СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 609
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
kikimora, до кого адресираш жалбата относно К4? Аз от доста време се каня също да пиша жалба, само че за К5. Измислила съм текста почти, но се чудя до кого да се прати и съответно къде да я внеса, за да има входящ номер и всичко да е както трябва?

Аз я адресирах до кмета Фандъкова с копие до Директора на Дирекция "Образование" - Мария Минчева. По съвет на по-знаещи не използвах виртуалното им деловодство, а я входирах на място в Столична община на ул. "Оборище".

# 391
  • София
Момичета имате ли представа на 24 горе-долу по кое време ще излезе класирането?
Системата ще бъде заключена от 18ч.на 23 април до 8.00ч. в понеделник-26 април.

# 392

Е значи ли това, че до 26ти няма да знаем резутата? Аз ще поуча удар!!!

# 393
  • София

Цитат от календара в ИСОДГ:

Край на актуализацията на профилите. Заключване на системата и подготовка за първо класиране.
Когачт, 22 Април, 18:00 – 18:00

Първоначално класиране по точки за учебната 2010/2011 г., двуседмичен срок за записване
Когасъбота, 24 Апр. 2010
ОписаниеПървоначалното класиране по точки за групите с прием от м. септември 2010 г. ще бъде извършено. Резултатите ще бъдат публикувани в ИСОДГ, е-съобщения до родителите и в списъци пред детските градини. Информация няма да може да се актуализира от 18:00 ч. на предходния ден до 8:00 в понеделник.

# 394
  • София

Е значи ли това, че до 26ти няма да знаем резутата? Аз ще поуча удар!!!
На някои текущи класирания преди ,когато системата беше заключена,можеше  да се види в списъка с градините
кои са класираните деца.
Сега не знам как ще процедират,би трябвало да получат мейли родителите на класираните деца преди 26 април...
Иначе не знам и аз как ще преживея този уикенд!

# 395
Ще публикуват списъците с класирани още в събота, миналата година ги разлепиха и по детските градини дори, и то още към 10 сутринта.

# 396
  • Luxemburg
имам едно питане към майки запознати с точковата система. На първо място като посоча 2 ОДЗ Звънче ми се получава 8.1, а на второ място 43 ОДЗ Талант ми се получава 7.0. Когато им разменя местата се получава за 43 ОДЗ - 8.0т. а за 2 ОДЗ 7.1т. Живея на еднакво разтояние от двете, а те пък са много близко една от друга и не мога да си обесня защо получавам 0.1 за Звънче, а за Талант не.  Пробвах и с 8 ОДЗ Таврия (8.0), 93 ОДЗ Чуден свят (8.1) и с 80 ОДЗ Приказна Калина (8.2). Най близо съм до 8 ОДЗ а там ми дава само 8.0т., а най далеч съм до 80 ОДЗ където получавам 8.2т. Смених си района на местоработата да не би той да влияе,но не. Някаква идея?

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 01:24 от ronicat

# 397
  • София
Гледай допълнителните критерии, които самите градини са посочили

2 ОДЗ Звънче   ДК1, ДК2, ДК4
43 ОДЗ Талант   ДК1, ДК4

8 ОДЗ Таврия   ДК1, ДК4
93 ОДЗ Чуден свят   ДК1, ДК3, ДК4
80 ОДЗ Приказна калина   ДК1, ДК2, ДК3, ДК6

Допълнителни критерии
ДК1. Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
ДК2. И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти
ДК3. Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони)
ДК4. Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование (включва педагогически и директорски персонал на постоянен договор в основните, средни и висши училища на територията на Столична община)
ДК5. Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина
ДК6. Детето има брат/сестра, които са родени с разлика по-малка от 24 месеца
ДК7. Детето посещава определени самостоятелни детски ясли най-малко 6 месеца преди записване (самостоятелните ясли трябва да са посочени поименно)

# 398
Здравейте оправни мами и татковци/да не обидя някой/...... Peace
Рових доста ,четох в системата за детските градини...но изпитвам нужда да се посъветвам и с вас които плувате доста добре в тези води.Ще съм ви благодарна,ако ми помогнете в решението на моя може би не толкова сложен случай.
Имам три деца....то се и вижда отдолу....най-голямоте на септември ще е първи клас...второто предучилищна/нищо че е на 5/....и започнах да мисля за третата госпожица.... ooooh!
Живеем точно над 12 детска градина Лилия....Мусагеница.Татко им работи на 10 минути от нас.
Прочетох доста критерии.Тръгнах да се вписвам в системата...но тук дойде въпроса.Малката е родена януари и ако мисля за училище е добре да върви с набор 2007 а не с нейния 2008...за да не се чувства все пак много по-голяма.Поне аз така разсъждавам.Но от друга страна...сега 2007 ги приемат в първа група от септември...ако ни приемат...тя ще е все още малка...искаше ми се да тръгне поне с навършени 3 години.Има ли начин и ако има какъв е той да я запиша /ако ни приемат/...от септември ,а да я пусна на пролет?/това е първия ми въпрос/..ако не да изчакам другия септември и тогава да подам пак за набор 2007 година...или да е за 2008г.

Мислех първо да говоря с директорката...но не съм сигурна дали това ще е най-обективния отговор...
Благодаря ви за търпението...и ще съм много признателна за отговорите...наистина за първи път се сблъсквам с детските градини.  bouquet

# 399
aria_82, Кати АБВ, благодаря ви за отговорите!

# 400
picaso, най-добре говори с директорката. Аз мога да ти кажа как е в нашето ОДЗ - там децата, родени през първото полугодие, минават първа група през юни, а тези от второто полугодие през септември. Но си мисля, че едва ли навсякъде е същото, така че най-достоверна информация ще получиш именно от директорката.

# 401
  • София
Момичета, имам едно питане и се надявам, че вие може да ми помогнете.

Голямата ни дъщеря е във втора група в ЦДГ. В момента кандидатстваме за малката ни дъщеря за ОДЗ, с идеята обаче да я преместим в градината на кака й от другата учебна година. Въпреки, че шансовете ни за класиране не са големи, бих искала да знам, в случай обаче, че ни примет в ОДЗ-то, за което кандидатстваме сега, може ли другата година да кандидатстваме за ЦДГ на кака й, при положение, че тя вече ще посещава въпросното ОДЗ.
Та, питането ми е, може ли да се кандидатства в системата за детенце, което де факто вече посещава друга детска градина. Една майка ми каза, че нейната информация е, че по принцип може, но ако я приемат в ЦДГ на кака й, трябва да я отпишем от ОДЗ-то още щом излезе като класирана, независимо по кое време на учебната година ще бъде това  newsm78.

Дано сте разбрали питането ми и се надявам да получа някакъв отговор от тези от вас, които са по-наясно от мен. Предварително ви благодаря.   bouquet 

# 402
Нинче, точно така е, както е обяснила приятелката ти. Няма никакъв проблем да кандидатствате догодина за ЦДГ, но ако ви приемат, ще трябва да я отпишете от ОДЗ-то преди записването. Реално, няма как едно дете да е записано на две места Peace.

# 403
Момичета, имам едно питане и се надявам, че вие може да ми помогнете.

Голямата ни дъщеря е във втора група в ЦДГ. В момента кандидатстваме за малката ни дъщеря за ОДЗ, с идеята обаче да я преместим в градината на кака й от другата учебна година. Въпреки, че шансовете ни за класиране не са големи, бих искала да знам, в случай обаче, че ни примет в ОДЗ-то, за което кандидатстваме сега, може ли другата година да кандидатстваме за ЦДГ на кака й, при положение, че тя вече ще посещава въпросното ОДЗ.
Та, питането ми е, може ли да се кандидатства в системата за детенце, което де факто вече посещава друга детска градина. Една майка ми каза, че нейната информация е, че по принцип може, но ако я приемат в ЦДГ на кака й, трябва да я отпишем от ОДЗ-то още щом излезе като класирана, независимо по кое време на учебната година ще бъде това  newsm78.

Дано сте разбрали питането ми и се надявам да получа някакъв отговор от тези от вас, които са по-наясно от мен. Предварително ви благодаря.   bouquet  
Спрямо сегашните правила - нямате никакви проблеми да кандидатствате на общо основание за друго ДЗ, различно от това, което посещавате сега. И при това. правата ви спрямо децата, които към момента не за записани в ДЗ и също кандидатстват, са еднакви. Във вашия частен случай с кака в същото ДЗ, в което искате да се прехвърлите дори ще имате предимство.
Обаче това е положението към настоящия момент (настоящата кампания за идния септември и новата учебна година).
Дали правилата ще останат непроменени и за след една година, никой не може да ти гарантира.
...
Ако наистина се нуждаето второто ви дете да тръгне на ДЗ и предвид огромния недостиг на места в ДЗя в София, не бих пропуснала настоящата кампания за записване на детето в ОДЗто... нищо не се знае със сигурност, може и да ви приемат и най-неочаквано. За догодина, "я камилата, я камиларя" - може и да нямате шанс за мечтаната ЦДГ, но ако детето вече е прието в ОДЗто, ще може да си продължи там.

По въпроса за класиране - записване: Важното е, че за успешното ви класиране няма значение дали към момента сте записани и ходите някъде в друго ДЗ или не. Но щом се класирате и ви дадат срок за записване, ще трябва да се отпишете от старото ДЗ - естествено! Няма нито логика, нито начин едно дете да е записано едновременно в две различни ДЗта.

# 404
  • София
Здравейте оправни мами и татковци/да не обидя някой/...... Peace
Рових доста ,четох в системата за детските градини...но изпитвам нужда да се посъветвам и с вас които плувате доста добре в тези води.Ще съм ви благодарна,ако ми помогнете в решението на моя може би не толкова сложен случай.
Имам три деца....то се и вижда отдолу....най-голямоте на септември ще е първи клас...второто предучилищна/нищо че е на 5/....и започнах да мисля за третата госпожица.... ooooh!
Живеем точно над 12 детска градина Лилия....Мусагеница.Татко им работи на 10 минути от нас.
Прочетох доста критерии.Тръгнах да се вписвам в системата...но тук дойде въпроса.Малката е родена януари и ако мисля за училище е добре да върви с набор 2007 а не с нейния 2008...за да не се чувства все пак много по-голяма.Поне аз така разсъждавам.Но от друга страна...сега 2007 ги приемат в първа група от септември...ако ни приемат...тя ще е все още малка...искаше ми се да тръгне поне с навършени 3 години.Има ли начин и ако има какъв е той да я запиша /ако ни приемат/...от септември ,а да я пусна на пролет?/това е първия ми въпрос/..ако не да изчакам другия септември и тогава да подам пак за набор 2007 година...или да е за 2008г.

Мислех първо да говоря с директорката...но не съм сигурна дали това ще е най-обективния отговор...
Благодаря ви за търпението...и ще съм много признателна за отговорите...наистина за първи път се сблъсквам с детските градини.  bouquet
В момента родените януари 2008 могат да кандидатстват само за втора яслена група. За първа градинска ще могат да кандидатстват на текущите класирания от септември месец, когато ще има много малка вероятност да се освободи място. Така че, най-добре си кандидатствайте за яслена група, защото другият вариант е да се чака до септември 2011, когато ще може да тръгне в първа група с набора си.

Общи условия

Активация на акаунт