СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 241
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
  • София, под Карлсон
да, такъв мейл явно е изпратен до всички. И беше крайно време, защото се наложи и аз да добавям филиалите впоследствие.

Момичета, вчера питах за новостроящата градина в Стрелбище, ама никой не ми отговори по същество.  Sad Знаете ли как се казва, включена ли е вече в системата и кога евентуално се очаква да отвори?

# 451
  • София
Искам да питам нещо, четох ама отговор не намерих.
ЗАЩО има още ЦДГ където приема за 2007г. е 0  newsm78, не трябвали да са обявени места, като там няма ясленчета.

# 452
  • София, под Карлсон
Искам да питам нещо, четох ама отговор не намерих.
ЗАЩО има още ЦДГ където приема за 2007г. е 0  newsm78, не трябвали да са обявени места, като там няма ясленчета.

Провери дали тази ЦДГ няма филиал, защото аз питах същото нещо ИСОДГ и се оказа, че местата за 2007 са обявени за филиала.

# 453
  • София
Няма филиал.

# 454
Ако за филиал са обявени свободни места, то те са поотделно упоменати в списъка с ДГ според мен.
Например:
1 ОДЗ "Кактусче"                     0 свободни места
1 ОДЗ "Кактусче" - филиал     15 свободни места

Така че нещата са разделени и как може да се обърка човек и да добави основното ОДЗ, където няма свободни места, а не филиала, в който са обявени свободни места.

# 455
  • София
Опитвам се да си изчисля шансовете за класиране,  но се оказа че не знам как става то. Сигурно някъде e описано, но не успях да намеря нищо
.
Някой има ли идея как точно става едно класиране?
Ако примерно имаме 3 места за 4 деца:
1. дете А 8.1 т (1во желание)
2. дете Б 8.1 1 (2ро желание)
3. дете В 8.1 т (1во желание)
4. дете Г 8.1 т (1во желание)

Дали ще се класират  деца А,Б,В без значение че дете Б ще е класирано и в друга градина?На нас да ни покажат само 2 класирани деца А и В (ако дете Б е класирарано другаде) и чак на второ класиране да класират дете Г?

Или ще се класират направо деца А,Б,Г?

Та въпроса ми е има ли значение поредността на желанията?Или дамо точките са от значение.

На мен втория вариант ми се струва нечестен за дете Г,защото за второ класиране могат да се наместят и други деца. Но пък може би е честен за другу деца неприети в други градини на първо класиране.

# 456
  • Банкя
Децата се класират по поредността на желанията им.

Ако едно дете има достатъчно точки и за първите си три желания на първо класиране, то бива класирано автоматично по първо желание, а в градините, където са следващите му желания, "изчезва" от списъка и децата след него се преместват с едно място нагоре. Peace

Ако детето е класирано по второ желание, то остава в списъка на градината с първо желание. Ако го запишат по второ, чак тогава отпада и от този списък. Ако обаче родителите преценят, че има шанс на второ класиране за първата ДГ, то може да не го запишат и то да чака второ класиране по първо желание. Wink

# 457
Аз защо си мисля, че дори да е записано по второ желание, името на детето остава в списъка за първо желание и ако се класира след време там, може да бъде преместено  newsm78 .

# 458
А на мен ми писна всеки петък до понеделник системата да е заключена . Уж за текущи класирания - то местата отдавна са заети май.
Лично аз в това намирам тенденциозност по отношение на онези майки, които наистина са заети в офиси, а не мислят как и къде да си направят маникюра /не че е лошо или пък взаимоизкючващо се с работата/. Става въпрос за онези работещи майки, на които шефа ще размаха пръст, че следят този форум /ако въобще имат достъп до него от работното си място/ и системата на ИСОДГ , вместо да се потят над някоя екселовска таблица например. А след осемчасов работен ден - кво да направиш първо : пазара, вечерята, прането или сметки и изчисления на шансовете по измислената от Фандъкова и компания система.

# 459
  • Банкя
По спомени от прочетено тук в темата, след записване на дете, то отпада от всички списъци. След това може да му се попълнят отново кандидатури, но няма да получи точките за поредност на желанията, за желанието по което е класирано/записано. Например, ако е записано по 2-ро желание, в новия списък с желанията ще получи за първо +3т, за второ +1т., а за следващите няма да има допълнителни точки. Това важи до края на кампанията. Peace
Новите кандидатури ще бъдат с номер от деня и часа на подаването им.

ПС: Май blanc беше описала подобна ситуация, ако не бъркам. Wink

# 460
storm76 всички можем да си влезем в профилите още в събота по обяд...не се пали чак толкова.  Peace

# 461
  • София
По спомени от прочетено тук в темата, след записване на дете, то отпада от всички списъци. След това може да му се попълнят отново кандидатури, но няма да получи точките за поредност на желанията, за желанието по което е класирано/записано. Например, ако е записано по 2-ро желание, в новия списък с желанията ще получи за първо +3т, за второ +1т., а за следващите няма да има допълнителни точки. Това важи до края на кампанията. Peace
Новите кандидатури ще бъдат с номер от деня и часа на подаването им.

ПС: Май blanc беше описала подобна ситуация, ако не бъркам. Wink
Точно така е  Peace ,потвърждавам го от собствен опит.

# 462
storm76 всички можем да си влезем в профилите още в събота по обяд...не се пали чак толкова.  Peace

Да, но не се виждат списъците с чакащите деца и сложното упражнение с преценяването на шанса в различните градини с оглед поредността на желанията на децата с много точки е невъзможно. Може чак в понеделник след 10 ч., а тя очевидно тогава е пак на работа.

# 463
  • София

Да, но не се виждат списъците с чакащите деца и сложното упражнение с преценяването на шанса в различните градини с оглед поредността на желанията на децата с много точки е невъзможно. Може чак в понеделник след 10 ч., а тя очевидно тогава е пак на работа.
Да, при това най-глупавото е, че се виждат списъците "Преди класиране" и "Класирани" именно на тези набори, за които има класация. А малките набори, за които в момента така или иначе няма текущо класиране, не виждат списъците си. Защо? Не виждам логика. Сторм, пиши им в Обратната връзка? Ще им пиша и аз, да видим какво ще отговорят.

# 464
На мен не ми е ясно (дано не повтарям въпроса) защо не ми зачитат подточка в кандидатурата на градината, че детето има братче, с не по-голяма разлика от 24 мес.?
Питах директорката в градината и тя ми каза, че подточка няма да ми дадт за каката, а за малкия. И каква файда, като няма да приемат каката  Rolling Eyes
Записах и малкия в системата, роден 2009 и на него също не се отброява подточката, която е в общия профил и на двете деца Sad
Дано да разбрахте какъв е проблема ми.
В крайна сметка имаме 8.1 т. по първо желание.
Също ми направи впечатление, че като кандидатствам в друга градина по първо желание в район, който не е наш, пак имам 8.1 т.
 Rolling Eyes
Имате ли представа защо е така?

Общи условия

Активация на акаунт