СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 567
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
  • СОФИЯ
Цитат
Като няма детски градини, като си натискат "парцала" за раздадените общински сгради и се правят на ощипани, да направят една МУЛТИ Детска Градина в бившия партиен дом! Имат и вътрешен парк, и достатъчно просторни стаи вътре!
Цитирам мъжа ми Sunglasses...

Това емоционално предложние ми харесва. Само "вътрешен парк" - и да го е имало някога към днешна дата вероятно е унищожен.

# 181
  • София
julie, съвсем наскоро се натъкнах на майка с дете набор 2005, което все още не посещава градина, защото цитирам: "изобщо не мога да се оправям с този интернет и не разбирам нищо от компютри, а нямам време да обикалям градините". Не вярвах, че има такива случаи, но явно хора всякакви.

Имам приятелка, която няма компютър, а не иска да има нищо общо с подобна техника, но миналата година детето й кандидатства за градина. Е, направих й профил, помогнах й, дори детето влезе, ама тя така и не разбра аз колко теория на вероятностите развъртах, докато "наместим" малката  ooooh!

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 10:22 от мандаринка

# 182
Астарта, в по-малките градове няма такъв недостиг на места, да не кажа, че някъде изобщо няма. Иначе, на мен лично ми е вс тая през почивен, или през делничен ден ще е протестът, ако го решим. Честно казано много ми с еиска да вярвам, че не всички в общината дремят и все някой мисли за децата. Иска ми се да вярвам, че и без протест институциите и директорките ще направят всичко възможно за да растат децата ни сред връстници.

# 183
Нямам думи след това което прочетох за работната среща от която очаквахме поне малко разбиране и промени, макар и малки  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Аз съм за протест, независимо от часа и деня ще бъда там  Peace

# 184
В линковете от първият пост

Свободни места за класиране на 24.04.2010 за групите от Септември за набор 2009 (ИСОДГ)

Свободни места за класиране на 24.04.2010 за групите от Септември за набор 2008 (ИСОДГ)

Свободни места за класиране на 24.04.2010 за групите от Септември за набор 2007 (ИСОДГ)

добавих и допълнителните критерии на градините.
Единствено информация няма за 56 ЦДГ в Лозенец.

За 2010/2011 56ЦДГ ще има прием само на деца с говорни проблеми. Няма да има обикновенна група.

# 185
Астарта, в по-малките градове няма такъв недостиг на места, да не кажа, че някъде изобщо няма. Иначе, на мен лично ми е вс тая през почивен, или през делничен ден ще е протестът, ако го решим. Честно казано много ми с еиска да вярвам, че не всички в общината дремят и все някой мисли за децата. Иска ми се да вярвам, че и без протест институциите и директорките ще направят всичко възможно за да растат децата ни сред връстници.

Оптимизмът ти е достоен за адмирации, но не знам какво още трябва да се случи, за да разбереш, че на никого не му пука за теб! Каквото и да се прави, се прави, за да се запушат устите на хората и да се привлекат нови гласове за избори. А, да, и да получат потупване по рамото от Европа, че, виждаш ли, в София да построени най-модерните детски заведения в целия Европейски съюз.
И, между другото, моето дете може би все някъде ще влезе, но ще направя всичко възможно да се включа в протестни действия - каквито и да са те и, независимо, че излизането ми от работа е почти невъзможно.
Докато мислим само за себе си, ще заслужаваме и съдбата си.

# 186
Здравейте отново.Извинявам се предварително за спама,но си пуснах тема и никой не ми отговори на въпроса.Излезе ни късмета и на нас,приеха го малкия в самостоятелна ясла обаче.Другия месец тръгваме.Искам да попитам,понеже аз ще търся спешно работа,но те нали излизат юни в лятна ваканция,та тогава няма да има кой да го гледа и дефакто се обезсмисля тръгването на работа,за 1-2 месеца няма смисъл.Искам да питам вие как се справяте,кой гледа децата когато са във ваканция или по-точно има ли такива летни занимални общински,защото на този етап не можем да си  позволим частна или детегледачка  Tired Благодаря предварително и извинете за спама,просто ми е много важно да разбера как стоят нещата   bouquet

# 187
Здравейте отново.Извинявам се предварително за спама,но си пуснах тема и никой не ми отговори на въпроса.Излезе ни късмета и на нас,приеха го малкия в самостоятелна ясла обаче.Другия месец тръгваме.Искам да попитам,понеже аз ще търся спешно работа,но те нали излизат юни в лятна ваканция,та тогава няма да има кой да го гледа и дефакто се обезсмисля тръгването на работа,за 1-2 месеца няма смисъл.Искам да питам вие как се справяте,кой гледа децата когато са във ваканция или по-точно има ли такива летни занимални общински,защото на този етап не можем да си  позволим частна или детегледачка  Tired Благодаря предварително и извинете за спама,просто ми е много важно да разбера как стоят нещата   bouquet
Питай в яслата дали се планира в района ви да има дежурна ясла, където се поемат тези деца, дето нямат накаква алтернатива за лятната ваканция. Ако няма таково дежурство - остав ти да се оправяш по единично, както успееш.
Между другото, за 2-3 месеца ясла ползата е единствено за детето, че ще започне социализацията му. В последствие и да се преместите в друго детско заведение по-лесно би се приспособило, принципно. От друга страна - ти ще имаш свободно време... ако до сега малчо ти е бил като сянка залепен за теб - ще го усетиш много осезаемо! И помисли какво полза може да извлечеш от този шанс за теб.

# 188
Благодаря   bouquet
Да не се е отделял от мен до сега  Crazy Надявам се да свикне бързо,аз сега гледам деца с него,та поне малко е свикнал  Wink Ще питам,като ида да оставя резултатите от изследванията.Ще видим какво ще стане,за мен зора беше да тръгне някаде защото сме доста зле сега и трябва да намеря някаква работа и за това се чудя как ще стане с тази ваканция  Rolling Eyes

# 189
  • София
Не всички ясли почиват лятото. Нашата има сборни групи и работи и юли, и август. Питай дали наистина ще почиват.

# 190
  • София
Искам да ви попитам,когато няма никакви деца на социалната опашка,местата се освобождават за останалите,нали?

# 191
  • София
Искам да ви попитам,когато няма никакви деца на социалната опашка,местата се освобождават за останалите,нали?
да

# 192
Много си проточих поста, но мен ме боли че децата ми ще живеят далеч от мен. Защото в провинцията места има и там децата се гледат добре, защото ако не си доволен от една градина го местиш в друга и веднага го приемат. Там се борят родителите да си записват децата в градините за да не ги закрият. Много ми е болно, обаче ще призная че там ще им е по-добре: чистият въздух, ще могат да изграят в градинките без да газят в изпражнения, няма да се въргалят в отпадъци и кал по площадките, няма да се налага да ги пазя от изяждане или сгазване докато играят. А аз ще престана да се карам с всички, които правят цялото това ежедневие в София.

Моето дете е гледано по принуда в провинцията и въпреки, че всичко което си написала е точно така има нещо, което никой никога няма да ми върне под никаква форма- изгубеното безвъзвартно време с детето ми и всички безценни моменти, които с баща му сме пропуснали. И това е въпреки всичко, което ние родителите внасяме в държавата, защото и двамата работим 100% на светло. Отделно всичко, което внасяме в общината и накрая едно голямо нищо и супер нагло отношение от тяхно величество директорките на ДЗ. Много им порастна работата в последните години, а и тарифите им много скочиха.
Изразявам желание да се включа в следващата работна група, но не обещавам да се държа прилично, защото последните две години без детето ми са ме изнервили до краен предел  Mr. Green Twisted Evil Поне после ще ме оправдаят заради "временна невменяемост"  Mr. Green
Сега сериозно- ще подкрепя всички колективни решения, но не мога да участвам в съботно- неделни мероприятия, вече обясних защо- това е единственото ми време с детето  Sad

Ох, става ми много тъжно като чета такива постове. Още повече, че и на мен сърцето ми всяка вечер умираше пред Скайп.

Не зная какво да напрява за да помогна, освен да подаря моя "вариант Б". Той е за отчаяните родители, за които класиране в близки градини е като химера и са готови да помислят за по отдалечени варианти. Той е доста по-добър от варианта "дете в провинцията" и по-добър от ДГ в Кремиковци. Все пак зависи къде живее семейството или работят родителите.

Става въпрос за 23 ЦДГ Шарл Перо-филиал, район Младост, а всъщност в Горубляне: http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=228

Детската градина е на 10-тина минути път с кола от Орлов мост по "Цариградско шосе", където много рядко има задръствания.

Аз съм го измислила по следния начин: Водим Малечко сутрин там, а за прибирането си мислех да говоря с леличка от персонала или пенсионерка от квартала, на която да плащам, за да ми го доставя до определено място в центъра, от където аз или баща му да си го взимаме. Така се спестява ценно време и разкарване, а разходите за транспорт са същите.

Както ще видите във въпросната ДГ няма никой в социалната листа, а в останалата са деца с по 7 и по-малко точки.

Искрено желая успех на всички! Лесни решения, за съжаление, няма.

# 193
  • София
kikimora1, миналата година и аз обмислях точно такъв вариант със същата градина, но една майка от Горубляне ми каза, че основната сграда е в много лошо състояние. Както и да е, сина ми го приеха в желаната градина и затова не съм оглеждала тази в Горубляне, но не е лошо да отидеш до там да видиш за какви условия иде реч.

# 194
Аз нещо с тия обявени свободни места пак се ядосах...нормално ли е според вас при осем ОДЗ-та в район Искър за 2009 набор да има обявени 123 места, а в Люлин за 14 ОДЗ-та да са обявени 114? Как пък така няма никакъв синхрон??? Имам предвид, да се каже, набляга се на 2-ра яслена група във всички райони, и затова са така местата...а сега ми се струва, че всеки директор си решава както му скимне, пък и за ОДЗ-та никога не може да им хванеш края колко места реално са свободни и колко са се наместили вече - ТЕЛК-ве, мелкове...и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт