СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 409
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Аз също съм за протест! Момичета да се съберем, да вдигнем повече шум, че така ще продължава вечно. Моля мамата, която беше писала до общината с въпрос за  новата ДГ в Стрелбище, да ми даде входящ номер. Искам да пиша до Господари на ефира или някъде другаде - тази детска градина е готова, правят градинките отвън и според мен ще я пуснат чак след класираянията за да не може ние простосмъртните да кандидатсваме.....направо съм бясна.

# 556
Знае ли някой, за набор 2006 ще продължават ли текущите класирания и през април и по/нататък или сега се прекаратяват и почват чак септември. Ако има освободили се места в групите през това време, какво се случва.

# 557
  • София
Знае ли някой, за набор 2006 ще продължават ли текущите класирания и през април и по/нататък или сега се прекаратяват и почват чак септември. Ако има освободили се места в групите през това време, какво се случва.
Само от 5 до 23 април няма да има класирания.
http://kg.sofia.bg/?page=cal

# 558
  • София
Сега говорих с директорката и ми беше казано, че догодина ще има прием за 2007г. и 2008г.
И да не сме се притеснявали  newsm78,  не ми беше обяснено обаче , защо тази година няма да има прием, сега какво да предприема.

# 559
Сега говорих с директорката и ми беше казано, че догодина ще има прием за 2007г. и 2008г.
И да не сме се притеснявали  newsm78,  не ми беше обяснено обаче , защо тази година няма да има прием, сега какво да предприема.

ooooh! Сигурно разчита, че догодина ще си забравила и пак няма да обяви свободни места или ще са силно занижени...какво ще рече да не се притесняваш, ми ще се притесняваш много ясно, тия директорки взех да си мисля, че доста добри пари заработват, и дори и данъци не плащат върху печалбата  #Cussing out

# 560
Имам въпрос. От 1 април ще започвам още една работа, по случйност офиса се намира в адм. район на една от ДГ, в които кандидатстваме. Ще се водя на 4 часа. Ще ми е валидно ли предимството от 0.1 точки, като работата е на 4 часа и съм назначена от 1 април?

# 561
  • София
Да и като питах, че има обявени 6 групи градината , а сега напускат 2 групи ПГ близо 50 деца и повече, тя пак нейното си знаеше ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАМ, че догодина не знам си какво  #Cussing out
Чудя се дали да звънкам в общината  newsm78

# 562

Може да има проблем със сградата. Ако има предписание на ПАБ трябва да отстранят нередностите и тогава да почнат да ползват помещенията. Но мога само да предполагам.

# 563
И да не сме се притеснявали  newsm78,  не ми беше обяснено обаче , защо тази година няма да има прием, сега какво да предприема.

Може да има проблем със сградата. Ако има предписание на ПАБ трябва да отстранят нередностите и тогава да почнат да ползват помещенията. Но мога само да предполагам.

Ако е така, щеше да й каже най-вероятно, а не да обяснява да не се притеснява.

kimbolina пиши до общината да видим дали изобщо ще ти отговорят, че да не се окаже, че следващите години започнат да обявяват още по-малко места.

# 564
Само да напиша че не трябва да се свързват местата в ПГУ с обявените в яслени групи защото са с различен норматив. Някъде по пет броя на група по-малко. И има един преходен момент който не е видим за никого и това е колко РЕАЛНО деца от яслена група се прехвърлят в първа. Със сигурност са далеч повече от тези които са влезли по общия ред. Поне в някои ОДЗ-та.

Ако е така, то в такъв случай във всяко ОДЗ трябва да обяват за 1-ва група поне 5 деца, заради бройката по норматив...т.е. в яслена група ако трябва да са били 20, а в 1-ва група е позволено да са 25 по норматив, е редно да ги обяват.

мда, във 120 ОДЗ, когато направих кандидатурата ни, имаше обявени точно 5 свободни места (за първа група - набор 2007) - три за соц.критерий и две за общ.Няколко дена след това обаче ги промениха на 3 свободни места(1+2).Моля пишете ми това редно ли е?

Не успях да прочета последните страници,може да е коментирано, а искам спешно да ви питам- трябва ли наистина да се подават  молби до 05.04.2010?(за деца,които кандидатстват за пръв път).Прочетох го в един от безплатно разпространяваните вестници.

# 565
  • София, под Карлсон

А ти сигурна ли си, че под догодина има предвид 2011? Защото много често визират новата учебна година, което си е напрактика септември 2010  newsm78

# 566
Здравейте, първото ми дете избута в държавно ОДЗ (прието по случайност  Laughing), но пред мен сега стои безумието на цялата система на СО с второто ми дете. Честно казано кошмарът с първото не желая да го преживявам пак (една седмица ходи две е болен). Затова се чудя дали не е по-добре да заделя средства за ЧДГ , но пък затова трябва да съм сигурна че детето ще е добре и няма да боледува особенно много. Посъветвайте ме.

# 567
Здравейте, първото ми дете избута в държавно ОДЗ (прието по случайност  Laughing), но пред мен сега стои безумието на цялата система на СО с второто ми дете. Честно казано кошмарът с първото не желая да го преживявам пак (една седмица ходи две е болен). Затова се чудя дали не е по-добре да заделя средства за ЧДГ , но пък затова трябва да съм сигурна че детето ще е добре и няма да боледува особенно много. Посъветвайте ме.

Щом имаш възможност да заделиш средства за ЧДГ, не си причинявай повече "кошмари"  Peace

# 568
oleto30 ако имате финансова възможност, опитай...аз не мисля, обаче, че някой може да ти гарантира, че детето ти няма да боледува. Моето е боледувало два пъти тази зима от по три дни, ходи си редовно от началото на септември. Наистина, по списък децата за 31, но реалната картинка е: не повече от 10-12 деца на ден, през студените дни - не повече от 6-8 деца посещаваха яслата, само тези, които са започнали работа (и нямат на разположение баби) като мен, са редовни, така че разликата в посещаемостта не е голяма между частните и общинските. Специално за яслените групи говоря, предполагам, че в градинските групи са повече децата, които посещават редовно.

# 569
Здравейте, искам да се обърна към компетентните мами дали родител, работещ на граждански договор (не за управление) получава точката за работещ и ако да това със служебна бележка ли се удостоверява?

Общи условия

Активация на акаунт