СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 291
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Как може едно и също дете в списъците по социални критерии на две градини да е с еднакви точки?Не трябва ли да има поне 1т. разлика заради желанието? Peace
П.С. Това го има и с други деца в списъци по общи критерии.

# 436
  • София
Как може едно и също дете в списъците по социални критерии на две градини да е с еднакви точки?Не трябва ли да има поне 1т. разлика заради желанието? Peace
Ако са му като желания след 2-ро, където се дава по 1т. за всяко ДЗ може .

# 437
  • Банкя
Ако желанията са след 3-то и не се дава точка за подреденост на желанията. Wink

ПС: Това го обясняваме на всяка 2-ра страница в темата.  Rolling Eyes Naughty

# 438
  • София

ОК.Извинявам се за отговора ми, който явно е грешен  Embarassed

# 439
  • Банкя

ОК.Извинявам се за отговора ми, който явно е грешен  Embarassed
ПС-то не беше към теб, а към потребителите, които не си правят труда да прочетат поне последните няколко страници в темата. Wink Hug

Извинете за спама. Peace

# 440
Много благодаря за бързите отговори!  bouquet

# 441
  • София
sisislava нямам нищо против и за февруарчетата да е така...а то не е ли?
просто мисля в преспектива че в първи клас на тези деца може и да не им е много добре...те ще са доста по-големи.
И аз исках моята дъщеря да кандидатства с предния набор, но уви, за 2 дни не можем. Тя е родена на 02.02. Иначе аз си мисля,че родителите най-добре могат да си преценят и ако искат да си пунат децата с предния набор да го направят, независимо дали са родени януари, февруари, март и т.н. Но разбира се да могат да кандидатстват само с единия набор, а не да предредят едните, та после и с другите. Дано ни приемат  Praynig, пък после ще му мислим дали ще я преместваме в по-горна група, ако има такава възможност, а тъкмо ще освободим и място за друго детенце.

# 442

Спрямо сегашните правила - нямате никакви проблеми да кандидатствате на общо основание за друго ДЗ, различно от това, което посещавате сега. И при това. правата ви спрямо децата, които към момента не за записани в ДЗ и също кандидатстват, са еднакви. Във вашия частен случай с кака в същото ДЗ, в което искате да се прехвърлите дори ще имате предимство.
Обаче това е положението към настоящия момент (настоящата кампания за идния септември и новата учебна година).
Дали правилата ще останат непроменени и за след една година, никой не може да ти гарантира.
...
Ако наистина се нуждаето второто ви дете да тръгне на ДЗ и предвид огромния недостиг на места в ДЗя в София, не бих пропуснала настоящата кампания за записване на детето в ОДЗто... нищо не се знае със сигурност, може и да ви приемат и най-неочаквано. За догодина, "я камилата, я камиларя" - може и да нямате шанс за мечтаната ЦДГ, но ако детето вече е прието в ОДЗто, ще може да си продължи там.

По въпроса за класиране - записване: Важното е, че за успешното ви класиране няма значение дали към момента сте записани и ходите някъде в друго ДЗ или не. Но щом се класирате и ви дадат срок за записване, ще трябва да се отпишете от старото ДЗ - естествено! Няма нито логика, нито начин едно дете да е записано едновременно в две различни ДЗта.

Аз се питам..дали след като детето в ЦДГ РЕАЛНО може да бъде записано от СЕПТЕМВРИ, не е възможно да си продължи да ходи на ОДЗ до края на август..т.е..да се отпише официално също от септември..
Този казус не ми е ясен и не е зле да се питат директорките на двете ДГ реално как се процедира. Според мен е въпрос на добро желание..(понеже на практика детето няма да се води записано едновременно на две места по едно и също време..) От друга страна..чисто теоретично, може да откажат.. Embarassed

Щурчо, аз съм питала как се процедира в този случай и във формата за обратна връзка и Правния отдел на Дирекция Образование на СО, които за кратко отговаряха тук. Отговора беше, че детето не може да се води посещаващо ДЗ на повече от едно място, но реално то не посещава и двете, а в едното само е записано и ще започне да го посещава чак след 4 месеца. Тогава ми отговориха, че ако няма желаещи за неговото място в първото ДЗ то може да го посещава до септември и след това да започне новата учебна година в новото ДЗ. На въпроса ми, че и да има желаещи деца за нашето място, то те няма как да започнат посещение преди септември, защото няма текущи класирания не получих отговор.
Реално излиза така, че нашето място ще стои празно до септември, а детето ще си стои вкъщи вместо да е сред деца и да плаща все пак някакви пари на ДЗ, вместо никакви.

# 443

Щурчо, аз съм питала как се процедира в този случай и във формата за обратна връзка и Правния отдел на Дирекция Образование на СО, които за кратко отговаряха тук. Отговора беше, че детето не може да се води посещаващо ДЗ на повече от едно място, но реално то не посещава и двете, а в едното само е записано и ще започне да го посещава чак след 4 месеца. Тогава ми отговориха, че ако няма желаещи за неговото място в първото ДЗ то може да го посещава до септември и след това да започне новата учебна година в новото ДЗ. На въпроса ми, че и да има желаещи деца за нашето място, то те няма как да започнат посещение преди септември, защото няма текущи класирания не получих отговор.
Реално излиза така, че нашето място ще стои празно до септември, а детето ще си стои вкъщи вместо да е сред деца и да плаща все пак някакви пари на ДЗ, вместо никакви.

Значи все пак има начин да продължи да посещава ДГ в която е било до приемането в новата ДГ и..това чвно зависи от доброто желание на директорката на ПЪРВАТА ДГ...(т.е..съвета ми е да поговориш с нея и да й обясниш,че възнамеряваш да пробваш този вариант, не защото не ти харесва нейната ДГ, а защото би ти било по-удобно двете ти деца да са в една ДГ..идеята ми е да я предупредиш предварително и да я помолиш, детето да остане до септември, като й дадеш отговора на правния отдел за да не си мисли,че е в нарушение. Всичко това ПРЕДИ да са приели детето и да си тръгнала да го местиш, за да не се изненада тя тогава и да се обиди и да ти откаже..Надявам се да приемат детенцето където ти е удобно и директорката да прояви разбиране. )

УСПЕХ    bouquet

# 444
Следя ви, че времето си минава леко-полеко, но до 24-ти ще се поболея. До вчера бяхме в граничната група на баткото в градината, където имахме най-голям шанс/8,1т./, но вече гледам че има нови деца - 4 с 10+т., 2 с 10т. и 1 с 9т. и местата свършиха Sad. Направо ужас.
Но все пак надеждата умира последна. Успех на всички   bouquet
 Ще продължавам да ви следя и съм на линия на всякакви действия свързани с увеличаване на местата и премахване, или поне намаляване, на "любимият" ми критерии К4.
Успешен ден  Peace

# 445

Значи все пак има начин да продължи да посещава ДГ в която е било до приемането в новата ДГ и..това чвно зависи от доброто желание на директорката на ПЪРВАТА ДГ...(т.е..съвета ми е да поговориш с нея и да й обясниш,че възнамеряваш да пробваш този вариант, не защото не ти харесва нейната ДГ, а защото би ти било по-удобно двете ти деца да са в една ДГ..идеята ми е да я предупредиш предварително и да я помолиш, детето да остане до септември, като й дадеш отговора на правния отдел за да не си мисли,че е в нарушение. Всичко това ПРЕДИ да са приели детето и да си тръгнала да го местиш, за да не се изненада тя тогава и да се обиди и да ти откаже..Надявам се да приемат детенцето където ти е удобно и директорката да прояви разбиране. )

УСПЕХ    bouquet

Тъй като не е желателно в тези случаи да се разчита на доброто желание на когото и да било сме предложили изменение в Правилата за приемане под т. 2.5.3. "При класиране и записване на дете в група с прием от септември, което посещава друго общинско детско заведение към момента на записване, детето се отписва от посещаваното детско заведение към датата на постъпване в  новото ОДЗ или ЦДГ през месец септември."

Имаше случай в който на една самотна майка и бяха отписали смело детето в началото на юни месец защото имала нахалството да кандидатства в по-удобна ДГ, пък и да я класират и да се запише там. Добре че от СО реагираха адекватно и въпросът беше решен в полза на майката и детето, но е добре тези случаи да бъдат ясно регламентирани, за да не се създават предпоставки за извиване на ръцете на родителите. Ясно е че в подобни случаи директорката като отпише дете, няма да запише веднага друго на негово място.

# 446

УСПЕХ    bouquet

Тъй като не е желателно в тези случаи да се разчита на доброто желание на когото и да било сме предложили изменение в Правилата за приемане под т. 2.5.3. "При класиране и записване на дете в група с прием от септември, което посещава друго общинско детско заведение към момента на записване, детето се отписва от посещаваното детско заведение към датата на постъпване в  новото ОДЗ или ЦДГ през месец септември."

Имаше случай в който на една самотна майка и бяха отписали смело детето в началото на юни месец защото имала нахалството да кандидатства в по-удобна ДГ, пък и да я класират и да се запише там. Добре че от СО реагираха адекватно и въпросът беше решен в полза на майката и детето, но е добре тези случаи да бъдат ясно регламентирани, за да не се създават предпоставки за извиване на ръцете на родителите. Ясно е че в подобни случаи директорката като отпише дете, няма да запише веднага друго на негово място.
Ами и аз да дам конкретен пример с нашето ОДЗ. Нали малкия го записах преди два месеца и още тогава директорката ме предупреди, че от 15 юли излизали във ваканция! Е, това е положението, мили дами - хората си искат ваканция - на кой да се молиш детето ти да остане до септември?! И само твоето ли дете ще се нуждае от ДЗ до септември - ми, според мен - всички, дето ходят на ДЗ! Не съм ли права?

Забелязвам, обаче, и още по-скорошен проблем от 15 юли. Усещам, как системата ще ме удари към КРАЯ НА АПРИЛ ако се класираме за желаното ЦДГ на първото класиране! И в момента, в който запиша малкия за там (ЗА ОТ СЕПТЕМВРИ!!!), вероятно ще го изритат от ОДЗто на минутата, нищо, че в това ОДЗ е в яслена група, каквато в ЦДГто няма, отделно от това, че и още е старата година.
От друга страна, след като за настоящата година класиранията са приключили, би следвало да не гонят децата, местещи се в друго ДЗ за септемрви, след като няма да постъпват веднага нови на техните места.
ВЪПРОСЪТ, МИСЛЯ, Е МНОГО СЕРИОЗЕН И СПЕШЕН ЗА ИСКАНЕ НА РЕШЕНИЕ ПО СКОРО, след като вече е поставен на РГ.!
Според мен, нещата опират до чисто техническо доизкусуряване на ИСОДГ.
Какво мислите?[

# 447
Аз точно поради неяснотата дали има законен начин да се остави детенце до септември в ОДЗ-то, в което е приета, но все още не е започнала да посещава изобщо се отказах да и правя изследвания и да я пускам само за 1 месец. Яслената група започна да работи преди 1 седмица, нищо че децата бяха приети още в края на януари. Прецених, че тя тъкмо ще свикне с обстановката и дечицата и после ще трябва да си стои 4 месеца у дома и после на есен отново изследвания и свикване с нова градина и дечица.
Като се обадих на Директорката да и кажа, че смятаме да кандидатстваме в друго ОДЗ, защото в това тя е обявила нулев прием за набора на бебето, а аз искам ако може да са заедно тя каза, че още сега ще я отпише. Изобщо не спомена, че може да я остави там до есента, въпреки че нейното място ще се заеме едва тогава.

# 448
Здравейте, мамита! Днес в паркчето до "Патиланци" дечицата от 59-то ОДЗ в "Младост"3 изнесоха спектакъл "Лазаруване". С тях беше и г-жа Коцева, директорката на въпросното ОДЗ. Там тя се срещна случайно с една майка с близнаци 2009г. и й каза, че тази година пуска само 3 места за този набор, но догодина ще пусне 30. Дано информацията, макар и късаеща чак другата календарна година, да е полезна за някоя от вас!

# 449
  • София
Вижте какъв мейл получих-
Здравейте,

Уведомяваме Ви, че ОДЗ и ЦДГ на територията на Столична община, които освен централна сграда, включват и филиали, са отделени в ИСОДГ.

За да участва детето Ви в класиранията за различните филиали на дадена детска градина, е необходимо да направите отделни кандидатури.
Моля, проверете дали желаната от Вас детска градина не е обявила свободни места и за филиала си.

Имате достатъчно време, първото класиране за учебната 2010/2011 год. ще се извърши на 24.04.2010 год.
Системата ще бъдe достъпна до 18 ч. на 22.04.2010 год.

Поздрави,
ИСОДГ

Общи условия

Активация на акаунт