз съм и с плоски зърна. Втория ден съпругът ми ми донесе силиконови накрайници за зърна и нещата взеха да се получават, въпреки, че в гърдите ми нямаше почти никаква коластра. На третия ден коластрата дойде и така се зарадвах, но уви! Малката беше с жълтеница и 3 дни беше отделена от мен. Започнах да се цедя с ръчната помпа на Авент. Когато отново бяхме вече заедно и я поставих на гърда - забрави! Реших, че ще цедя и ще храня с шише.
От гърда изцеждам по около 50-60мл прес 3 часа. Не знам до къде ще я докараме, но не смятам да се отказвам. Едната вечер нещо изтрещях, паникьосах се, че малко бавно и почти нищо не течеше от гърдите, че изпратих таткото да купи АМ. Сега то седи в шкафа, но поне ме успокоява, че ако нещата изведнъж се прецакат ще имам с какво да я нахраня.

сега се връщам да изчета темата

# 104
  • София
 прасунчо ако малката е на девет дни, все още със сигурност има вариант да засуче. А по-лесно и удобно от кърменето от гърда няма. Ако искаш може да се свържеш с консултанти от Варна и да си уговорите и посещение в дома.
 Има различни трикове и варианти с които бебчо може да се излъжа да засуче, всеки следващ път става все по-лесно. Важно е дотогава да поддържаш добра лактация обаче. Ако искаш пиши ми за да ти дам координати на консултантите от Варна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт