Рисуване на стъкло/4

• 78 090
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Много ти благодаря Джаста!Е сега няма да се юрна да купувам нови боички!Ще си карам с тези ,които имам! Mr. Green

# 136
Здравейте всички,
ето ме и мен в навалицата.  Wink
Взех от стъкларския до нас няколко изрезки стъкло, купих си 2 цвята, 1 контур, спирт и четка и вчера ми беше първия опит за рисуване върху стъкло.

Сега не се смейте много, но имам някои въпроси.
1) Малко се изненадах, че боята не е така плътна както си представях, хем не я разреждах с нищо. Може би трябва да кажа, че производителя е Royal Talens, а марката Decorfin или поне това пише отгоре.
2) Боядисването, там където има по-голяма площ не става много равномерно и мазките се виждат. Има ли някакъв трик това да не става така? Пробвах да мина по 2 пъти, но явно първата "ръка" не беше добре засъхнала и не се получи.
3)На няколко места засегнах с боята контура, но не посмях да се опитвам да го изтрия с малко разредител, за да не изтрия и контура. Как оправяте такива проблеми?
4) В острите ъгли, ми остават малки небоядисани точки, които се виждат ако вдигна плочката срещу светлината. Пробвах с клечка за зъби да бутна боя и там, но не ми се получи особено. Какъв е изхода?

Благодаря на всички, които биха ми просветили.

# 137
Дарси, чудесен първи опит!  newsm10 Ей така почнах и аз- с три цвята , един контур, две четки и разредител.
На Таленс имам две боички, но ги взех заради по-редките цветове, но не ме кефят, но при повтаряне след изсъхване не трябва да има проблем.Някак Таленс не са нито съсвем прозрачни, нито съвсем покривни...нещо по средата са. За да не омажеш контура - първо оцвети с боичките и след изсъхването- действай с контура. И на мен ми е трудно да ги запълня перфектно, ако действам по обратния вариант.

Скоро не съм се обаждала, ето последните ми неща:

# 138
В едно ръководство видях, че първо слагат контура, за да има нещо като граница и да не се разтичат боите, та и аз заради това така направих. Колко време чакате да изсъхне първата "ръка", преди да мацнете пак?

# 139
Здравейте момичета!И аз имам едно питане към вас.Когато използвате фрост чакате ли да изсъхне или трябва пресен да се метне във фурната?Питам,защото аз не включвам фурната за един предмет,чакам да се посъберат и така се случва,че понякога някои преседяват доста докато ги изпека.Влияе ли това на вида и качеството на фроста?

darsie,може да използваш черен контур,докато ръката ти стане по-уверена.Така няма да имаш ядове,че го цапаш.Иначе аз предпочитам първо контура,защото ми се разлива цвета.А ъгълчетата ги попълвам с тънка кръгла четка.С течение на работата ще откриеш начинът по който ти е най-лесно да работиш,успех  Simple Smile

Елинор,пак ме изненада с тези красоти   bouquet .Много ми харесва първата от втория ред,много е живописна!

# 140
...Да побутна малко темата с това...http://vesiart.blogspot.com/2010_05_01_archive.html

# 141
Просто аз, Tова на снимката е фрост-заскрежаваща боя.Продава се в слънчоглед,нанася се,пече се и това е резултата.Има няколко цвята-златно,сребърно,сиво,синьо,розово...
  След като изстине може да се прави всичко отгоре,става изключително здраво.
Питай на воля Laughing

Джаста, аз исках да питам фроста каква марка е? Аз имам на Каденс (все още не съм го пробвала)но оставам с впечатление че е прозрачен просто дава заскрежен ефект в определен цвят.
Виждам, че златното при теб стои плътно.
Другото което се чудех е за камъчетата които поставяш - заедно с тях ли печеш предмета или ги добавяш допълнително newsm78
Нещо на последък ме сърбят ръцете да се пробвам с рисувано стъкло , но за сега събирам само информация Laughing

# 142
  • Русе
Флорина,фрост боята ми Хоби Лайн.
Знам,че Каденс имат такава,но не мога ди кажа как се работи с нея,не съм я ползвала.
И при мен е прозрачно,дори златното,но ако се нанесе втори път става малко по-плътно.
"Камъчетата" са кристали Сваровски,добавям ги след печенето.
Фрез,аз чакам да изсъхне-всъщност това става за няколко минути Wink
Не знам дали ако мине известен период от време преди печенето ще повлияе по накакъв начин на качеството.Когато имам идея да работя с фрост-а,пека на момента.
darsie ,чудесен е първият ти опит PeaceИзобщо не се притеснявай,че имаш непопълнени ъгълчета,с времето ще придобиеш опит.Ползвай повечко боя,не я пести и ще се получи.А,там където ти е зацапан контура,ако те дразни,намажи пак контур,съвсеееем лекичко.

# 143
Djasta,благодаря за отговора,все пак реших да ги събера ''на куп'',скоро ще покажа разултата.Много ми харесва вазата ти с водните кончета  Simple Smile

# 144
Малко поизчезнах, ама ремонтче, гости..Но се вдъхнових от новите цветове, които поръчах и направих това:
Sea mood
http://picbg.net/pic.php?u=53959L24vW&i=442896

# 145
  • Русе
ехе,тъкмо издирвах темата за да я вдигна...бях стигнала до 6-та страница и я няма...направо се отчаях SadНооооо,ето я отново в първите редици....Браво Ели   bouquet Обожавам комбинацията синьо-кафяво,сребристо,бяло....Прекрасно се е получило стъкълцето. HugКажи сега какви цветове заръча Laughing
Аз си купих преди два дни предпоследният цвят от цялата гама на Витрала на Пебео,който ми липсваше. CrazyЩе ме изселват вече от нас....
  Качих новите си картини върху стъкло в албума,воала.....
От тук   До края на албума
Сори за лошото качество на снимките,бързах и не станаха добре.

# 146
Уаууу, Джастаааа  newsm09 newsm51
Страхотни картини!!Изобщо дойде ли ред да коментирам нещата ти и имам чувството, че не знам български език.. Ужасно са красиви  Heart Eyes
А боичките ми са на Пебео витрал оранж, кафяво, тюркоаз. Това на което се кефя силно е Вива колор сатен сребро. Ако ми кажеш някоя тънкост за работата с него  Embarassed
И 4 контура, които са ми любимия тип бои  Joy Joy пак на Пебео.
Щях да си взимам патината от Миражчето, въпреки че е останала само жълта, ама от много печене на плажа не остава време да ида дотам  Laughing Laughing

# 147
Лятното време ме вдъхнови и направих тези слънчогледи
 http://vesiart.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

# 148
Браво Фрез, нещата ти стават все по-добри с всеки нов опит Simple Smile А към слънчогледите си имам специална слабост Simple Smile

# 149
Mерси,Елинор.Само ме е яд,че повечето снимки не отговарят на истинския цвят-станаха по-бледи.

Общи условия

Активация на акаунт