СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 117
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Да, права си и аз от това се заблудих, а ти си го изпитала на гърба си, ще им пиша, но малко по-късно днес, че дребсън е болен...

# 316
  • София
Не помня миналата година как беше с граничните групи.

Събота и неделя бяхме на село. Питах снахата за яслата. Не знам места дали има, предполага се. Молба се подавала 5м предварително. Преди бяха две отделни сгради, ясла и градина. Аз съм била и в двете. Сега всичко било на едно място.
Мога да направя Алекс селянче Simple Smile

От ИСОДГ ми отговориха
Цитат
Благодарим ви за сигнала, грешката вече е коригирана.

# 317
  • София
Странно.Миналата година за всяко ОДЗ съм сигурна, че имахме различно случайно число.

# 318
  • София, под Карлсон
Ето и отговорът на въпроса от петък, супер, щом е така  Grinning

Цитат
Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-03-19 16:47:56 вашето запитване:
Добър ден, имам един технически въпрос, да си представим следната ситуация, детето ми попада в гранична група на първо класиране и му се генерира случаен номер 100423-хххххххх. Ако то участва в гранична група и в ОДЗ-то, което сме избрали като второ желание, там друг входящ номер ли ще бъде генериран? След това приемаме, че детето не е прието и на двете места на първо класиране. Във второ класиране поставям на първо място ОДЗ, което преди е било на 3то и там попадаме в гранична група за 2ро класиране, тук отново ли ще се генерира нов входящ номер и
ли ще се класираме според жребия от първо класиране и въпросното число, което ни се е паднало първо? Много ви благодаря предварително за отговора, лека работа и лек ден ви желая!

Нашият отговор:

За всяка детска градина се генерира различен входящ номер, в случай, че детето попадне в гранична група. Веднъж генериран, този входящ номер се запазва в рамките на цялата учебна година, но само за конкретната детска градина.

Поздрави,

Екип на kg.sofia.bg
В такъв случай, редно е изтегленото случайно число да се вижда САМО в списъка на градината за която е изтеглен! Миналата година това не беше така! Аз много добре помня, как виждах случайното число по списъците и за другите градини, където също кандидатствахме. При положение, че това число няма да е валидно за другите граднини - появата му там е проблем на систамата, който води родителите в заблуждение за подредбата на чакащите и шансовете за класиране.

Според мен се заблуждаваш- ние миналата година попаднахме само в една гранична група и случайно генерираният ни номер се виждаше само за това ОДЗ, за което го бяха изтеглили. В другите ОДЗ-та, в които кандидатствахме си стоеше само датата 22052009.

# 319
  • гр.София
 Обаждам се без да съм чела назад,но наистина случайното число от жребия си е уникално за всяка градина.
 Или има някаква техническа грешка, или нещо недоглеждате.
 Когато записах дъщеря си и се върнах вкъщи и се наредих наново пред няколко градини-получих много близки номера за отделните градини (дата-час-минути)понеже става много бързо на практика кандидатстването. Чак в секундите имаше разлика. Но това вече не е случайно число и не е жребий, а време на кандидатстване извън основната кампания.

Hris4o- в 179 ОДЗ Синчец в р-н Илинден няма голям наплив от деца. А самата градина отвън не изглежда хич зле,ремонтирана е. Онзи ден (петък) в двора й тичаха съвсем белички деца. (по повод,че се смята за ромска)

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 12:29 от blanc

# 320
За случайното число..
В градината по първо желание, такова случайно число се генерира при първото класиране, АКО попадате в гранична група.
За тази ДГ, това случайно число е уникално и единствено и когато идват нови деца на тази опашка( деца, които са били на същата опашка към датата на първо класиране по 2-3-и т.н желание) , те нямат такъв случаен номер и съответно при следващо класиране, ако има дори едно дете без такъв номер при следващо класиране, се тегли случайно число САМО за него (тях), така, че такова (такива) дете (деца) реално имат шанса да изместят всички останали, ако им се генерира най-малко случайно число..
АКО се появи дете, което към датата на първо класиране не е било на тази опашка, то реално в момента на кандидатстването в тази ДГ получава свой номер с дата и точен час, минута и секунда на кандидатстване.
АКО детето е било на опашката, към датата на първо класиране, получило е случаен номер, който не се е харесал на родителите и те са решили да се откажат от тази конкретна ДГ, но..по някаква причина после решат отново да кандидатстват там, този номер не им се пази, а получават нов, реален входящ номер, който съответства на деня, часа и минутата на кандидатстване и ...в този случай детето има още по-малък шанс..

Миналата година беше точно така.
Номера, който се теглеше се виждаше само и единствено в ДГ в която е изтеглен.
Децата, които преместваха желанията си от 4-3-2 към различно първо, АКО попадаха в гранична група на следващо класиране, получаваха ново случайно число, което пак си се виждаше само и единствено в конкретната ДГ..., но всички вече изтеглени номера си оставаха постоянно едни и същи.
Права е Бланк. Има случай в който числата са почти еднакви , но този случай е когато тия числа не са случайно генерирани, а са реален входящ номер с дата, час, минута на кандидатстване, понеже, обикновено човек знае къде иска да кандидатства и..няма проблем в рамките на 1 минута да кандидатства в няколко ДГ последователно...Тогава само секундите са различни..и..на пръв поглед 'случайното" число изглежда еднакво за всички ДГ (само дето не е случайно..)

Успех

# 321
blanc, благодаря, сега ще я погледна

# 322
  • София
Момичета,прави се ново ОДЗ в Младост как се кандидатства за него и кой номер е?

# 323
  • София
Момичета,прави се ново ОДЗ в Младост как се кандидатства за него и кой номер е?
Ехеее чакай мацка.Има време.Най-верочтно още не е даден номер на това ОДЗ , а това обикновенно става като почти е приключен строежа и ремонта.Ще обявят местата 1-2 месеца преди отварянето най-вероятно.Аз не знам на какъв етап е строежа в момента, но предполагам, че не е пред завършване.

# 324
На моя позната са отговорили в Общината, че градината ще е готова за септември. Тя живее точно зад нея и каза, че работят почти денонощно.

# 325
  • София
На моя позната са отговорили в Общината, че градината ще е готова за септември. Тя живее точно зад нея и каза, че работят почти денонощно.
А има ли номер вече? Според мен няма да я пуснат за първото класиране, но нищо не се знае.

# 326
Доколкото разбрах, няма да я пуснат за първо класиране. Отговорили са й, че ще я пуснат веднага щом приключи строежа, а прогнозата е да е готова за септември. Тоест, аз го разбирам, че ще обявят местата към август.

# 327
  • София
Доколкото разбрах, няма да я пуснат за първо класиране. Отговорили са й, че ще я пуснат веднага щом приключи строежа, а прогнозата е да е готова за септември. Тоест, аз го разбирам, че ще обявят местата към август.
Което означава, че ако на някой не му е много на зор да кандидаства по-добре да изчака, защото ако го класират детето някъде по първо желание в по-неудобна за родителите ДЗ, ще са изгърмяли 3т. и няма да имат шанс за новото ОДЗ.

# 328
За случайното число..
В градината по първо желание, такова случайно число се генерира при първото класиране, АКО попадате в гранична група.
За тази ДГ, това случайно число е уникално и единствено и когато идват нови деца на тази опашка( деца, които са били на същата опашка към датата на първо класиране по 2-3-и т.н желание) , те нямат такъв случаен номер и съответно при следващо класиране, ако има дори едно дете без такъв номер при следващо класиране, се тегли случайно число САМО за него (тях), така, че такова (такива) дете (деца) реално имат шанса да изместят всички останали, ако им се генерира най-малко случайно число..
АКО се появи дете, което към датата на първо класиране не е било на тази опашка, то реално в момента на кандидатстването в тази ДГ получава свой номер с дата и точен час, минута и секунда на кандидатстване.
АКО детето е било на опашката, към датата на първо класиране, получило е случаен номер, който не се е харесал на родителите и те са решили да се откажат от тази конкретна ДГ, но..по някаква причина после решат отново да кандидатстват там, този номер не им се пази, а получават нов, реален входящ номер, който съответства на деня, часа и минутата на кандидатстване и ...в този случай детето има още по-малък шанс..

Миналата година беше точно така.
Номера, който се теглеше се виждаше само и единствено в ДГ в която е изтеглен.
Децата, които преместваха желанията си от 4-3-2 към различно първо, АКО попадаха в гранична група на следващо класиране, получаваха ново случайно число, което пак си се виждаше само и единствено в конкретната ДГ..., но всички вече изтеглени номера си оставаха постоянно едни и същи.
Права е Бланк. Има случай в който числата са почти еднакви , но този случай е когато тия числа не са случайно генерирани, а са реален входящ номер с дата, час, минута на кандидатстване, понеже, обикновено човек знае къде иска да кандидатства и..няма проблем в рамките на 1 минута да кандидатства в няколко ДГ последователно...Тогава само секундите са различни..и..на пръв поглед 'случайното" число изглежда еднакво за всички ДГ (само дето не е случайно..)

Успех

Щурче, много благодаря за подробните пояснения, но аз не виждам нашия вариант тук. Ще се опитам да го обясня максимално подробно и ако може коментирай защо така се е получило:

Преди крайната дата за равен старт (22 май 2009 г.) кандидатурите ни заедно е тяхната поредност са следните:
1.   8мо ОДЗ
2.   93то ОДЗ
3.   80то ОДЗ
4.   7мо ОДЗ
5.   43то ОДЗ

В един момент (не помня кога) в списъците с чакащите след имената и точките на децата се появява и числото 090522 (ясно ми е, че това е 22 май 2009 г.)
Т.е.
...
Малчо Малчов Малчов  (бр.точки)   090522
....

На първото класиране по първото ни желание влизаме в гранична група. Така списъкът с чакащите на 8мо ОДЗ в деня преди класирането включва и генерираните числа.
Например:
....
Малчо Малчов Малчов  (бр. точки)   090522 – 99111111
.....
Следва класирането и изнесения списък с класираните деца, съдържащ всичките данни от последния пример.
Моят Малчо не се класира, но генерираното му число вече е в списъка с чакащите.. Положението в другите ни желания (по брой точки) е отчайващо, заради единичните свободни бройки тук и там, без шансове за класиране, дори всяко от тези желания да го посоча за Първо.
В един момент, в 80то ОДЗ пускат увеличение от 10 места. (До тогава, по спомени, приемът там е нулев.) Веднага извеждам това ОДЗ на Първо желание, в следствие на което, Малчо се появява в първата петорка чакащи по следния начин:
...
Малчо Малчов Малчов  (бр. точки)   090522 – 99111111
....
(Преди да се появи в челните места името му беше толкова назад, че не съм си и правила труда да му помня номера..., примерно 175ти номер).
За наше щастие, попаднахне в класацията без влизане в гранична група. Дори мисля, че всички класирани деца бяха с уникален бал и не се наложи формиране на гранична група за това класиране.  Очевидно, нямаше и нужда от номерата след точките, но те се виждаха. Помня как до последно се надявах в списъка с чакащите да не се появят и други деца със същия брой точки като нас, за да не последва сравнение на номерата ни – така както списъка ги показваше.. Дали щяха да ни теглят нови номера не знам – само помня, че нашето число се виждаше с тирето след датата.
През цялата минала година не съм изтривала и после наново добавяла кандидатури.

# 329
  • София
Което означава, че ако на някой не му е много на зор да кандидаства по-добре да изчака, защото ако го класират детето някъде по първо желание в по-неудобна за родителите ДЗ, ще са изгърмяли 3т. и няма да имат шанс за новото ОДЗ.

само да ви припомня, че първото класиране след лятната отпуска е около 1 септември, т.е. няма как да има прием август

Общи условия

Активация на акаунт