Рисуване на стъкло/4

• 78 075
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
DjastaPrasta - страхотно си "оплескала" нещата   bouquet !!! За първи път чувам за такава боя. Как се работи с нея? И как така си я взела от Миражчето. Просветете ме моля  Embarassed  Hug
Ето и моя първи опит с часовниците  Embarassed . Нямам добра техника с четката и не ми се получава добър слой боя, без да си личи и всичко да е равномерно, но...

# 91
Три дни нямах нет и се сте развихрили... Кого и какво първо да коментирам?
Джас, тъъкмо си мисля, че не можеш да ме изненадаш, че ти всичко можеш и знаеш и хоп- пак ново 20  Shocked
Наплескала била! Бе човек, аз ако мога така да плескам като теб най-щастливото диване щях да съм. Страхотен е ефекта, комплекта е убийствен!  Hug  Heart Eyes
Горда, супер е часовника и къде ги видя тези неравни слоеве боя? Супер свежарско като идея и като изпълнение!
Гали, прекрасна картина!   bouquet Време имам, че съм безработна, но колкото повече ви гледам нещата, толкова повече се отчайвам..аз не умея така добре да работя  Sad
Иде ми да хвърля четките и да се цаня някъде на работа в магазин, поне ще изкарвам някой лев.

# 92
Момичета,да ви питам-знаете ли как се почистват добре засъхнали витражни бои без изпичане?Случаят е следния-бях започнала една ваза,боята даде дефект и аз я зарязах.Сега обаче имам нова идея и тази ваза е точно за нея.Пробвах с white spirit,с гореща вода с надежда да се обели,но не-боята е бетон.Ако някой има идея,ще съм му много благодарна.Благодаря предварително.

# 93
Точно с белия спирт и гореща вода щях да ти кажа..Знам и един номер от печален мой опит-намазах с лак за камък уж да фиксирам и всичко взе да се смъква.

# 94
  • Русе
Точно с белия спирт и гореща вода щях да ти кажа..Знам и един номер от печален мой опит-намазах с лак за камък уж да фиксирам и всичко взе да се смъква.
Joy hahaha Това е очарованието да правиш експерименти....
   Фрез,пробвай с разредител,или с разредителя на марабу.Пусни в съдомиялна на дълга програма и поне 50градуса(ако не е много тънко стъклото).На мен белият спирт не ми мие особено добре четките от витражната боя,за това го ползвам основно за почистване на стъклото преди работа.Така,че ми се струва,че идва малко слабичък за разтваряне/сваляне на добре изсъхнала боя.
 Горда,прекрасно е станал часовника newsm10,изглежда точно като "витраж",не е необходимо при такъв вид композиция боите да са положенени перфектно,ще прилича на фабрично изделие Wink
    Боята е от магазинчето на Мираж  То по-скоро е течна пудра.Попитай я за повече информация,че да не ми се смее на компетентността Mr. Green
     Галииии,чудо,чудо,отново брилянтна в изпълнението си smile3501
  Ели,ми чаках,чаках да й се наканиш на патината и взех че те изпреварих. Laughing Лесно е PeaceСкачай и ти .И да не те чувам,че гонела,стигала....всеки е уникален по своему.Аз не мога да достична съвършенството и финната работа на Гали,нямам това търпение просто(все пак съм Джаста-Праста Crazy) Не мога да нарисувам твоите автентични кораби и стари къщи...Не съм прецизна и точна като Мираж и какво ли още не .За всички ни обаче най-важна е любовта с която посягаме към стъклото, за палитрата от слънчеви отблясъци,която оставя четката ни....за уникалното,което излиза изпод ръцете ни и споделеното удоволствие да се радваме на творбите си заедно.
   Прегръдки от мен,много творческо вдъхновение и свободно време Heart Eyes

# 95
Успях!Изведнъж се сетих да пробвам с лакочистител.Да знаете,че сваля всичко.
Елинор,ще го имам в предвид лакът за камък,макар,че засега не ползвам такъв.Съжалявам,че при теб така се е получило.
Djasta,мерси и на теб.И аз си мислех за съдомиялна,таман да видя колко са издръжливи боите,но не разполагам с такава  Grinning

# 96
Джаста, благодаря. "Магазинчето на Мираж" е страхотен сайт. Увлякох се в разглеждане.
Аз не можах да заспя докато не приключих това.
Не знам само дали така да го оставя или да добавя още малко цвят точно около пеперудата.

# 97
  • Русе
Горда,чудесен е станал часовника,много ефирно и нежно...За цвят не знам,аз не бих сложила...може би малко точки под и над "рамката",или по диагонал,успоредно на телцето на пеперудата.
  Фрез,идеално решение на проблема!Лакочистителя с витамин Е или без Joy

# 98
Момичета, отново приказни неща сте показали  Shocked.
Горда, часовниците са върха.  bouquet
Джаста, страхотен комплект си спретнала с патиниращата боя. Останах в захлас.  bouquet

Аз нямам какво да покажа за сега, обаче стигнах до извода, че мозаечното кракле не се пече. Пожълтява гадно. Две чинийки развалих, докато се убедя, че е от него. Сега се чудя само, дали си се запечатва след време и става да се мие?

# 99
Благодаря, момичета   bouquet
Темата нещо замря....Тик-так...

# 100
Чудесен е, Горда   bouquet Прецизно изпълнение, а и формата е много интересна. Ти  ли си режеш стъклата за часовниците?

Аз работя, ама не ми е удобно да показвам непрекъснато. Ето нещо от вчера:

# 101
Момичета големи красоти сте натворили,докато аз съм в застой!Не знам кой да похваля най-напред!  bouquet
Аз се разписвам скромно с ето тази ваза

# 102
Ето малко снимки от Флората в Бургас - само стъклопис:
http://betabeta.snimka.bg/hobby/st-klopis-ot-flora-burgas-2010.4 … 7277.18501910.big. Направи ми впечатление възрастта на децата, които са го рисували.
п.п. Нямам нищо подходящо мое за показване. Нарисувах една бутилка, но цветовете ми се разляха. Рисувах с бои на Марабу - ами мн. се разливат върху неравни повърхности. Трябва ми нещо по-плътно  Confused.

# 103
Доби, хубава ваза, но силата ти е във витража, там още от първите стъпки направи такива прелести.. Heart Eyes
Не ми се сърди, мнението ми е честно.  Hug
buborana, по-плътни бои си купи от Мираж- боите Каденс. И благодаря за линка на Флората. Повечето бои, които са витражни са по-течни и се работи върху сложен хоризонтално предмет.

# 104
Ели няма за какво да ти се сърдя!Витражи нма как да правя,освен ако не наминавам към съседите Mr. Green.Харесва ми честното мнение и искам да те помоля да ми покажеш къде са ми слабостите в тази последна ваза-аз сама не бих могла да ги видя,защото все пак аз съм я правила,но ти като страничен наблюдател,и още повече разбиращ от тези неща можеш да ми бъдеш доста полезна!Благодаря ти предварително!

Общи условия

Активация на акаунт