СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 429
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
За този септември мисля, че синът ми няма шанс. Както и да въртя и суча попада в граничните групи.
Набор 2008 е. Въпросът ми е кога ще мога да добавя ЦДГ в кандидатурите му? Септември 2011?
Хм, логично е. Сама се светнах Simple Smile

Ако е като тази кампания ще можем май чак януари 2011. Синът ми е набор 2008 също. И пак добре, че попада в гранични групи - за р-н "Триадица" даже и това "удоволствие" не можем да си позволим:)

# 241
  • София
Да, малко свободни места и много деца.

Събота и неделя ще ходя на село. Аз съм била и на ясла и на градина там, с прекъсване.
Може да прибера бабата от чужбина и да я командировам на село Simple Smile

# 242
  • София
когато детето е по голямо от 2007 губи ли точката ясла ( ако миналата година я е имало ) , но не е било прието newsm78

# 243
  • София
Момичета, просветелете ме  Rolling Eyes
Ако на опашката по социални критерии има обявени 10 места, а в сегашният списък, точно до 10-ти номер свършват децата с равни точки, и ако на опашката по общи критерии за 14 места се получава, че точно под този 14-ти номер децата са вече като гранична група, то значи ли че въобще няма да има второ класиране? Излиза, че 24-те общо обявени свободни места са вече регламентирано запълнени?!
Питам от чисто любопитство, видях такъв списък.
Не съм сигурна, че го обясних добре, но... по-ясна от това не мога да бъда Wink

Ако се запазят така нещата (и ако на всички деца това е било първо желание), няма да има гранична група и ще класират децата до 14-ти номер. Вече друг е въпроса дали всички класирани деца ще се запишат. Според мен е малко вероятно да се запишат 100% от класираните, така че е почти сигурно, че ще има и второ класиране.

Също зависи и дали няма да има деца от социалния списък, които ще влязат със социалната квота, а във вашия списък са преди вас по точки, след като влязат със социалната квота ще освободят местата си в общата опашка, това също е вариант за освобождаване на място.

# 244
reniris,  губи я, тази година важи за набор 2007 г.

# 245
  • Ловеч
Айрис, да отидем заедно до директорката на 55 ОДЗ? И аз все се каня да отида да попитям как така реши да не отпусне нито едно място за набори 2007 и 2009. При положение, че миналата година отпусна само 7 места за 2007 и 5 за 2008 на първо класиране и после през годината не е пускала други места. Къде отидоха останалите свободни места?
Готово, когато кажеш там сме - на 50м. съм  Mr. Green . Ама не е ли по-добре да идем поединично и да сравним торбата с лъжите/т.е. отговорите дето ще се изръсят/.
Защото когато ходих да подавам молба за баткото именно директорката ме отряза категорично с: Няма смисъл - няма места, и другата година няма да има... Ами за градината - за градината децата се прехвърлят само от яслата. И аз защото си бях лавандула и то безпарична лавандула просто си тръгнах. Но на други хора децата бяха приети там - май само директора е сменен, практиката в 55то си остава.

# 246
вече ми писна от това безумие #Cussing out #Cussing out #Cussing out
откакто съществуват системите за ДГ, аз кандидатствам....бебето го приеха на 4 месеца изневиделица в ясла, а за сестра му- нямало шанс- имало 34деца в групата...........интерсено как са приети чЕТИРИ деца отгоре в групата, а за моето не става........
но тази година няма да се откажа..ако трябва ще се направи проверка, как са приети деца извън бройката.
сега няма обявен прием за 2007 набор.
става въпрос за 18ОДЗ в район Средец Crossing Arms

# 247
  • София
Ако на опашката по социални критерии има обявени 10 места, а в сегашният списък, точно до 10-ти номер свършват децата с равни точки, и ако на опашката по общи критерии за 14 места се получава, че точно под този 14-ти номер децата са вече като гранична група, то значи ли че въобще няма да има второ класиране? Излиза, че 24-те общо обявени свободни места са вече регламентирано запълнени?!

Не е задължително. Само, ако на всички деца това им е първо желание или е най-предното им, по което ги приемат на първо класиране.

# 248
Да не ви изпусна Peace

# 249

Ако се запазят така нещата (и ако на всички деца това е било първо желание), няма да има гранична група и ще класират децата до 14-ти номер. Вече друг е въпроса дали всички класирани деца ще се запишат. Според мен е малко вероятно да се запишат 100% от класираните, така че е почти сигурно, че ще има и второ класиране.

Също зависи и дали няма да има деца от социалния списък, които ще влязат със социалната квота, а във вашия списък са преди вас по точки, след като влязат със социалната квота ще освободят местата си в общата опашка, това също е вариант за освобождаване на място.
Мдааа... Логично е! Аз дори не допусках възможността някой да се откаже от записване при този наплив на деца и тези ограничени квоти, но т.к. не знаем коя е поредността на желанията, май именно това е разковничето...
Благодаря за отговорите  bouquet

# 250
Само да напиша че не трябва да се свързват местата в ПГУ с обявените в яслени групи защото са с различен норматив. Някъде по пет броя на група по-малко. И има един преходен момент който не е видим за никого и това е колко РЕАЛНО деца от яслена група се прехвърлят в първа. Със сигурност са далеч повече от тези които са влезли по общия ред. Поне в някои ОДЗ-та.

Ако е така, то в такъв случай във всяко ОДЗ трябва да обяват за 1-ва група поне 5 деца, заради бройката по норматив...т.е. в яслена група ако трябва да са били 20, а в 1-ва група е позволено да са 25 по норматив, е редно да ги обяват.

# 251
  • София
когато детето е по голямо от 2007 губи ли точката ясла ( ако миналата година я е имало ) , но не е било прието newsm78
Губи я, защото най-малкото вече не изпълнява условието 6 месеца преди записването да е посещавало ясла. Пък и за големите набори приемът е текущ, няма кой знае какъв шанс да се отвори място.

# 252
  • София
В единствената квартална градина, в която имаше шанс- отиваме все по-назад. Вече ще има гранична група, а не ми се разчита на шанс  Cry. Явно ще трябва да се ориентираме към друго първо желание. Според мен трябва детето задължително да влезе на първо желание. Силно ме съмнява да останат места за второ...  Rolling Eyes

Има една градина близо до работа горе-долу (на една спирка разстояние и малко ходене). Явно тя ще ни е първо желание. Там поне за сега със сигурност трябва да влезе, ако му е първо желание. Не че се знае до 24 април и там дали няма да хартисаме де...
Все пак важното е детето да си е при нас в София.

Но докато проверявах децата пред нас, дали нямат повече точки в някоя околна градина, ми прави впечатление, че има градини в Младост, където деца с по 8 точки имат огромен шанс за класиране. Не знам самите градини как са като качество, разположение и т.н.

# 253
Без значение в на коя поредна класация ще ти се случи за Първи път да попадаш в гранична група - тогава ще ти се изтегли случайното число. И това случайно число си остава валидно за цялата учебна година, назависимо, дали после ще разместваш кандидатурите си. Т.е. след като вече имаш изтеглено случайно число и пак някъде в някоя градина на някое си нататък класиране попаднеш в гранична група, няма да ти теглят ново число. Ще важи онова, което са ти изтеглили вече. Ще се теглят случайни числа само на децата за които тая гранична група се явява Първа за годината и до момента още нямат случайно число.
Практиката я изпитахме на собствен гръб. Сина ми миналата година изтегли ненадминатото число с начални цифри 99. Изобщо и не следих по граничните групи колко деца има в тях. Гарантирано ни бе да сме най-отдолу за цялата година.
Е, разгеле - класирахме се за нормално място (без борба в гранична група.) ...

И между другото да споделя, какво чух днес от едната лелка на групата. Понеже все се чудех как така отварят нова група, а за нея приеха само 10 деца, тя ми каза, че идеята била постепенно да влязат и още деца - до към 20 общо да стане групата.  (Очевидно, помещенията за тази група са в  новоремонтирана част от сградата и наистина сега са открили тази група. Та, предвид края на текущите класации за яслените набори, следва въпроса - за кога смятат да допълват групата? Дали допълненията за настоящата година няма да дойдат извън системата, след като вече върви кампанията за септември? (Децата от тая група минават в градинска възраст есента.).... Става дума да 80то ОДЗ. newsm78

И още нещо - тези 10 незапълнени още места като как влияят на обявените за свободни места за Първа градинска група за есента? ...

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 11:03 от sisislava

# 254
Аз съм една заблудена мама нямаща опит в кандидатстването. Моля за малко разяснения.
Имам син набор 2009. Изпуснахме всякакви класирания. Мога ли сега да отида в близкото ОДЗ и да подам молба, с уговорката ако някой ден евентуално се освободи място да ми се обадят?
(Когато кандидатствах във ВУЗ май ми беше по-лесно  Sick)

Общи условия

Активация на акаунт