СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 640
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • Ловеч
Мама Саня, Ели, искрено съжалявам че сте преживели лично тази гавра, очите ми се напълниха със сълзи докато четях.
Нямам думи сега, после ще пиша - на тия изроди ли плащаме заплати за да се подиграват с нас.

# 91
И аз да благодаря на мама САННЯ и ЕлиХ за усилията. Докато четох поста на мама САННЯ побеснях. Наистина ви  се възхищавам на упоритостта и търпението. Според мен се изисква много житейски опит и вродена тактичност, за да се справиш с такава ситуация. Аз ако бях там, нямаше да успея да се контролирам... Лошото е, че не виждам, как може да се постигне нещо в РГ при положение, че обстановката е откровено враждебна. Поне аз останах с такова впечатление от поста. Тези хора наистина ли не разбират, че става дума първо за НАШИТЕ деца, и после в крайна сметка ние им плащаме заплатите. Как да предизвикаме медиен интерес и да принудим г-жа Фандъкова и г-н Борисов да си изразят публично становището по въпроса? Не може формални решения на СО да се бавят във времето. Какво им пречи? Ако са по-хитри, ще ни хвърлят трохите и ще приемат "дребните" искания за козметчини промени и показване на поредността на желанията....

# 92
Цитат
Не било редно...в държавата какъв скандал се вихрел - визирайки манджата Първанов/Дянков.
Боже, боже, колко мъка има по тоя ...Български "свят"! Ние се дерзаем, че няма къде да си оставим децата, за да за-работваме заплатите на "големите глави", а тЕх вЕтЪр ги вее на бЕл кон! Да им ... таковам проблемите и скандалите! Нямам думи Shocked
Благодарности на мама САННЯ и ЕлиХ, а и момичетата от СНБМ  bouquet

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 15:32 от milly

# 93
Мама Саня и Ели..вие сте чудесни, както винаги..
Благодаря на Мама Саня за изчерпателния отчет от срещата на РГ.. и миналата година беше така- от Сирма се държаха най-конструктивно и готови за съдействие на родителите, независимо,че отнесоха всички негативи по липсващите данни (които имат готовност да изнесат, но нямат разрешение от СО)..та..нищо ново под слънцето..
Ако има нужда на следващите срещи, може да се включа..Ели е дипломатична за трима, но.. допускам,че и на нея й е било натоварващо подобно отношение.
Явно дамите в СО се изнервят..
Явно и директорките им се иска да имат повече свобода..
А едната директорка, дето все си милее за братчетата и сестричетата..си е така от миналата година..
Няма лошо..но..ако се приеме тази идея, тия, дето си нямат братчета и сестричета в ДГ, няма да се доредят до ДГ изобщо..
Впрочем..някой споменава ли стоителство на нови ДГ с очакване срок на откриване до септември?
И..да си попитам за любимата ЕСПА.. нещо..2010г дойде..и..г-жа фандъкова тържествено обеща (дори пред нялко медии), че срока на договора на въпросната ДГ е 2010г...та..говори ли се за освобождаване на ОБЩИНСКАТА сграда..? Пари за ремонт..? И..изобщо..
Гледам..тази година доста търпеливи  мамите...

# 94
  • СОФИЯ
А на всичко отгоре чак най-накрая разбраха, че предложенията ни за промени в правилата се отнасят до настоящата кампания, а не за тази догодина!!!

Тактичност и достатъчно търпение аз този път не проявих. И не съжалявам, з това отприщи и техни изблици. Поне частично разкриха съдържанието на основния си "крайник", дето не е в чифт!!!

# 95
  • София
От СО тотално се изгавриха. ...
В крайна сметка поставихме част от въпросите, без разбира се да уточняваме, че са от "ония", за които предложихме допълнителна точка...Та
1.Прозрачност - от Сирма имат техническа готовност да покажат и поредността на желанието, и реалните точки, но им е необходимо решение на СО, в частност на дирекция "Образование". Те, естествено, не са готови сега да вземат такова решение, тр да обсъдят. 10 пъти попитах КОГА СЕ ОЧАКВА ДА ВЗЕМАТ ТОВА РЕШЕНИЕ??? Единственият отговор беше "възможно най-скоро";

Благодаря ви за това   newsm51 !!!
Другото не искам да коментирам за да не получа предварителни контракции .
Това е положението в България - раждайте деца !!!

# 96
Единственото, което ми хрумва е - да се вдигне нов джангър в медиите.... и протест...

# 97
Ще пиша като събера сили. Преди малко влязох в къщи. Моля да ме извините за забавянето.

# 98
  • СОФИЯ
...И..да си попитам за любимата ЕСПА.. нещо..2010г дойде..и..г-жа фандъкова тържествено обеща (дори пред нялко медии), че срока на договора на въпросната ДГ е 2010г...та..говори ли се за освобождаване на ОБЩИНСКАТА сграда..? Пари за ремонт..? И..изобщо..
Гледам..тази година доста търпеливи  мамите...

Минчева не присъстваше. Пак поставих въпроса. Отговор:
"Ти въртиш и сучеш и все до ЕСПА стигаш. Този въпрос ще се реши в съда, нали обжалвате."
На няколко пъти настоях да не ми говорят на "Ти" и да не се обръщат към мен с личното ми име. Обясних, че настоявам и ще настоявам и за ЕСПА и за другите сгради на бивши ДЗ, които се ползват не по предназначение. Освен това им плясках, че няма нищо лошо в съдебните производства, з това най-малкото стимулира мозъщите на колегите юристи от СО. На което присъстващата юристка Станислава Кръстанова /и тя е майка, както сама заяви/ скочи с двете успоредни кобри в ръцете!

Имате ли някакви идеи за реакция? Аз днес със сигурност не съм в състояние да измисля нещо резултатно. Ще изчакам да ми отшуми емоцията.

# 99
  • София

Имате ли някакви идеи за реакция? Аз днес със сигурност не съм в състояние да измисля нещо резултатно. Ще изчакам да ми отшуми емоцията.
другия път-кога е  Tired - да отидем всички на РГ  Laughing ще сме повече от тях и няма да смеят да гъкнат  Mr. Green

# 100
  • СОФИЯ
Не са определили дата за следващата РГ.

Понеже доста ме питате на лични за намаляването на майчинството - ето тук линк към темата

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=482927.30;topicseen

Към този момент и ние в СНБМ нямаме повече иф.

# 101
Цитат
Като няма детски градини, като си натискат "парцала" за раздадените общински сгради и се правят на ощипани, да направят една МУЛТИ Детска Градина в бившия партиен дом! Имат и вътрешен парк, и достатъчно просторни стаи вътре!
Цитирам мъжа ми Sunglasses

Цитат
reniris
другия път-кога е   - да отидем всички на РГ   ще сме повече от тях и няма да смеят да гъкнат 
newsm53  Добра идея! ...

# 102
Това, което се сещам..е да им спретнем нов протест..
Проблема е,че пак ще сме 15 майки..и все такива, дето го нямат проблема с липсата на места..и..5 майки с проблем..
Този аспект чак не ми се коментира..

Това, което обаче ми хрумва е да обсадим самата ЕСПА с плакати :" Искаме си кварталната детска градина - отивайте си в новата сграда" и...някоя сутрин ЕСПА да осъмне под обсада.. И..предварително инфо до медиите, кога ще да е това мероприятие..
Проблемите са ,че..пак ще сме шепа "искащи"..
Иначе, може пред медиите там да прочетем всичко направено до сега и ..разбира се..преди това, може да сме поканили г-жа Фандъкова пред ЕСПА..

# 103
Егати простакесите....Ще видим кой е за " цвят " след класиранията. Обещавам, ще спретнем много цветен протест, с много цветни балони и заря hahaha И защо да не говорим за ЕСПА ? " Нали обжалвате. " ми звучи точно като " Оставете ме на мира ", сигурни ли сте, че дамата изстреляла отговора не преподава в ЕСПА ? hahaha

# 104
катюнгелче , проблема с ЕСПА явно е много по-...ДЕБЕЛ...от някаква си преподавателка там..
ЕСПА е политическа история.. (или поне някога, беше...) Създателка на ЕСПА беше г-жа Софиянска.. (на г-н Софиянски съпругата).. Всеки, който се докосне до проблема ЕСПА в началото е силно впечатлен, тръгва смело да го решава и..след това подвива опашка..
До сега СБНМ са първите, които правят сериозни стъпки в решаването.. Желая искрено успех..ама..не съм оптимистка..
Честно.. историята с ЕСПА е много смрадлива и трябва много нерви и..вероятно не само..
Там учат децата на хора, които ги водят с джип + охрана още 3 коли.. или..деца, които идват там с коли с номера с шест еднакви цифри...  Явно СО получават натиск и от там.. НО.. продължавам да твърдя,че правилата трябва да са за всички и..щом има мораториум на СОС, да си го спазват..

Общи условия

Активация на акаунт