СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 228
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ива всяко детско заведение е приело само част о допълнителните критерии.Виж за тези, които искате какви са ДК-пише ги под всяко детско заведение в системата.

# 466
Благодаря!

# 467
  • София
В първият пост съм дала едно линкове за отчетните подфоруми, родени 2009, 2008, 2007. Изнесла съм и допълнителните критерии за всяка детска градина. Погледни ги.

# 468
От бързане не съм погледнала най-важната страница  Embarassed
Разгледах критериите и ми се изясни картинката, много благодаря.
Не съм съгласна породените деца да са в допълните критерии, а близнаците в социалните. От къде на къде  Crossing Arms Но това доколкото си спомням се съгласуваше с анкета  Thinking
Значи ще си чакаме до първи клас и ние...умря надеждата в мен  Tired

# 469

Не съм съгласна породените деца да са в допълните критерии, а близнаците в социалните.

Споделям и подкрепям това мнение. Всъщност мисля, че и преди съм го писала - не смятам, че е редно близнаците да са в социалната опашка. Да не говорим, че сега разгледах обстойно кои градини са гласували ДК6 - ами че те се броят на пръстите на едната ми ръка. А отглеждането на породени деца в някои аспекти е дори по-трудно от отглеждането на близнаци.

П. П. За да не си помисли някой, че гледам от "мойта камбанария" - децата ми не са породени Peace

# 470
Защо сте против ? Аз не съм, моите хем са с голяма разлика и пак ставам разногледа, та какво остава да гледам породени, или близнаци Crazy
Според мен просто е срамота държавата да не може да осигури място за всички мъници в детските градини, а да има полупусти учреждения и запустели сгради.

# 471
  • София
Според мен и породени и близнаци се гледат по един и същи начин.
Съгласна съм с катюнгелче за местата в градините.

Гледах това И Н Ф О Р М А Ц И Я по изпълнение на Актуализирана и допълнена п …  детските градини
В нашият квартал (Надежда) пише, че ще има 4 нови градини. За сега знам само за една строяща се.

# 472
Ивa, ами ти така или иначе си по майчинство за малкия и затова може би за каката няма да получиш подточка. Смята се че си в къщи и ще можеш да гледаш и 2-те деца, т.е. не си на работа. Говори по принцип за този ДК за породени деца.
Виж друго не ми е ясно. Когато малкия порасне и е готов да тръгне на ясла той ще получи 0.1 точка и ако се класира влиза в ясла, ти тръгваш на работа, но пък какво става с каката, ако не е приета никъде в ДГ  newsm78
Тогава пък може би тя ще получи подточка (ако има такъв ДК в тази ДГ), че брат и е вече в тази ДГ и така май става, не съм сигурна.
Абе стискай палци и се моли поне единия да влезе.

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 15:01 от tsveta_pile

# 473
Против съм близнаците да са в социалните критерии, редом до деца сираци, полусираци и деца в риск Peace. Същото е мнението ми и за многодетните семейства. Нека имат някакво предимство, но не мисля, че то трябва да е толкова голямо както в момента, спрямо останалите деца. Породените са ощетени спрямо близнаците. Тези, с разлика 25 месеца, са ощетени спрямо децата с разлика 24 месеца и тн Tired

# 474
Аз и друг път съм писала, че според мен сираци и полусираци изобщо не трябва да се редят на опашки а директно да влизат, казвам го с ръка на сърцето та дори и никога да не се доредим до място в детска градина. Иначе не знам с какво породените са толкова ощетени, но сигурно се има предвид, че деца , които са дори и с минимална разлика се гледат малко по-лесно от едновременно родените.

# 475
Разликата в отглеждането на близнаци и породени деца е, че породените са с различни режими  Crazy
Отглеждането на близнаци също не е лесно, както и на по-големи деца в различна възраст или деца в пубертета. Лесно няма.
Но като ще дават точки за едните, да не дискриминират другите.
Малкия няма да го пусна тази година, но ми се иска догодина и двамата да са в едно детско заведение. Значи засега остава само да се моля, защото държавата като прави нещо не го прави както трябва  Tired
Хайде да не спамим, пък да видим резултатите...  Praynig

# 476
Катюнгелче, абсолютно подкрепям, че децата сираци и полусираци трябва да влизат без изобщо да се редят на опашки. И се надявам, че един ден ще премислят критериите и ще го направят.
А за другото така е - лесно няма и затова се моля скоро да не ни се налага да водим тези разговори, а да се открият места за всички дечица Praynig

# 477
И се надявам, че един ден ще премислят критериите и ще го направят.
Астарта, те докато премислят критериите и ги направят справедливи за всички, на хората ще им се отще да раждат деца в BG. Така след години пак ще пищят че имало малка раждаемост и нацията ни била на изчезване. А какво правят когато се народят много деца, май не са подготвени...

# 478
  • София
Децата се класират по поредността на желанията им.

Ако едно дете има достатъчно точки и за първите си три желания на първо класиране, то бива класирано автоматично по първо желание, а в градините, където са следващите му желания, "изчезва" от списъка и децата след него се преместват с едно място нагоре. Peace

Хубаво, ама нали класирането е едновременно в двете градини, как системата ще разбере че е класирано по първо желание, като класирането в момента се прави ?
И ако не е класирано по първо желание, ще изпревари ли детето Г със същите точки но по първо желание?

Май много сложно го обясних.

# 479
  • Банкя
Децата се класират по поредността на желанията им.

Ако едно дете има достатъчно точки и за първите си три желания на първо класиране, то бива класирано автоматично по първо желание, а в градините, където са следващите му желания, "изчезва" от списъка и децата след него се преместват с едно място нагоре. Peace

Хубаво, ама нали класирането е едновременно в двете градини, как системата ще разбере че е класирано по първо желание, като класирането в момента се прави ?
И ако не е класирано по първо желание, ще изпревари ли детето Г със същите точки но по първо желание?

Май много сложно го обясних.
То затова е някакъв вид система, за да може да разбира, кога едно дете е класирано и този факт да се отразява на списъците с другите му желания. Wink

Иначе за конкретната описана от теб ситуация, ако дете Б не е класирано по първо желание, то и четирите деца са с равни шансове и зависи, какви случайни номера ще им бъдат изтеглени. Ако твоята подредба от 1 до 4 е точно по този признак, то ще се класират деца А, Б и В.

Класиранията стават първо по точки, след това по входящ номер (или случайно число, или дата и час). Признакът "поредност на желанията" е оценен също с точки и влияе по този начин на класирането. Peace

Общи условия

Активация на акаунт