СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 458
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
  • София
че предпочитала по-големи дечица, и няма да приема едногодишни деца  Rolling Eyes

че как така предпочитала, от къде на къде те имат право да ги решават тези неща.
Във всички градини има 1,2,3,4 група за ЦДГ приема е от 3г. как така те ще искат деца само от 5г.  #Cussing outщом са обявени групи , то трябва да има прием на тези деца от съответния набор. Това да не са частни градини за да решат директорките / собствениците/ какви групи деца да се приемат. Това са държавни, общински и там има правила така поне си мисля и трябва да се спазват  #Cussing out

# 541
че предпочитала по-големи дечица, и няма да приема едногодишни деца  Rolling Eyes

че как така предпочитала, от къде на къде те имат право да ги решават тези неща.
Във всички градини има 1,2,3,4 група за ЦДГ приема е от 3г. как така те ще искат деца само от 5г.  #Cussing outщом са обявени групи , то трябва да има прием на тези деца от съответния набор. Това да не са частни градини за да решат директорките / собствениците/ какви групи деца да се приемат. Това са държавни, общински и там има правила така поне си мисля и трябва да се спазват  #Cussing out

Ами идеята й беше, че за 2008 набор ще бъдат обявени места, когато децата станат по-големи (на 2 годинки). И сега виждам, че принципът е същият - обявила е прием само за 2-ра яслена група (2008 набор), а набор 2009 ще чака да поотрасне  Naughty Абе, и аз се ядосвам много, но тия неща без воля от страна на шефовете им (дирекция образование), няма да се оправят. Директорките пак си правят каквото си поискат, особено директорките на ОДз, не можеш да им хванеш нито капацитета на групите, нито нищо...разчитат, че каквито и жалби да подаваме, никой с нищо няма да ги накаже...

# 542
  • София
Дирекция и образование има телефони, дали да не звънна утре и да попитам, защо така се получава в 171ЦДГ, напускат две ПГ , а прием за първа група 0.

Ама как така нейната идея била за прием на по големи деца, доколкото съм запозната от кандидатстването със синът ми преди няколко години по закон в ОДЗ се приемът деца от 8 месеца.
Не може директорката д аги решава тези неща градината не е нейна , а е държавна или общинска и тези институции трябва да решат какъв ще е приема.

п.п. Да звънна в община Надежда или в Дирекция образование или да пускам някъде жалби, не става така.

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 18:03 от kimbolina

# 543
  • София
Подкрепям идеята за протеста и аз! Peace Peace Peace

# 544
  • София
Момичета, който е наясно да пуска тема за протест!
Ще присъствам задължително и ще направя всичко възможно да уведомя познати майки  Peace

# 545
Искам да попитам,ако някой знае, родител,работещ на половин работен ден,зачита ли се и ще дадат ли 1т. при кандидатстване?
Благодаря предварително.

# 546
  • София
Дирекция и образование има телефони, дали да не звънна утре и да попитам, защо така се получава в 171ЦДГ, напускат две ПГ , а прием за първа група 0.

Ама как така нейната идея била за прием на по големи деца, доколкото съм запозната от кандидатстването със синът ми преди няколко години по закон в ОДЗ се приемът деца от 8 месеца.
Не може директорката д аги решава тези неща градината не е нейна , а е държавна или общинска и тези институции трябва да решат какъв ще е приема.

п.п. Да звънна в община Надежда или в Дирекция образование или да пускам някъде жалби, не става така.

Чета за тези нулеви приеми. Ами не е ли най-добре да се попита самата директора първо защо е така и вече в зависимост от отговора й да се обръщаме към "Дирекция Образование".
Аз това пък се чудя защо филиалите или централите обявяват нулев прием? Не трябва ли и в двете сгради да има прием за 1-ва група. Това значително намалява шансовете ни  #Cussing out И аз мисля да звъня да питам  Thinking

# 547
  • София
Днес след поста за нулев прием в ЦДГ, набързо ги прегледах.

171 ЦДГ - Свобода
131 ЦДГ - Кремиковци (с. Яна)
112 ЦДГ - Витоша (Бояна)
41 ЦДГ - Витоша (с. Мърчаево)

kimbolina, не знам дали в общината ще ти отговорят. Защо не се обадиш на директорката?
Пробвай и през сайта на общината - Община Надежда
Преди имаше форум, но сега не мога да го открия.

# 548
  • София
AnMary Утре ще се обадя, ама доколкото разбрах от предни постове където момичетата ми бяха писали, че директорката сама си реша, тя може всичко да ми каже.
И въпроса от тук ми е , кой ще контролира наистина ли няма да има приети деца първа група. И пак се нервирах как така няма да има приети деца първа група в ЦДГ  #Cussing out
ей, направо побеснявам така, ами на мен кой ще ми гледа детето до 6г. питам аз , щом някой си решава на своя глава да не приема малки деца  #2gunfire

# 549
  • София
Искам да попитам,ако някой знае, родител,работещ на половин работен ден,зачита ли се и ще дадат ли 1т. при кандидатстване?
Благодаря предварително.
Да,зачита се и получавате 1 точка за работещ родител.

# 550
AnMary Утре ще се обадя, ама доколкото разбрах от предни постове където момичетата ми бяха писали, че директорката сама си реша, тя може всичко да ми каже.
Ето това е проблема. Че Директора може всичко не само да каже, но и да направи с подкрепата на Дирекция "Обарозавание".
Според мен въобще местата не са обявени обективно, дори и да няма нулев прием. Никой не може да ми обясни защо ОДЗ 82 Джани Родари обявява прием за първа група ДГ 34 места, а 41 ОДЗ Адам Мицкевич само 16, при все , че Бате Бойко гръмко дойде и го даваха в новините как отвори ново сграда на 41 ОДЗ. Тоест двете детски градини са с равен капацитет. Обяснението на директорката на 41 ОДЗ е ,че ясленчетата преминават направо в ДГ, но нещо не й вярвам...

# 551
Днес след поста за нулев прием в ЦДГ, набързо ги прегледах.

171 ЦДГ - Свобода
131 ЦДГ - Кремиковци (с. Яна)
112 ЦДГ - Витоша (Бояна)
41 ЦДГ - Витоша (с. Мърчаево)

Според мен за 112 ЦДГ има нулев прием за набор 2007, защото в тази градина няма предучилищна група.. Ех, ако бях родила една година по-рано сигурно щяхме да се класираме там - 77 деца са били приети миналата година. А сега, освен ако не стане чудо, май пак ще сме извън класирането с обичайните 8.1 точки, които събираме

# 552
Evа,мерси   bouquet

# 553
Здравейте момичета,
Трябва ли да са платени данъците за имота, при записване в ЦДГ?
Не че имам надежда за прием, но ако стане чудо да съм подготвена. С това стоене вкъщи и чакане за прием за данъците не остават парички.
Подкрепям идеята за протест и ще се включа.

# 554
  • София
ma6eto, май само в някои района е така, но не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт