СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 299
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
Ами не може да кандидатстват с два набора - избират един, и само с него кандидатстват.
picaso ако идеята ти е да тръгне на предучилищна по-рано, това може да го направиш и по-късно, не е задължително в първа група. Като ви приемат, най-вероятно ще ви приемат, с предимството за многодетно семейство (сори, ако не съм разбрала), говори с директорката да го преместиш в по-горна група, когато решиш, че детето е готово.
Ами ето още едно нещо в полза на януарчетата - те могат да ИЗБИРАТ,... примерно спрямо броя на свободните места тук и там... Другите нямат право на такъв избор.
Струвами се ,че не изпитваш огромни симпатии към януарчетата..... Whistling
Такива има и от предния набор,нали....те пък са преминали към 2006 нали...или се лъжа.....

така че не смятам че набора ще е ощетен много много
Големи страсти...Благодаря на всички които ми отговориха без особенни страсти...
  bouquet
Нищо подобно! За мен всички деца е редно да имат еднакви права! Не изпитвам симпатии към несправедливите предимства на януарчетата, а не към самите януарчета!
И с малко да е ощетен набора, все някое дете ще бъде ощетено, нали? Къде е принципа за справедливост за това дете, тогава?
Това, че несправедливостта се е наложила като практика, не я обезличава като несправедливост. Напротив даже - още по лошо е да се разбере, че е хванала корени.

Здравейте мами,
Много ще съм ви благодарна, ако можете да ми кажете кога трябва да кандидатства моята дъщеря (набор 2009) в ОДЗ, за да тръгне на ясла/ОДЗ от м. май 2011г. (тогава навършва две години).
За съжаление не успях да намеря дали и къде е дискутиран подобен проблем, а от информационната система за ДГ и ОДЗ ми върнаха следния отговор:
...
Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-03-22 10:53:30 вашето запитване: Моля за следната информация:- За кое класиране трябва да кандидатства дъщеря ми, за да тръгне на яслаОДЗ от м. май 2011?- Ако кандидатства за класирането през април 2010 и бъде приета, записването й в ОДЗ означава ли, че задължително ще трябва да го посещава от м. септември 2010? Може ли да бъде записана, но да започне да посещава ОДЗ след навършване на 2 години? Благодаря предварително!

Нашият отговор:

Няма опция за пазене на място през системата. Моля, уточнете се с директорката на детската градина, в която желаете да запишете детето си.
...
За съжаление не смятам, че са ми отговорили конкретно на първите въпроси, а може би само на последния. Благодаря!
Теоретично, за да тръгнете през май 2011 е редно да кандидатствате някъде в края на април 2011. Това ще е период на текущи класирания, което значи за случайно отворили се места тук и там или за увеличения на местата от новооткрити градини или групи по градините (след края на ремонт, например).  За текущите класирания се дава една седмица за записване и после детето трябва да тръгне да посещава ДЗто.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 15:22 от AnMary

# 421
ЦОП и аз тук Simple Smile Нямам нищо за писане. Просто да кажа, че ви чета, следя ви и съм на линия за протести и всякакви инициативи срещу това безумно положение с недостига на местата. Искате ли да псунем колективна жалба срещу К4 в деловодството? Няма да махнат скапания критерий, но поне да намалят точките от 3 на 1, или ако е 3 да важат само за госпожите, а не за целия персонал.

# 422
Мами, моля кажете ми как ще се казва новата градина в Стрелбище. ОЗД или е или ЦДГ? А дали вече е включена в списъка с градините или още не е? Някоя от вас май беше писала, че щели да обявяват допълнително местата за нея, има ли такова нещо?
Много ви благодаря предварително  Laughing
P.S. не съм ви конкуренция за там, питам за моя близка  Wink
Eeeee, дотам ако стигнем, да не отговаряме на въпроси защото някой може да ни избута- здраве му кажи, бетер махленски баби ще станем, само че по-ожесточени Grinning Надявам се да не изперкаме чак до такава степен Joy

# 423
Някой може ли да ми каже какви документи се изискват за записване в детска градина? Или линк където мога да прочета?
Не че са ни приели.....но се надявам поне сега за 3 група да ни приемат, че ....дойде време за училище, а на градина още не сме ходили.

# 424
  • София
Мами, моля кажете ми как ще се казва новата градина в Стрелбище. ОЗД или е или ЦДГ? А дали вече е включена в списъка с градините или още не е? Някоя от вас май беше писала, че щели да обявяват допълнително местата за нея, има ли такова нещо?
Много ви благодаря предварително  Laughing
P.S. не съм ви конкуренция за там, питам за моя близка  Wink
Eeeee, дотам ако стигнем, да не отговаряме на въпроси защото някой може да ни избута- здраве му кажи, бетер махленски баби ще станем, само че по-ожесточени Grinning Надявам се да не изперкаме чак до такава степен Joy

А, моля, моля тя не ни е конкуренция, ама близката ни е конкуренция  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Шегувам се разбира се, нали сме тук да си помагаме  Hug Между другото моето дете пък е родено на 06.02, че и със секцио 2 дни преди термин, де да бяхме планували секциото по-рано, а не по спешност, щеше да е януарско дете и да има привилегии, пък сега  Mr. Green И тук се шегувам, кой когато е роден, тогава, какво да се направи по въпроса Simple Smile))))

Някой може ли да ми каже какви документи се изискват за записване в детска градина? Или линк където мога да прочета?
Не че са ни приели.....но се надявам поне сега за 3 група да ни приемат, че ....дойде време за училище, а на градина още не сме ходили.

Имате регистрация в ИСОДГ, нали, там в профила на детето, от ляво, където са изредени, критерии, кандидатури и т.н. има и секция Необходими документи, отваряте там и си пише конкретно за вас какви документи ще се изискват, ако приемат детето, успех!

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 15:23 от AnMary

# 425
Какви привилегии ? Ние сме родени на 18.01.2007 и освен дето имаше опция да кандидатстваме с набор 2006 ( егати плюса, ако го използваш губиш правото да кандидатстваш със своя си набор ) друго не се сещам  newsm78
Няма връзка с темата, но поздравления за аватара Grinning

# 426
Профил, предимства, кандидатури, кореспонденция. Подредени са едно под друго, но няма никъде необходими документи  newsm78

# 427
Профил, предимства, кандидатури, кореспонденция. Подредени са едно под друго, но няма никъде необходими документи  newsm78

Ами според мен никакви документи, единствено ако имате предимства, които не са много по стария регламент. Иначе кандидатстването е по време, като ви дойде редът, отиваш и го записваш.

# 428
Ами според мен никакви документи, единствено ако имате предимства, които не са много по стария регламент. Иначе кандидатстването е по време, като ви дойде редът, отиваш и го записваш.

Нямаме предимства.   bouquet Благодаря. Просто ми се струва малко странно да е без документи. Миналата година искаха справки от НАП, адресни регистрации, справки от работното място... Или за толкова време чакане вече са ме проучили  Laughing

# 429
  • София

Да, ние сме по новия регламент и вместо Предимства имаме Критерии, имаме и Необходими документи, щом нямате такава графа, а чакате само ред, явно не е необходимо, всъщност трябва да представите картон за имунизации, бележка от личния лекар, изследвания, но това най-добре ще ви обяснят в градината като ви приемат, те си знаят най-добре какво точно искат и в какъв вид. пак успех Simple Smile

# 430
Благодаря, момичета! Да, за нещата от личния лекар е ясно. Успех и на вас!   bouquet

# 431
Ами не може да кандидатстват с два набора - избират един, и само с него кандидатстват.
picaso ако идеята ти е да тръгне на предучилищна по-рано, това може да го направиш и по-късно, не е задължително в първа група. Като ви приемат, най-вероятно ще ви приемат, с предимството за многодетно семейство (сори, ако не съм разбрала), говори с директорката да го преместиш в по-горна група, когато решиш, че детето е готово.
Ами ето още едно нещо в полза на януарчетата - те могат да ИЗБИРАТ,... примерно спрямо броя на свободните места тук и там... Другите нямат право на такъв избор.
Струвами се ,че не изпитваш огромни симпатии към януарчетата..... Whistling
Такива има и от предния набор,нали....те пък са преминали към 2006 нали...или се лъжа.....

така че не смятам че набора ще е ощетен много много
Големи страсти...Благодаря на всички които ми отговориха без особенни страсти...
  bouquet
Нищо подобно! За мен всички деца е редно да имат еднакви права! Не изпитвам симпатии към несправедливите предимства на януарчетата, а не към самите януарчета!
И с малко да е ощетен набора, все някое дете ще бъде ощетено, нали? Къде е принципа за справедливост за това дете, тогава?
Това, че несправедливостта се е наложила като практика, не я обезличава като несправедливост. Напротив даже - още по лошо е да се разбере, че е хванала корени.

Много, много хубаво казано!

# 432
  • София
Какви привилегии ? Ние сме родени на 18.01.2007 и освен дето имаше опция да кандидатстваме с набор 2006 ( егати плюса, ако го използваш губиш правото да кандидатстваш със своя си набор ) друго не се сещам  newsm78
Няма връзка с темата, но поздравления за аватара Grinning

Пошегувах се, нали това казвам Simple Smile)) А пък и наистина дали ще кандидатстваш с този или предния набор, може би е хубаво само, ако няма значение за теб, а ако за единия набор има повече места там където искаш и шансът е по-голям, това да се прецени, но пък всичко се променя толкова бързо в движение, че почти не виждам как ще прецениш освен на тото...за моя аватар ли става въпрос, ако да - благодаря, много точно отразява моментното ми състояние  Crazy Simple Smile

# 433
За твоя, да, и аз се премених, да не смее никой да ме предрежда на опашката Mr. Green Извинете за спама Embarassed smile3505

# 434

Спрямо сегашните правила - нямате никакви проблеми да кандидатствате на общо основание за друго ДЗ, различно от това, което посещавате сега. И при това. правата ви спрямо децата, които към момента не за записани в ДЗ и също кандидатстват, са еднакви. Във вашия частен случай с кака в същото ДЗ, в което искате да се прехвърлите дори ще имате предимство.
Обаче това е положението към настоящия момент (настоящата кампания за идния септември и новата учебна година).
Дали правилата ще останат непроменени и за след една година, никой не може да ти гарантира.
...
Ако наистина се нуждаето второто ви дете да тръгне на ДЗ и предвид огромния недостиг на места в ДЗя в София, не бих пропуснала настоящата кампания за записване на детето в ОДЗто... нищо не се знае със сигурност, може и да ви приемат и най-неочаквано. За догодина, "я камилата, я камиларя" - може и да нямате шанс за мечтаната ЦДГ, но ако детето вече е прието в ОДЗто, ще може да си продължи там.

По въпроса за класиране - записване: Важното е, че за успешното ви класиране няма значение дали към момента сте записани и ходите някъде в друго ДЗ или не. Но щом се класирате и ви дадат срок за записване, ще трябва да се отпишете от старото ДЗ - естествено! Няма нито логика, нито начин едно дете да е записано едновременно в две различни ДЗта.

Аз се питам..дали след като детето в ЦДГ РЕАЛНО може да бъде записано от СЕПТЕМВРИ, не е възможно да си продължи да ходи на ОДЗ до края на август..т.е..да се отпише официално също от септември..
Този казус не ми е ясен и не е зле да се питат директорките на двете ДГ реално как се процедира. Според мен е въпрос на добро желание..(понеже на практика детето няма да се води записано едновременно на две места по едно и също време..) От друга страна..чисто теоретично, може да откажат.. Embarassed

Здравейте оправни мами и татковци/да не обидя някой/...... Peace
Рових доста ,четох в системата за детските градини...но изпитвам нужда да се посъветвам и с вас които плувате доста добре в тези води.Ще съм ви благодарна,ако ми помогнете в решението на моя може би не толкова сложен случай.
Имам три деца....то се и вижда отдолу....най-голямоте на септември ще е първи клас...второто предучилищна/нищо че е на 5/....и започнах да мисля за третата госпожица.... ooooh!
Живеем точно над 12 детска градина Лилия....Мусагеница.Татко им работи на 10 минути от нас.
Прочетох доста критерии.Тръгнах да се вписвам в системата...но тук дойде въпроса.Малката е родена януари и ако мисля за училище е добре да върви с набор 2007 а не с нейния 2008...за да не се чувства все пак много по-голяма.Поне аз така разсъждавам.Но от друга страна...сега 2007 ги приемат в първа група от септември...ако ни приемат...тя ще е все още малка...искаше ми се да тръгне поне с навършени 3 години.Има ли начин и ако има какъв е той да я запиша /ако ни приемат/...от септември ,а да я пусна на пролет?/това е първия ми въпрос/..ако не да изчакам другия септември и тогава да подам пак за набор 2007 година...или да е за 2008г.

Мислех първо да говоря с директорката...но не съм сигурна дали това ще е най-обективния отговор...
Благодаря ви за търпението...и ще съм много признателна за отговорите...наистина за първи път се сблъсквам с детските градини.  bouquet
В момента родените януари 2008 могат да кандидатстват само за втора яслена група. За първа градинска ще могат да кандидатстват на текущите класирания от септември месец, когато ще има много малка вероятност да се освободи място. Така че, най-добре си кандидатствайте за яслена група, защото другият вариант е да се чака до септември 2011, когато ще може да тръгне в първа група с набора си.

Моя съвет е също да кандидатствате за втора яслена група. Пък..живот и здраве, ако ви приемат (или ако не ви приемат), можете ВЕДНАГА след записването да кандидатсвате в желаната ДГ ..(но чак от септември да се прехвърлите на опашката за набор 2007..)

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 15:25 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт