СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 584
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Добре, а сега защо виждаме само 100423 без - хххххххх, защо го няма часът, а и някои деца от списъцито, които разглеждам имат 090618-хххххххх, а други само 090618. Защо, ако това е часът, в който са се появили на опашката да го няма изписан за всички, а и за нас сега? За 090618 както и за 100423 при нас е ясно, че е датата, но според мен числото след тирето е въпросното случайно число.

Ето пример, като отворите това от сайта на ИСОДГ -  Регистър на жребия за граничните групи с точно време на присвояване на случайни числа на всяко дете и списък на класираните за всяка гранична група, вадя следният цитат, нарочно без първите две имена на детето, но смисълът е ясен: Дошева вече има входящ номер :091209-1143048х, изтривам и последната цифра, значи все пак това е входящият номер, който се генерира при жребия.

Да, явно аз все пак съм в грешка, това е точно време, а според точното време в другия списък се вижда и въпросното входящо число, извинете за некомпетентната намеса, но поне разсеях една моя заблуда, което все пак е важно за мен   bouquet

И понеже съм Тома Неверни, все пак, ако това не е въпросното случайно число, какво означава цитатът от регистъра: "Дошева вече има входящ номер :091209-1143048х"?

Много благодаря за разясненията, не че това ще ми помогне с нещо, ама поне да знам какво да гледам като дай боже попаднем в граничната група и се генерира случайно число на детето ми?

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 16:18 от iva_angel

# 271
iva_angel това е дата и час на кандидатстване. Случайни номера има само за децата, кандидатствали преди първото класиране и входящият им номер започва с 090522, ако не е попадало в гранична група, има само тези цифри. Входящият номер (ако е било в гранична група) би трябвало да изглежда така: 090522 - 69835465 примерно...въпросът е, този входящ номер за всички каниддатури ли е? Според мен, не, само за градината, в която е било в гранична група.

ПП Всъщност отговорът е в самия въпрос, извинете ме  Embarassed Ако важи за всички градини, нямаше да има толкова много входящи номера от типа 090522 (защото е по-голяма вероятността в поне една градина, на първо класиране, да попаднете в гранична група).

# 272
  • София
Благодаря ти инсп. Гаджет, но всъщност аз смятам, че входящият номер се генерира веднъж, после се изписва в списъка с чакащите там където попадате поне веднъж в гранична група, иначе не се изписва, защото както по-горе отбелязах видях 2 деца с еднакви такива номера като описания от теб 090522 - 69835465 в 2 различни ОДЗ и не ми се вярва при две случайни генерирания, двете деца да са получили два еднакви номера, вероятността е минимална, дори нищожна, дали съм права?

# 273
Благодаря ти инсп. Гаджет, но всъщност аз смятам, че входящият номер се генерира веднъж, после се изписва в списъка с чакащите там където попадате поне веднъж в гранична група, иначе не се изписва, защото както по-горе отбелязах видях 2 деца с еднакви такива номера като описания от теб 090522 - 69835465 в 2 различни ОДЗ и не ми се вярва при две случайни генерирания, двете деца да са получили два еднакви номера, вероятността е минимална, дори нищожна, дали съм права?

Не знам, питай в обратна връзка...аз си мисля, че е редно за всяка градина да е различен номерът след тирето. Или въобще да няма, ако детето не е било в гранична група.

# 274
  • София
Права си и аз така мисля, но точно затова казах, че сравних 2 номера от две различни ОДЗ-та на 2 деца и номерата след тирето съвпадаха, инче по-справедливо би било да имаме отделни случайни числа за отделните заведения, ама...веднага ще пиша и предполагам, че в понеделник чак ще получа отг. или ако имам късмет утре, но не знам какво им е работното време, пиша и като имам отговор ще кажа Simple Smile

Цитат
Добър ден, имам един технически въпрос, да си представим следната ситуация, детето ми попада в гранична група на първо класиране и му се генерира случаен номер 100423-хххххххх. Ако то участва в гранична група и в ОДЗ-то, което сме избрали като второ желание, там друг входящ номер ли ще бъде генериран? След това приемаме, че детето не е прието и на двете места на първо класиране. Във второ класиране поставям на първо място ОДЗ, което преди е било на 3то и там попадаме в гранична група за 2ро класиране, тук отново ли ще се генерира нов входящ номер или ще се класираме според жребия от първо класиране и въпросното число, което ни се е паднало първо? Много ви благодаря предварително за отговора, лека работа и лек ден ви желая! 

Ето това питах, да видим сега как ще отг. Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 16:49 от iva_angel

# 275
  • София
Иве, практиката миналата година беше такава - преди първото класиране всички деца получават еднаква дата /като сега/. После ако попаднат в гранична група им се тегли случайно число, което важи само за тази градина за всички последващи класирания.
Ако някое дете дойде след това на тази опашка му се изписва реалната дата и часа до стотна. Това вече е неговият "случаен номер" един вид, защото застава в края на опашката в групата с еднакъв брой точки и ще влезне след като цялата група бъде приета, демек на кукуво лято. Един вид новодошлите образуват втора група в граничната група, само че са наредени по дата и час на пристигането си на опашката.
Нямам идея кога и защо са уеднаквени случайно генерираните числа за различни градини, определено преди не беше така. Има някаква логика всъщност, защото вече групите са с текущ прием и на практика гранични групи няма, а си влизат по някакъв ред. Не мога да схвана напълно нишката, защото чавето много врещи и около мен е пълна лудница.  Laughing

# 276
  • София
В една друга тема има инфо за новострояща се детска градина в кв. Надежда 1.

Моля някой да ми каже № на новостроящотоОДЗ в кв.Надежда и от кога се кандидатства за записване?
живея наблизо и от табелата видях, че ще е ОДЗ общинско ,но мисля, че още няма номер, като я гледам, не знам дали ще я пуснато то септември, може и по-късно, има доста за довършване, но със сигурност пишеше, че има 1  яслена и 3 градински групи.

Да видим кога ще я построят и кога ще я пуснат.

# 277
  • София
Иве, практиката миналата година беше такава - преди първото класиране всички деца получават еднаква дата /като сега/. После ако попаднат в гранична група им се тегли случайно число, което важи само за тази градина за всички последващи класирания.
Ако някое дете дойде след това на тази опашка му се изписва реалната дата и часа до стотна. Това вече е неговият "случаен номер" един вид, защото застава в края на опашката в групата с еднакъв брой точки и ще влезне след като цялата група бъде приета, демек на кукуво лято. Един вид новодошлите образуват втора група в граничната група, само че са наредени по дата и час на пристигането си на опашката.
Нямам идея кога и защо са уеднаквени случайно генерираните числа за различни градини, определено преди не беше така. Има някаква логика всъщност, защото вече групите са с текущ прием и на практика гранични групи няма, а си влизат по някакъв ред. Не мога да схвана напълно нишката, защото чавето много врещи и около мен е пълна лудница.  Laughing

Мерси, може и да си права, че в текущия прием се променят нещата и дано да е така де, защото ако ни се падне голямо число и във всяко ОДЗ сме с него ще е кофти.

# 278
И аз им писах, да видим на мен какво ще ми отговорят.
Ако във всички ДГ генерираното число е едно и също и то е например 99....., какъв е шанса на тази деца? newsm78 Как е заложено в системата те да влязат? #Crazy

# 279
  • София
Права си и аз така мисля, но точно затова казах, че сравних 2 номера от две различни ОДЗ-та на 2 деца и номерата след тирето съвпадаха, инче по-справедливо би било да имаме отделни случайни числа за отделните заведения, ама...веднага ще пиша и предполагам, че в понеделник чак ще получа отг. или ако имам късмет утре, но не знам какво им е работното време, пиша и като имам отговор ще кажа Simple Smile

Цитат
Добър ден, имам един технически въпрос, да си представим следната ситуация, детето ми попада в гранична група на първо класиране и му се генерира случаен номер 100423-хххххххх. Ако то участва в гранична група и в ОДЗ-то, което сме избрали като второ желание, там друг входящ номер ли ще бъде генериран? След това приемаме, че детето не е прието и на двете места на първо класиране. Във второ класиране поставям на първо място ОДЗ, което преди е било на 3то и там попадаме в гранична група за 2ро класиране, тук отново ли ще се генерира нов входящ номер или ще се класираме според жребия от първо класиране и въпросното число, което ни се е паднало първо? Много ви благодаря предварително за отговора, лека работа и лек ден ви желая!  

Мога да ти отговоря на въпроса за да не чакаш. За всяка градина в която попадаш в гранична група се генерира различно случайно число, което се отнася само за съответната градина и за цялата кампания. Т.е. ако в резултат на размествания попаднеш в гранични групи в 4 градини примерно, за всяка една градина ще имаш генерирано случайно число и то ще важи за съответната градина до следващата кампания през 2011 година.
Това, че две деца имат еднакви номера в различни градини, само потвърждава това и е в резултат на теорията на вероятностите.

# 280
  • София

Това, че две деца имат еднакви номера в различни градини, само потвърждава това и е в резултат на теорията на вероятностите.

Благодаря ти за отговора, но как точно потвърждава това, да кажем за всяка градина се генерират към 70 случайни числа, в нашата поне ще са горе-долу толкова на първо класиране, аз проверих за 2 произволни деца, че номерата им съвпадат в 2 ОДЗ-та, но не са само те, те са случайно избрани така да се каже, да кажем, че съм видяла 10 и на 10те номерата са им еднакви в 2те ОДЗ-та, каква е вероятността според теб да се изтеглят около 70 случайни 8 цифрени числа във всички ОДЗ-та по различно време на годината най-вероятно и на дори едно дете случайният номер да съвпада в две различни ОДЗ-та, говоря за едно, а не е само едно, според мен вероятността е нищожна, надявам се да си права, но това ме притеснява, по-скоро бих приела, че нещата се променят в текущите класирания...

# 281
Момичета, можете ли да ми кажете, как се удостоверява месторабота в района на градината? Мъжът ми работи във фирма, която е регистрирана на адрес в Слатина, но офисът им реално е в Студентски. Ако ползват системата на НОИ  или пък инфо от Агенцията по вписвания, ще им излезе Слатина... Някой има ли вече опит? Само служебна бележка достатъчна ли е ?

# 282
Момичета, можете ли да ми кажете, как се удостоверява месторабота в района на градината? Мъжът ми работи във фирма, която е регистрирана на адрес в Слатина, но офисът им реално е в Студентски. Ако ползват системата на НОИ  или пък инфо от Агенцията по вписвания, ще им излезе Слатина... Някой има ли вече опит? Само служебна бележка достатъчна ли е ?
Ще уважат служебна бележка, в която е упоменат точно адреса на местоработата. Адреса на седалището може да е различен и също да го има в служебната бележка, но адреса по месторабота (филиал, офис и прочие) трянва да е споменат точно.

# 283
Много благодаря за отговора Hug Аз си мислех и за договор за наем, ама малко неудобно да искаш от работодател неговите си договори... Значи ще искаме само сл. бележка

# 284

Цитат

Мога да ти отговоря на въпроса за да не чакаш. За всяка градина в която попадаш в гранична група се генерира различно случайно число, което се отнася само за съответната градина и за цялата кампания. Т.е. ако в резултат на размествания попаднеш в гранични групи в 4 градини примерно, за всяка една градина ще имаш генерирано случайно число и то ще важи за съответната градина до следващата кампания през 2011 година.
Не мога съвсем точно да твърдя за генерирането на числа за всяка градина по отделно, едно съм сигурна и много добре помня. След като мина първото класиране в което бяхме в гранична група и получихме отчайващите девятки най-отпред, в последствие като пуснаха увеличение на свободните места с друго ОДЗ (което до момента ни беше 3-то желание), бързо разместих кандидатурите и сложих него най-отпред. Тогава списъка му с чакащи се пренареди и ние цъфнахме в началните бройки заедно със девятките и другите цифри след тях. (Целият ни номер беше от вида: 090522-99хххх.) Преди да изкарам това ОДЗ на първо желание бяхме толкова назад в списъка му, че не съм си и правила труда да гледам от кога това случайно число е заприсъствало там. В това ОДЗ до последно преди успешното ни класиране цитираното число присъстваше до последно. В гранична група не сме влизали. От 10 места се класирахне на 5то или 6то място. За съжаление, не помня дали детето преди нас е било със същия бал като нашия, за да се провери дали случайното ни число е определило мястото ни след това дете. Ако се бе случило да попаднем в гранична група не ми е ясно дали наново щяха да теглят случайни числа или не. Във всеки случай, ако случайните числа важат само за дадена градина, не е редно да се виждат и в списъците по други градини.

Общи условия

Активация на акаунт