Рисуване на стъкло/4

• 78 087
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Ето нещо и от мен http://vesiart.blogspot.com/2010_05_01_archive.html .Не е ново,но сега го публикувах в блогът ми.

# 121
  • Русе
Здравейте Мили Момичета! Hug
  Доби,липсваше ни,радвам се да те видя отново.Какво стана с лампиона?Чакам си обещаните снимки... Laughing
  Горда,справяш се блестящо,най-сърдечни поздравления.Всеки нов часовник е по-"пипнат".Много хубави стават.Изключително оригинален и уникален подарък.Браво!  bouquet
   Мама Дона,надявам се да са извинителни причините за временният отбой Laughing
Комплектът е чудесен...мисля,че му липсва свещник обаче Crazy Hug
И лотосите са красиви,а купата с тях желана.  bouquet
Фрез,това е доста по-добро от  предишните ти стъкла,харесва ми. Peace

Аз имам нови неща,качила съм ги в новата си страница във Фейс-а.Можете да ги видите и без регистрация.Заповядайте Hug
    Ей тук

# 122
Леле, нямам никакво време да ви разглеждам покрай децата, а вече гледам е 4-та тема!?

DjastaPrasta , ти ме изумяващ!!! Поздравления!

Сега ще разгледам и всичко останало!

# 123
Djasta,разгледах страницата ти във fb.Много интересно си направила немското стъкло(купата с релефните цветя).Всичко е много красиво   bouquet

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 11:21 от FREZZ

# 124
Джас,невероятни неща си качила във фейса. Дъха ми взе направо.
Аз обаче искам да те питам за one stroke.На първата страница на темата видях,че си постнала снимка на първия си опит.Може ли да ми дадеш малко повече инфо откъде си взела боите за тази техника,акрилни ли са,с какви и колко цвята е препоръчително да се започне и не на последно място каква им е цената.Също така освен бои от какво бих имала нужда като за начало?

Благодаря ти предварително за отговора.

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 03:26 от Просто аз

# 125
  • Русе
.....искам да те питам за one stroke.На първата страница на темата видях,че си постнала снимка на първия си опит.Може ли да ми дадеш малко повече инфо откъде си взела боите за тази техника,акрилни ли са,с какви и колко цвята е препоръчително да се започне и не на последно място каква им е цената.Също така освен бои от какво бих имала нужда като за начало?

Благодаря ти предварително за отговора.
   Боите купих от магазинчето на Мираж, Ето как изглеждат,а не тази страница може да видиш цени и цветове Бои за стъкло и порцелан/ENAMEL:
  Аз си купих основните цветове-червено,бяло,жълто,синьо,зелено,черно....после добавих още няколо металици.Това са акрилен тип бои,самофиксиращи се за 3 седмици,могат и да се изпекат.Миражчето ще ти даде по-богата информация. WinkТрябва ти и четка,която е специална за тази техника-плоска,синтетична,леко скосена под ъгъл.С обла можеш да добавяш елементи.
  За начало можеш да тренираш с темперни боички върху хартия,преди време Шошката беше показвала такива мнооого сплучливи опити-беше нарисувала красиви ириси.
Аз не съм пробвала върху хартия,нямах търпение за това Laughing
Освен бои и четка,друго не ти трябва.Наложително е да миеш четката често,тъй като боите бързо съхнат и наслоеното в основата й я скапва.
Добри комбинации и ефекти се получават на стъкло с витражните и Енеймълс бои(не се смесват,на различна основа са)
Ако мога да бъда полезна с нещо друго-питай.

Благодаря Ви момичета за хубавите думи,за вниманието и оценката,радвам се че харесвате стъклата ми. Hug

# 126
Благодаря ти,Джас,за подробната и изчерпателна информация.
Само искам да те попитам относно цените на боите в сайта на Мираж. (Знам,че не е твоя работа,ама им писах на скайпа,обаче очевидно днес не работят,а нямам търпение да чакам вторник,когато са на работа.) На линка,който си ми дала пише,че 70 мл. струват 7,40 лв. опакови. Това ще рече ли,че всички 9 бои,изредени след това са на тази цена или че един цвят струва 7,40?

# 127
  • Русе
Един цвят струва толкова. Peace

# 128
 EmbarassedДа де.То не беше трудно да се досетя,ама рекох да попитам.  Rolling Eyes Засега ще си взема темперни бои,че са по-евтини.Но взема ли заплатата,ще си взема и акрилните.
Още една молба.Ако не съм много нахална вече.  Embarassed Би ли снимала една своя четка,за да видя какъв ъгъл точно имат тези четки,че в нета намирам разни плоски,синтетични,ама като не им знам ъглите-да не взема нещо,дето не мога да използвам.

# 129
  • Русе
Бои и четка, Бях ги снимала за друга съфорумка,четката изглежда по-добре като нова Laughing
Имам няколко,но най-добрата пак ми е от Мираж.Скоро си купувах една на марабу,но не става,не съм доволна-твърда и дере.С нескосена четка също става,но е по-трудно.
 Иначе можеш да ползваш и обикновени акрилни бои,задължително е да лакираш обаче,и пак няма гаранция за якостта,особено ако са върху стъкло.
Питай на воля,не ми тежи да отговарям-то луд умора няма Joy
И да покажеш резултата,даже на хартия да е. Peace

# 130
Джас, обезателно ще покажа "творението" си.Дано само не ме хване срама в последния момент.  Mr. Green Embarassed
Още един въпрос. (Дано е само един,че наистина срама ме хвана.Последните няколко поста само ние двете с теб си пишем.)
С какви бои се боядисва стъклото,за да има основа? http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs319.snc3/28609_122 … 777_7594086_n.jpg
Имам предвид на тази снимка златистия цвят,върху който се рисуват цветята. И като се нанесе, колко време горе-долу трябва да се изчака,трябва ли да изсъхне напълно и после да се започне с рисуването?

# 131
Здравейте момичета , страхотни неща видях Peace
Към варненки ,едно питане имам, откъде си купувате материали ?
Много искам да направя нещо с една лампа ,която е със синьо стъклено тяло и не ми харесва вече ,не съм се занимавала с такова творчество и съм начинаеща ,затова всякакви съвети приемам Hug
А също дойде ми идеята да изрисувам и стъклата на вратите ,къде могат да се видят такива неща  newsm78  ще се справя ли незнам  newsm78

# 132
  • Русе
Просто аз, Tова на снимката е фрост-заскрежаваща боя.Продава се в слънчоглед,нанася се,пече се и това е резултата.Има няколко цвята-златно,сребърно,сиво,синьо,розово...
  След като изстине може да се прави всичко отгоре,става изключително здраво.
Питай на воля Laughing
FEN, магазинчето на Мираж е във Варна,обърни се към нея,тя би могла да ти даде ценни и оригинални съвети и да те насочи към правилно решение. Ето ти линк http://www.hobbystore.piczo.com/?cr=5

# 133
Здравейте момичета!Много красота сте натрворили!
Джаста твоите неща ми взеха акъла!Лампиона за мой най-голям срам не съм го пипала от месеци Embarassed!Имам си доста лични проблеми ,но трябва да го довърша все пак!И един въпрос относно двата вида бои които използваш Енималс и Рич-кои според тебе са по-добри и каква е разликата?Аз ползвам Енималс,но не винаги ми фават добра покривност върху прозрачно стъкло.Явно нещо не правя като хората,но какво...........

# 134
  • Русе
Доби,боите на марката Рич са тип Енеймълс,плътни са и нямам пропуск с тях.С металиците е по-сложно-те нямат плътност и не ги бива за Уанстрок-но за ефекти,фон или нанасяне върху друга са супер.Върху тях нанасям и от витражните на Пебео..само,че трябва да са перфектно изсъхнали-т.е чакам поне ден за това.
От голямо значение е четката и плътността на консистенцията на боите.
Дано личните ти проблеми отшумят бързо и без последствия  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт