СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 242
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • СОФИЯ
Теоритично /пък и на практика/ може. Дъщеря ми е родена 2004 г., сега завършва ПГУ с 2003 г. Ако реша мога да я оставя още 1 г. в ПГУ с набора си.

Аз пък доколкото знам не може (поне при дъщеря ми отказаха) да се повтаря 2 години ПГУ в ДГ. Това което знам е че може една година детето да кара ПГУ в ДГ, а другата година пак ПГУ, но в училище.

Една директорка се оплака, че не намерила основание да откаже на майка /съдийка/ именно повтаряне на ПГУ. Детето е повторило.

# 601
А пащо не са  пуснали местата пак на класиране? Имат ли право така?

# 602
Момичета, незнам за другите райони , но за Красна поляна ще има деца които няма да могат да влязат с 9,2 точки, толкова деца им апо списъците а само една градина отпуска за набор 2007 48 места и 4 градини по 24 места...е това е незнам какда го нарека...
Моето дете вероятно ще влезе, в тооолкова предпочитаната незнам защо ЦДГ и то с 9,3 точки, но не може по този начин да я караме. Ние тук се дъвчем за братя и сестри, близнаци и породени, за тръгващи на училище деца...НО проблема е в местата не в скапаната им система за точки, в която има и по още 101 подточки и условности! #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Сори за спама, нищо ново не казах, но чета от много време и просто ми се плаче...

# 603
Същото е в Красно село и в Триадица. 9 точки не стигат...

# 604
  • София
Аз мисля, че тези точки доста сериозно трябва да се проверяват  Close

п.п. чудя се по моя въпрос дали да се обадя в общината и да питам или да пусна писменно запитване , кое е по добре.

# 605
Здравейте,

По въпроса с обявения прием за набор 2009:

Свързах се с Столична Община и от там ми отговориха, че понеже имало много деца набор 2008 които не били приети в ясла а платеното майчинстото на майките свършвало, директорките на ОДЗ-тата предпочели на приберат тях, а не набор 2009. А пак и те набор 2009 били много малки Wink

само дето така и не разбрах защо тогава има градини в Младост, които няма да приемат нито 2009, нито 2008  - без ясла Simple Smile

не са за ремонт, подчертавам - на този въпрос ми бе отговорено - Ми то ... Директорките си решават

Младост                   Прием 2009   Прием 2008              Общо
9 ОДЗ Зорница              10                        14                  24
11 ОДЗ Мики Маус              20                         0                  20
14 ОДЗ Карлсон              10                       18                     28
17 ОДЗ Мечо Пух                0                       24                   24
19 ОДЗ Деница              15                         5                    20
26 ОДЗ Калина             10                         0                      10
28 ОДЗ Ян Бибиян              22                         1                   23
56 ОДЗ Здравец                8                        12                   20
59 ОДЗ Елхица                3                         31                   34
70 ОДЗ Пролет                0                         18                  18
71 ОДЗ Щастие             11                         5                     16
75 ОДЗ Проф.д-р
София Аврамова             20                         0                     20
76 ОДЗ Сърничка                5                       24                    29
98 ОДЗ Слънчево зайче        0                     0                  0
                                          134                        152

За 98 ОДЗ,местата бяха заети на класиранията ноември месец (мисля тогава градината беше обявена в системата).Сградата е чисто нова,и всичко свободни места бяха обявени и съответно заети.Тъй като няма пред училищна група,няма и от къде да дойдат свободни места.Най голямият набор там е 2005,сега 2003 освобождават места,за догодина места ще освобождават 2004,е докато дойде ред и на 2005..... #Crazy

# 606

Здравейте,

По въпроса с обявения прием за набор 2009:

Свързах се с Столична Община и от там ми отговориха, че понеже имало много деца набор 2008 които не били приети в ясла а платеното майчинстото на майките свършвало, директорките на ОДЗ-тата предпочели на приберат тях, а не набор 2009. А пак и те набор 2009 били много малки Wink

Само дето в градината до нас набор 2008 няма прием, а набор 2009 има!

Ясла 1 от септември, родени 2009г.   20   0    

Ясла 2 от септември, родени 2008г.   0   0    

https://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=3&k=25

Говорят си тия от общината общи приказки!  #Cussing out

Hug

# 607
Здравейте !
Извинете,че така се натрисам в темата,но имам въпроси на които мисля,че можете да ми отговорите  Wink

Записах малката за ясла и бяхме на 208 място в едната детска,след няколко дни видях,че сме на 11място от 7 свободни по общи критерии.Та имаме ли шанс и как така изведнъж се качихме на 11то  newsm78

Също да ви питам,казаха ми,че ако ни приемат можело да платя половината такса и да не я давам още ,а само да ни пазят мястото,това дали е така ?

Точките ни бяха 3,но когато попълних адресната регистрация и работното място на таткото ,станаха 8т. Хубаво,но аз се притеснявам дали ще има проблем,че по лични карти сме от др квартал ?

Благодаря ви предварително !   bouquet

# 608
Здравейте !
Извинете,че така се натрисам в темата,но имам въпроси на които мисля,че можете да ми отговорите  Wink

Записах малката за ясла и бяхме на 208 място в едната детска,след няколко дни видях,че сме на 11място от 7 свободни по общи критерии.Та имаме ли шанс и как така изведнъж се качихме на 11то  newsm78

Също да ви питам,казаха ми,че ако ни приемат можело да платя половината такса и да не я давам още ,а само да ни пазят мястото,това дали е така ?

Точките ни бяха 3,но когато попълних адресната регистрация и работното място на таткото ,станаха 8т. Хубаво,но аз се притеснявам дали ще има проблем,че по лични карти сме от др квартал ?

Благодаря ви предварително !   bouquet

Няма проблем, че сте с различни адресни регистрации с таткото, така че не се притеснявай  Peace

Но, бих те посъветвала, ако нямаш намерение да я даваш на ясла, да не заемате напразно 1 свободно място, защото много майки са в доста тежко финансово положение и зависят сериозно от приема на детето в детска градина. Само съвет, не че не може, може, има доста майки, които си плащат половината такса, а децата не ходят.

ПП Аз и затова си мисля, че е такъв недостиг на места в яслите, защото родителите са в масова психоза, че места няма, и си записват децата само за "пазене на място". Не са малко родителите, които смятат, че децата трябва да тръгват директно в градинска група.

# 609
Благодаря за бързият отговор  Grinning
Като се замисля си права за психозата  Naughty

Но не си ме разбрала за адресите,не сме с различни адреси,просто адресите и на двамата са различни от този на който сме в момента /при майка ми и баща ми сме/...и тук мислим да я запишем.

# 610
Личната карта отиваш и си я сменяш в МВР-то в квартала ви.Важно е поне един отдвамата родители да има адресна регистрация в района на градината,то трябва да е ОДЗ,като гледам подписа ти. Peace
А за яслата и градината - различни заведения ли са,че не разбрах?
А и странно как ще ти се пази място,като по новите изисквания се иска или бележка,че детето боледува или максимум 1месец по семейни причини? Мисля,че това с пазенето на място вече не става.Но в някои ясли може и да го практикуват,за да не се натоварват с гледане на повече деца лелките Sad

# 611
А и странно как ще ти се пази място,като по новите изисквания се иска или бележка,че детето боледува или максимум 1месец по семейни причини?

Точно за това ви питам,че и аз не съм сигурна в това  Peace
За ЛК не искам да я сменям,няма ли как да се извади някаква бележка ? Четох подобно нещо в "необходими документи " ?
До колкото знам са различни заявленията !

# 612
трябва да си извадиш документ за адресна регистрация мисля,че настоящ адрес ти е този сегашния,сега ще проверя и ще ти кажа как беше точно

Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община - 3 т.

Лична карта /за постоянен адрес/ или Удостоверение от съответната общинска администрация /за настоящ адрес/

Значи,трябва да отидеш до общината,където живеете,да ти направят настоящ адрес сегашния и с това Удостоверение,то е един голям лист жълт,правиш му копие,него го даваш при кандидатстване в градината.С това удостоверяваш,че живеете в този район. Peace
Цялото вадене  на документа ми излезе към 7лв.,но аз си вадих Удостоверение за смяна на постоянния адрес,което мисля че пак е същото,понеже там се вписва и постоянен и настоящ адрес.Чака се около 1 седмица ако не бъркам.

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 19:48 от AnMary

# 613
А и странно как ще ти се пази място,като по новите изисквания се иска или бележка,че детето боледува или максимум 1месец по семейни причини?

За ЛК не искам да я сменям,няма ли как да се извади някаква бележка ? Четох подобно нещо в "необходими документи " ?

Ами как, отиваш при директорката, даже няма нужда да питаш дали може да ви се пази мястото....тя като види колко голямо е детето сама ще ти предложи да си плащаш половината такса и да не ходи, защото е малко, и е по-добре за него да не ходи в толкова "ранна" възраст на ясла. И за директорката е по-добре, че да не мрънка персонала  Peace

# 614
  • София

Toва ще ти трябва само ако градината е приела критерия за местожителство в района и ще ти донесе 0.1 точка. Ако го няма като подкритерий, няма смисъл да се занимавате да си вадите никакви бележки, важно е да имате адресна регистрация в София.

Общи условия

Активация на акаунт