СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 282
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря Eva, точно в това се състоеше въпроса ми, дали губиш ранната дата при записване независимо на кое желание от кандидатурите.

# 676
А какво ще кажете за дете,което го има и в Общата и в Социалната опашка? Rolling Eyes
И странното е,че в една от градините и в двете опашки е с 10+ т.
В друга градина е с 10+т. в Социалната опашка,а в Общата с 8т.
В трета градина е с 10+т. в Социалната,а в Общата с 10.1т.  Thinking
Абсолютно еднакво е името,а го има това дете и в двете опашки? И за района е кандидатствало само в 3 градини.В останалите градини го няма никъде това име!?

# 677
  • София

Аз обаче не разбрах генерирането на случайни номера за граничните групи утре ли ще се извърши или на 23.04. А днес ще бъдат входящите номера само за тези, които са с повече точки? Докога ще можем да пренареждаме желанията?

# 678
А какво ще кажете за дете,което го има и в Общата и в Социалната опашка? Rolling Eyes
В трета градина е с 10+т. в Социалната,а в Общата с 10.1т.  Thinking
Абсолютно еднакво е името,а го има това дете и в двете опашки? И за района е кандидатствало само в 3 градини.В останалите градини го няма никъде това име!?
Ако си избереш една градина и провериш имената на децата в социалната опашка дали ги има и в общата опашка (изчети цялата обща опашка!) и ще се увериш, че всички тези деца присъстват и в двете опашки. Така е, защото социалните деца имат право на участие и в общата опашка, но с тази особеност, че на първото кластране не им се признават социалните точки при влизането им в общата опашка. После на Второто и т.н поредно класиране ще им се зачетат и социалните точки за влизане в общата опашка.
По-ясно казано, първото класиране върви на два етапа: Първия етап е за социалната опашка. Децата класирани на този етап отпадат от списъка на общата опашка, а социалните деца, които не са са класирали имат право да се борят на втория етап -той е за всички деца от общата опашка, като на социалните деца тук не им се признават социалните критерии. (От това положение в момента се вижда, че в общата опашка тези деца имат по-малко точки от колкото имат в социалната опашка.) След като мине Първото класиране, социалната опашка изчезва от системата и ще има само една обща опашка, където социалните деца ще имат и социалните си точки в бала си.

Аз обаче не разбрах генерирането на случайни номера за граничните групи утре ли ще се извърши или на 23.04. А днес ще бъдат входящите номера само за тези, които са с повече точки? Докога ще можем да пренареждаме желанията?

На мен тая новина ми се струва не дотам компетентно написана. Очевидно, щом до 23 април все още списъците са отворени за промени на кандидатурите, значи не може преди този ден да се определят граничните групи. А от това следва, че не може да се пуска лотарията за случайните числа.
Ето я истински точната новина за случайните числа от 6 април 2010 г. http://kg.sofia.bg/?page=news&id=399

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 16:50 от sisislava

# 679
sisislava благодаря за пояснението.Видях,че и други деца се повтарят Peace
В такъв случай това дете от трите градини,в които кандидатства,не трябва ли в общата опашка да е с 10т.,9т. и 8т. по поредност на желанията,а то е с 10+,10 и 8т....
както и да е,може в друг район да е второто му желание Rolling Eyes

# 680
  • София
sisislava благодаря за пояснението.Видях,че и други деца се повтарят Peace
В такъв случай това дете от трите градини,в които кандидатства,не трябва ли в общата опашка да е с 10т.,9т. и 8т. по поредност на желанията,а то е с 10+,10 и 8т....
както и да е,може в друг район да е второто му желание Rolling Eyes
Може да е с 10+ точки, ако ползва критерият К4. Той носи точки на общата опашка.

# 681
В трета градина е с 10+т. в Социалната,а в Общата с 10.1т.  Thinking

Най-вероятно в градината, където е с 8т. в общата опашка е по 4-то желание. Явно не си видяла коя е градината му по 3-то желание, където в общата опашка ще е с 9т.

# 682
Да попитам нещо тук - нареждам желаните от мен градини в реда на желанията ми. Детето ми най-вероятно няма да бъде прието в градината, която съм посочила като първо желание и ще го запиша в градината, в която бъде прието.
След това смятам да подам документи за преместване имате ли идея дали при преместването има значение реда на желанията?
Тоест дали това, че дадена градина е била 1-ва или 2-ра в желанията ми, но не съм попаднала в класирането и, ще ми даде някакво предимство при евентуална молба за преместване?
Точно до блока ни има градина, но обявения в нея прием е малък и почти нямаме шанс да попаднем там, но пък в друга една има голям шанс да влезем от раз, ако я сложа като първо желание.
Та сега се чудя коя от двете да сложа първа - да рискувам да оставя желанията си така или просто да заложа на сигурното и да пиша по-нежеланата от мен градина първа само, за да си гарантирам мястото?
Благодаря ви за отговора предварително   bouquet

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 18:34 от Lennyh

# 683
Лених, моя съвет е да не разчиташ на преместване с молба до Директорката на ОДЗ-то. По-добре си сложи градината с реални шансове за прием като първо желание, а следващата кампания си кандидатствай наново в по-желаното ОДЗ. Вероятността да отпуснат повече места за набор 2009 г. в следващата кампания е доста голяма.

# 684
  • София
Знае ли се от/до колко часа?
Mamma е дописала
Цитат
На 07.04 (сряда), след 10 ч., заместник-кметът на Столична община, направление "Инвестиции и строителство", Ирина Савина ще отговаря в подфорум "Детски ясли и градини" на въпроси, свързани със строителството на училища и детски градини, на пътища и мостове в София.
Ще чакаме. И ние нямаме достатъчно инфо.
Утре няма да ме има. Дано се получат някакви смислени отговори на въпросите, които ще зададете.

# 685

На мен тая новина ми се струва не дотам компетентно написана. Очевидно, щом до 23 април все още списъците са отворени за промени на кандидатурите, значи не може преди този ден да се определят граничните групи. А от това следва, че не може да се пуска лотарията за случайните числа.
Ето я истински точната новина за случайните числа от 6 април 2010 г. http://kg.sofia.bg/?page=news&id=399

Днес журналистите масово са се подвели по в-к Монитор и звънят. По Хоризонт с Илиян Узунов обяснявахме, а преди малко и от агенция Фокус ми звъняха да се обясняваме. Явно в Сирма още по-сериозно ги атакуват и затова са пуснали тази информация. Че иди обяснявай после че нямаш леля и класирането всъшност не е днес или утре.

Как ли се чувстват хората, които не влизат тук, а са попаднали на Монитор.

# 686
Искам да попитам за Удостоверение за настоящ адрес - трябва ли ми такова ако на единия родител адресната регистрация по ЛК е в Дружба 1, а на другия - в Дружба 2?

# 687
Зравейте!
Пуснах тема, но копирам поста си тук, дано е правилното място.
Казусът ми е следният: днес отписах детето си от ясла, защото ще го гледа баба му. Но не открих какви са вариантите оттук нататък за повторно кандидатстване (за септември или дори направо за първа група). Не знам дали се изразявам правилно...Ще обяснявам допълнително, ако се наложи.
Ние сме в Младост, разбрах, че строят нова градина наблизо...ако тя стане тази година може би това е вариантът ни, защото малкият вече ще е достатъчно узрял (може би).
Не, че от целия ми пост се изясни какво искам да кажа, но...моля за съвети и информация!
----------
Това, което не бях споменала е, че детето ни има три допълнителни точки, поради инвалидност на единия от родителите. Тоест, може би имаме реален шанс за влизане.

# 688
Nikitali    bouquet
благодаря ти!
shushy66 в указанията за нужни документи пише, че удостоверение от съвета се изисква само когато адресната регистрация в ЛК на поне единия родител не е в дадения район, за който детето кандидатства. Така че за където и да подаваш документи в Дружба, не би трябвало да имате проблем.  Peace

# 689
  • СОФИЯ
Знае ли се от/до колко часа?
Mamma е дописала
Цитат
На 07.04 (сряда), след 10 ч., заместник-кметът на Столична община, направление "Инвестиции и строителство", Ирина Савина ще отговаря в подфорум "Детски ясли и градини" на въпроси, свързани със строителството на училища и детски градини, на пътища и мостове в София.
Ще чакаме. И ние нямаме достатъчно инфо.
Утре няма да ме има. Дано се получат някакви смислени отговори на въпросите, които ще зададете.

За смислени е доста съмнително, но ще си питаме...

Общи условия

Активация на акаунт