СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 052
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
Момичета,прави се ново ОДЗ в Младост как се кандидатства за него и кой номер е?
А къде се намира?Че аз нещо ви поизпущих и не съм чела предишната тема Blush

# 331
Доколкото разбрах, няма да я пуснат за първо класиране. Отговорили са й, че ще я пуснат веднага щом приключи строежа, а прогнозата е да е готова за септември. Тоест, аз го разбирам, че ще обявят местата към август.
Което означава, че ако на някой не му е много на зор да кандидаства по-добре да изчака, защото ако го класират детето някъде по първо желание в по-неудобна за родителите ДЗ, ще са изгърмяли 3т. и няма да имат шанс за новото ОДЗ.

Със сигурност обаче трябва да заяви кандидатури за абсолютно всички ДГ в Младост, защото независимо че е нова сграда може административно да бъде определено като филиал на съществуваща ДГ и тогава ще имат значение датите на кандидатурите на децата в съответната градина.

Така направиха с новата градина в Подуене.

Аз не вярвам да е готова за септември, но ще изчакам - ще видим.

# 332
  • София
Ели Х, до колкото разбрах в Надежда 1 също се строи общинско ОДЗ. Нямам представа обаче строежа на какъв етап е.
Мислех днес да пиша в ИСОДГ и да ги питам те дали знаят... Simple Smile

# 333
  • София
Ариа-аз там няма да кандидатствам,сестра ми.Казали са и ,че края на септември ще е готова.
И ние не знаем къде в Младост се намира,надяваме се да е готова това лято,дано се наденем пу-пу.

# 334
Намира се срещу 25-то ДКЦ, в Младост 3.

# 335
Не ми се вярва да я обяват. В "Стрелбище" сградата е готова / трябваше да я пуснат февруари/, сега правят градинката отпред, остава само да я обзаведат, а нищо не се знае за тази градина - въобще никъде не е обявена. Мисля една мама беше писала до общината, дали има някакъв отговор?

# 336
Не ми се вярва да я обяват. В "Стрелбище" сградата е готова / трябваше да я пуснат февруари/, сега правят градинката отпред, остава само да я обзаведат, а нищо не се знае за тази градина - въобще никъде не е обявена. Мисля една мама беше писала до общината, дали има някакъв отговор?

Препратено е по компетентност на М. М.

# 337
  • София
Ели Х, до колкото разбрах в Надежда 1 също се строи общинско ОДЗ. Нямам представа обаче строежа на какъв етап е.
Мислех днес да пиша в ИСОДГ и да ги питам те дали знаят... Simple Smile

Пиши ако имаш повече инфо. Аз от позната чух, че са и казали за тази година, че ще е готова градината  Peace

# 338
Момичета, здравейте!

Пак съм във вашите редици - отново чакаме да ни приемат.
Сега за 1-ва група.
Ако не ни приемат до края на април, ще трябва да напускам работа,
за да гледам малкия  и шансовете му за влизане в такова заведение се свждат до 0 Sad

# 339
Днес ми звънна служителка от общината. Във връзка с моя подадена "жалба-питане" срещу К4. Та тя каза, че се очаква следващата РГ да е в началото на април. На нея се предвиждало да се разгледат Предложения за промени в правилата за прием в ДГ, внесени от родителски организации.

За съжаление, както написа Ели Х, други родители няма да могат да участват в нея поради това, че не фигурират в заповедта на кмета за участниците в РГ.

Според Ели Х обаче във въпросната заповед са включени четирима представители на родителски организации  - двама от СНБМ и двама от АР. Въпрос: Кои са АР и защо техни участници не присъстват на срещите? Би трябвало за следващата среща задължително да са там за подкрепа.

Също Ели Х написа, че за исканията/желанията на родители се съди по зададени въпроси/питания към ИСДОГ т.е. трябва основните искания да се обобщят и масирано всеки от форумците да изпрати запитване към ИСДОГ, за да може пък на РГ те да ги представят като "въпроси, вълнуващи голяма част от родителите"

Предстоящата РГ е последен шанс за промяна на правила преди класирането на 24 април. Ето защо следва да бъдем по-практични.
Песледен шанс за предложения....

# 340
  • София
Въпрос: Кои са АР и защо техни участници не присъстват на срещите? Би трябвало за следващата среща задължително да са там за подкрепа.
Това намерих Сдружение „Асоциация Родители” (АР)

# 341
kikimora1 според мен са ти замазали очите...не вярвам да има каквито и да е промени за тази година, все пак остана месец до първо класиране. А пък за К4 съм сигурна, че няма да го пипнат, дори няма и да приемат доводи от страна на родители за премахване на това предимство, поне да намалят точките от 3 на 1...но и това не вярвам да стане.

# 342
Асоциация Родители: http://roditeli.org/

Аз също не вярвам да напарвят каквото и да било с К4.

# 343
  • София
Естествено, че К4 няма да го пипнат нито тази година, нито следващите, направо не разбирам какво се палите.

# 344
  • София
поне поредността на желанията да са видими , а за К4 не съм много сигурна , че е непоклатим особено ако се хванат злоупотреби тази година , в градината ,в която кандидатствам в момента са 3 деца с К4 е на к'во прилича това - дано да имаме шанс .

Общи условия

Активация на акаунт