СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 039
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
Миналият път бяха достъпни около 10 сутринта.

# 301
Какво да правим ние с постоянната работа?!
Е а де? И аз си задавам този въпрос Confused Зададох го и в писмена форма, преди 3 седмици, на ДИРЕКЦИЯ "ОБРАЗОВАНИЕ" Директор:Мария Минчева - mmin4evabg@abv.bg , ама да се сетим имам ли отговор?

# 302
  • София
Някой знае ли защо вече не се виждат списъците с чакащи за децата с прием от септември? Може да сте обсъждали, но нямам време да търся много назад в темата

Всяка събота има текущи класирания , за по-големите набори и махат списъците на всички, за да не стане объркване.Ще са достъпни в понеделник сутринта.

# 303
Последно въпросче  Simple Smile Виждам, че има градини, в които може да се влезе и със стандартните 8 т., даже без гранична група. Та въпросът ми е има ли и такива за набор 2009? Като изключим тази в Нови Искър, аз май не намерих. Осъзнавам, че е много ценна информацията, но ако някой все пак иска да сподели... Просто съм много притеснена откъм обстоятелства и съм готова да го водя детето почти навсякъде

# 304
Здравейте,
аз исках да питам с акт за раждане ли се удостоверява, че двете деца ще имат по-малко от 24 месеца разлика?
Нероден Петко от сега го стягам да помага на сестра си... май ще успее, но това ще се разбере след като поджуркам кандидатурите след като имаме вече ЕГН  newsm78 То за една седмица ли се вадеше? До последно ще е забавно и при нас Simple Smile
А и сега списъците не са видни, явно пак има класиране Simple Smile

Преди да е готово ЕГН-то няма да можеш да попълниш данните за новороденото дете. Просто няма да могат да се въведат. Моят случай беше аналогичен миналата година. Без ЕГН пък роденото дете няма да успее да помогне на сестра си. Така ми отговориха миналата година от ИСДОГ. Не заради друго, а защото "Не е възможно да регистрираме друго дете без ЕГН." Така бебето на моя приятелка не успя да помогне на батко си миналата година, заради липса на ЕГН.

Ако се случи така,че да нямаш готово егн преди 22-ри,попитай в болницата където си раждала.Мисля че (не гарантирам обаче) като ме питаха за имената на детето(пишат си ги в една тетрадка) та в таз тетрадка май му мернах егн-то.Т.е незнам кой определя кое ще е егн на детето,но сигурно има някакъв начин да се попита за него,без да е готов акта за раждане.От там е лесно,имаш ли егн,просто трябва да го въведеш в системата преди 18ч на 22-ри април.Успех!
П.П:на мен ми казаха че до 20 дни ще е готов акта за раждане (като родих малкия) ама след нямаше и седмица си го бях взела(зора беше еднократната за 2-ро Mr. Green ),та и по рано са готови,но ти все пак питай кой определя егн на детето,за да го разбереш по-рано ако се наложи.

# 305
  • София
ЕГН-то няма как да го знаят в болницата, Ваня, видяла си евентуално някакъв друг номер. ЕГН-то се генерира на съвсем друго място.
Акта за раждане на втория ми син е издаден 13 дни след раждането /в самия акт си има дата на издване/, а аз го получих няколко дни след това.

# 306
                    ЕГН-то не се определя в болницата,а в ЕСГРАОН-а.От болницата изпращат известие за раждане и до 20 дни излиза  удостоверението.На нас ни трябваше бързо и ние взехме известието от болницата и го занесохме в ЕСГРАОН-а и ни го написаха веднага,а от там го занесохме в общината за някакви заверки.

# 307
                   ЕГН-то не се определя в болницата,а в ЕСГРАОН-а.От болницата изпращат известие за раждане и до 20 дни излиза  удостоверението.На нас ни трябваше бързо и ние взехме известието от болницата и го занесохме в ЕСГРАОН-а и ни го написаха веднага,а от там го занесохме в общината за някакви заверки.
Важното е,че пак има някакъв начин да се разбере по рано Wink
Аз написах че не съм сигурна какъв беше онзи номер в тетрадката,тъй като не съм си правила труд да ги сравнявам,а не го запомних.Въпросът,е че при нужда може да си вземе по-рано егн-то и да си класира каката Peace
И на мен тази 0.1 точка за разлика по малка от 24мес,за сега ми е спасението(дано не се наредят още К4 пред нас де Praynig )

# 308
Благодаря ви много за инфото!   bouquet Hug
На нас си ни дадоха документите с Алекс и таткото ходи той да подава документите Simple Smile Така че пак ще е така Simple Smile Аз имам някакъв спомен за около седмица, та явно не съм сгрешила Simple Smile
Каквото такова Simple Smile То и без това почти няма градини приели този критерий Sad Ако има такива са с 1 място  Rolling Eyes както и да е надеждата умира последна Simple Smile

# 309
защо не ми излизат вече списъците с чакащите......може би, за да останем пак в края на опашката #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 310
  • София
защо не ми излизат вече списъците с чакащите......може би, за да останем пак в края на опашката #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ама четете момичета 1 страница назад:) Всяка събота има , имало е и ще има текущи класирания за по-големите набори и списъците се махат, за да не станат грешки.Ще са видни предполагам утре сутрин.Така ще е и всяка събота след първото класиране и за малките набори.

# 311
  • София
Като пишеш във формата за обратна връзка г/д след колко време отговарят?
В началото, миналото лято бях сбъркала мейла си, писах и го оправиха веднага.
Сега намерих грешка в обявените места за 2005ти набор за следващото класиране. Да видим дали ще ми отговорят или поне да оправят грешката.

# 312
  • София
Като пишеш във формата за обратна връзка г/д след колко време отговарят?
В началото, миналото лято бях сбъркала мейла си, писах и го оправиха веднага.
Сега намерих грешка в обявените места за 2005ти набор за следващото класиране. Да видим дали ще ми отговорят или поне да оправят грешката.
Би трябвало днес да ти отговорят.

# 313
  • София
Ето и отговорът на въпроса от петък, супер, щом е така  Grinning

Цитат
Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-03-19 16:47:56 вашето запитване:
Добър ден, имам един технически въпрос, да си представим следната ситуация, детето ми попада в гранична група на първо класиране и му се генерира случаен номер 100423-хххххххх. Ако то участва в гранична група и в ОДЗ-то, което сме избрали като второ желание, там друг входящ номер ли ще бъде генериран? След това приемаме, че детето не е прието и на двете места на първо класиране. Във второ класиране поставям на първо място ОДЗ, което преди е било на 3то и там попадаме в гранична група за 2ро класиране, тук отново ли ще се генерира нов входящ номер и
ли ще се класираме според жребия от първо класиране и въпросното число, което ни се е паднало първо? Много ви благодаря предварително за отговора, лека работа и лек ден ви желая!

Нашият отговор:

За всяка детска градина се генерира различен входящ номер, в случай, че детето попадне в гранична група. Веднъж генериран, този входящ номер се запазва в рамките на цялата учебна година, но само за конкретната детска градина.

Поздрави,

Екип на kg.sofia.bg

# 314
Ето и отговорът на въпроса от петък, супер, щом е така  Grinning

Цитат
Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-03-19 16:47:56 вашето запитване:
Добър ден, имам един технически въпрос, да си представим следната ситуация, детето ми попада в гранична група на първо класиране и му се генерира случаен номер 100423-хххххххх. Ако то участва в гранична група и в ОДЗ-то, което сме избрали като второ желание, там друг входящ номер ли ще бъде генериран? След това приемаме, че детето не е прието и на двете места на първо класиране. Във второ класиране поставям на първо място ОДЗ, което преди е било на 3то и там попадаме в гранична група за 2ро класиране, тук отново ли ще се генерира нов входящ номер и
ли ще се класираме според жребия от първо класиране и въпросното число, което ни се е паднало първо? Много ви благодаря предварително за отговора, лека работа и лек ден ви желая!

Нашият отговор:

За всяка детска градина се генерира различен входящ номер, в случай, че детето попадне в гранична група. Веднъж генериран, този входящ номер се запазва в рамките на цялата учебна година, но само за конкретната детска градина.

Поздрави,

Екип на kg.sofia.bg
В такъв случай, редно е изтегленото случайно число да се вижда САМО в списъка на градината за която е изтеглен! Миналата година това не беше така! Аз много добре помня, как виждах случайното число по списъците и за другите градини, където също кандидатствахме. При положение, че това число няма да е валидно за другите граднини - появата му там е проблем на систамата, който води родителите в заблуждение за подредбата на чакащите и шансовете за класиране.

Общи условия

Активация на акаунт