СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 652
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,досега не сам писал по темата но ще бъда много благодарна ако някой може да ми отговори на следния въпрос,За раойна на Слатина за 168 ЦДГ Слънчогледи свододните места са обявени саответно в два филияла детото ми трябжа да кандидатства в съответните филия ли,Д а направя малко повече пояснения в основната сграда на градината за първа група няма обявени свободни места а те са обявени в съответните филияли.И още един въпрос много от родителите са заявили като първо желание на своите деца именно в централната сграда на детската градина а не във филиалите.Да не би аз нещо да съм пропуснала?Трибва да се кандидатства за филияла щом там са обявени местата?Какво се случва с тези деца на който първите има желаниа са заявени в централната градина а не във филиялите.Предварително благодаря на този който ми даде допълнително информация по въпроса.

# 376
Здравейте,досега не сам писал по темата но ще бъда много благодарна ако някой може да ми отговори на следния въпрос,За раойна на Слатина за 168 ЦДГ Слънчогледи свододните места са обявени саответно в два филияла детото ми трябжа да кандидатства в съответните филия ли,Д а направя малко повече пояснения в основната сграда на градината за първа група няма обявени свободни места а те са обявени в съответните филияли.И още един въпрос много от родителите са заявили като първо желание на своите деца именно в централната сграда на детската градина а не във филиалите.Да не би аз нещо да съм пропуснала?Трибва да се кандидатства за филияла щом там са обявени местата?Какво се случва с тези деца на който първите има желаниа са заявени в централната градина а не във филиялите.Предварително благодаря на този който ми даде допълнително информация по въпроса.

1. Да, ако те устройват тези филияли трябва да кандидатстваш за тях все едно са отделни градини.
2. Родителите са кандидатствали и в основната сграда с надеждата, че ако бъде обявено свободно място през годината ще могат да кандидатстват и за там.
3. Нищо не ти пречи и ти да кандидатстваш за основната сграда, но в никакъв случай не като първо желание. Тъй като сега приема там е нулев само ще си загубиш точките за първо желание.

# 377
Още за филиалите:
Детето на моя позната кандидатства в първа яслена група във филиала на ОДЗто, където е сестричката му.
То не получава предимството от 0,1 точки за '2ро дете в същата градина', защото филиала си бил отделен!!!!
В основната сграда при кака му, няма обявени места за набор 2009.

Що за безобразие.

# 378
Относно предимството и филиалите, като отделни градини се обадих на свръх "любезна" директорка и отговора и беше:
"Като обявим само градината и после кажем на родителите, че децата ще са във филиал те се сърдят и  започват едни претенции за сградата, затова филиалите са отделно и ще си губите предимството"!  #Crazy

# 379
Момичета имате ли представа на 24 горе-долу по кое време ще излезе класирането?

# 380
  • София
Момичета имате ли представа на 24 горе-долу по кое време ще излезе класирането?
Би трябвало сутринта, но ако някой е по-запознат да каже с точност.

# 381
Aria_82 , AnMary, благодаря ви  bouquet В бързината съм се объркала- децата са повече от местата, но както и да е, разбрахме се Grinning Въпросът ми бе именно за случайно генерираните числа.
 Усмихнат ден на всички ви желая ! Hug

# 382
[
Щурче, много благодаря за подробните пояснения, но аз не виждам нашия вариант тук. Ще се опитам да го обясня максимално подробно и ако може коментирай защо така се е получило:

Преди крайната дата за равен старт (22 май 2009 г.) кандидатурите ни заедно е тяхната поредност са следните:
1.   8мо ОДЗ
2.   93то ОДЗ
3.   80то ОДЗ
4.   7мо ОДЗ
5.   43то ОДЗ

В един момент (не помня кога) в списъците с чакащите след имената и точките на децата се появява и числото 090522 (ясно ми е, че това е 22 май 2009 г.)
Т.е.
...
Малчо Малчов Малчов  (бр.точки)   090522
....

На първото класиране по първото ни желание влизаме в гранична група. Така списъкът с чакащите на 8мо ОДЗ в деня преди класирането включва и генерираните числа.
Например:
....
Малчо Малчов Малчов  (бр. точки)   090522 – 99111111
.....
Следва класирането и изнесения списък с класираните деца, съдържащ всичките данни от последния пример.
Моят Малчо не се класира, но генерираното му число вече е в списъка с чакащите.. Положението в другите ни желания (по брой точки) е отчайващо, заради единичните свободни бройки тук и там, без шансове за класиране, дори всяко от тези желания да го посоча за Първо.
В един момент, в 80то ОДЗ пускат увеличение от 10 места. (До тогава, по спомени, приемът там е нулев.) Веднага извеждам това ОДЗ на Първо желание, в следствие на което, Малчо се появява в първата петорка чакащи по следния начин:
...
Малчо Малчов Малчов  (бр. точки)   090522 – 99111111
....
(Преди да се появи в челните места името му беше толкова назад, че не съм си и правила труда да му помня номера..., примерно 175ти номер).
За наше щастие, попаднахне в класацията без влизане в гранична група. Дори мисля, че всички класирани деца бяха с уникален бал и не се наложи формиране на гранична група за това класиране.  Очевидно, нямаше и нужда от номерата след точките, но те се виждаха. Помня как до последно се надявах в списъка с чакащите да не се появят и други деца със същия брой точки като нас, за да не последва сравнение на номерата ни – така както списъка ги показваше.. Дали щяха да ни теглят нови номера не знам – само помня, че нашето число се виждаше с тирето след датата.
През цялата минала година не съм изтривала и после наново добавяла кандидатури.

Този казус..е доста смущаващ. Според мен си е чиста грешка..и не би трябвало да е така, както е било..За ваш късмет всичко е приключило благополучно, но..сигурно на твое място още миналата година щях да проверя от къде са се взели гранични номера за градина в която не са теглени.. newsm78 ooooh!

# 383
  • София
запис да ви следя Hugи ние сме кандидати за ясла Rolling Eyes

# 384
Здравейте!

Прочетох някои неща за приема в детска градина в София, но не ми се изясни много.
Искам да запиша дъщеря ми (родена февруари 2007) в списъците и да тръгне на градина от септември или октомври 2010.
Нямаме още регистрация по адрес в София, както и двамата ще започнем да се водим на работа в България чак от септември. Доколкото разбрах от прочетеното не можем да кандидатстваме за място или греша?
В частните градини пак ли важи същата сложна процедура?

# 385
Аз също да попитам по-вещите дами:
Как е възможно едно и също дете в 2 различни ОДЗ-та да има еднакъв брой точки и в 2-те ОДЗ-та - по социалните критерии има 8.1 и по общите има 5.1 (как са сметнати еднакви, като се вземе в предвид поредността на желанията)?

ИЗВИНЕТЕ видях че вече е отговорено на подобен въпрос, може би и в този случай ОДЗ-тата са от 4-то желание нататък на детето.

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 14:29 от tsveta_pile

# 386
  • София
Аз също да попитам по-вещите дами:
Как е възможно едно и също дете в 2 различни ОДЗ-та да има еднакъв брой точки и в 2-те ОДЗ-та - по социалните критерии има 8.1 и по общите има 5.1 (как са сметнати еднакви, като се вземе в предвид поредността на желанията)?

Ами за първо желание +3т., за второ +2т, за трето +1т., а за 4то и следващите няма допълнителни точки, значи тези градини са му от 4то и назад желание на детето.

# 387
  • София
Здравейте!

Прочетох някои неща за приема в детска градина в София, но не ми се изясни много.
Искам да запиша дъщеря ми (родена февруари 2007) в списъците и да тръгне на градина от септември или октомври 2010.
Нямаме още регистрация по адрес в София, както и двамата ще започнем да се водим на работа в България чак от септември. Доколкото разбрах от прочетеното не можем да кандидатстваме за място или греша?

Задължително Ви трябва временна или постоянна регистрация в София на поне един от родителите.Ако не работите и в БГ няма да получите и 2 т.за работещи родители, което съвсем намяля шанса за прием.За частните няма никакви изисквания освен да сте платежоспособни Simple Smile

# 388
iva_angel, благодаря за отговора, малко преди твоя отговор прочетох че е разискван този случай.
Виждам че е коментирано евентуално предложение за промяна в някои критерии.
Къде мога да намеря по-подробна информация за предложенията за промяна на набелязаните критерии (К4, К5, ...)?
Аз също имам някои идеи и ако мога да видя вашите ще е по-лесно да се сформират някакви общи искания.

# 389
  • София
Здравейте!

Не е нужна регистрация в Сф или да работят родителите за кандидатстване на дете в ДДЗ в Сф... но са нужни - уви - за приемането му.
С други думи казано, направи профил на детето, няма да бъде прието, но поне ще имаш сегашна дата. А когато получиш "гражданство" или статут на "платец"... тогава... хм
За ЧДЗ се процедурата, до колкото знам, е плащане на такса и доставяне - евентуално - на дете.

Общи условия

Активация на акаунт