СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 230
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община - 3 т.

Лична карта /за постоянен адрес/ или Удостоверение от съответната общинска администрация /за настоящ адрес/

Значи,трябва да отидеш до общината,където живеете,да ти направят настоящ адрес сегашния и с това Удостоверение,то е един голям лист жълт,правиш му копие,него го даваш при кандидатстване в градината.С това удостоверяваш,че живеете в този район. Peace

Благодаря ти !  Hug
Ясно,значи ще извадим такава бележка за този адрес в Люлин/като дойде време за записване/ и така ми отпада смянана ЛК.Все пак не знам колко точно ще сме тук,не че няма да идваме често,а и ако приемат малката всеки ден....Пак Благодаря

Сега прочетох:Да имаме адресна рег. в София/Орландовци/

# 616
Ако директорката иска,ще ви запише,независимо какви са новите критерии за отсъстващи деца.Но по принцип това беше идеята,да не се пазят места самоцелно,а които деца ходят,да ходят.А които само им се пази място,след като 1 месец примерно не ходят да бъдат отписвани от яслите. Peace

За нищо  Hug

А и странно как ще ти се пази място,като по новите изисквания се иска или бележка,че детето боледува или максимум 1месец по семейни причини?

Точно за това ви питам,че и аз не съм сигурна в това  Peace
За ЛК не искам да я сменям,няма ли как да се извади някаква бележка ? Четох подобно нещо в "необходими документи " ?
До колкото знам са различни заявленията !
Toва ще ти трябва само ако градината е приела критерия за местожителство в района и ще ти донесе 0.1 точка. Ако го няма като подкритерий, няма смисъл да се занимавате да си вадите никакви бележки, важно е да имате адресна регистрация в София.

Ама АННА също е права  bouquet Ако го няма като допълнителен критерийй вярно,че няма нужда

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 19:50 от AnMary

# 617
Здравейте момичета.
Получих следното писмо по мейла:
Здравейте,

Уведомяваме Ви, че ОДЗ и ЦДГ на територията на Столична община, които освен централна сграда, включват и филиали, са отделени в ИСОДГ.

За да участва детето Ви в класиранията за различните филиали на дадена детска градина, е необходимо да направите отделни кандидатури.
Моля, проверете дали желаната от Вас детска градина не е обявила свободни места и за филиала си.

Имате достатъчно време, първото класиране за учебната 2010/2011 год. ще се извърши на 24.04.2010 год.
Системата ще бъдe достъпна до 18 ч. на 22.04.2010 год.

Поздрави,
ИСОДГ

Предполагам е коментирано,но не съм чела темата назад поради недостига ми на време,и тъй като не разбирам особено какво означава съответното писмо моля някой от по-запознаните да ми разясни,ще бъда благодарна.
Лек ден на всички.

# 618
  • София
Биа _ , просто огледай пак в ИСОДГ страниците на ОДЗта/ЦДГ, за които кандидастваш. Възможно е към някои от тях да са открити филиали, огледай за промените и къде по колко бройки са обявени. Примерно Пета ЦДГ има 2 филиала, освен основната сграда, като за прием се кандидатства за всеки филиал и за самата градина поотделно. Виж за всяка от тези възможности по колко места са обявени и си сметни къде шансовете за прием са ви най-добри  Peace

# 619
Биа _ , просто огледай пак в ИСОДГ страниците на ОДЗта/ЦДГ, за които кандидастваш. Възможно е към някои от тях да са открити филиали, огледай за промените и къде по колко бройки са обявени. Примерно Пета ЦДГ има 2 филиала, освен основната сграда, като за прием се кандидатства за всеки филиал и за самата градина поотделно. Виж за всяка от тези възможности по колко места са обявени и си сметни къде шансовете за прием са ви най-добри  Peace
Мерси Джули. Simple Smile Значи не е нужно да кандидатствам отделно или да ходя на место както си помислих,нито да обновявам нещо.Защото аз съм кандидатствала във филиала на 108 ЦДГ-"108 ЦДГ Детско царство - филиал до бл. 42 ".Мисля,че разбрах,благодаря ти.

# 620
  • София
Мерси Джули. Simple Smile Значи не е нужно да кандидатствам отделно или да ходя на место както си помислих,нито да обновявам нещо.Защото аз съм кандидатствала във филиала на 108 ЦДГ-"108 ЦДГ Детско царство - филиал до бл. 42 ".Мисля,че разбрах,благодаря ти.
Не е необходимо да ходиш на място, просто си подреди правилно кандидатурите. Предполагам, че все пак нямаш само едно желание.
Работата е там, че в някои филиали има обявени места за съответния набор, а в основната градина няма. Или обратно. Точно затова подсещат с мейла си от ИСОДГ - да не би да се окаже, че мястото ти по първо желание е обявило много малък или даже нулев прием. В твоя случай и двете места са обявили прием. Можеш да се ориентираш за кое място ще сте с по-добри шансове за прием, за да го поставиш като първо желание.

# 621
Да,абсолютно те разбрах,мерси много. Hug  В случая определено имам по-голям шанс във филиала,а при малко повече и късмет сме вътре. Grinning Мерси още веднъж!

# 622

Също да ви питам,казаха ми,че ако ни приемат можело да платя половината такса и да не я давам още ,а само да ни пазят мястото,това дали е така ?

Не е точно така,ноооо....има нещо вярно в това,което са ти казали.Когато запишеш детето имаш право на 30 дни домашен отпуск и на неограничен болничен,ноооо.....щом отпуска и болничните превишат половината месец плащаш 30 лв и когато ти свършат 30-те дни дом.отпуск плащаш пълна такса от 60 лв.Ако представиш обаче болничен за цял месец плащаш - 30 лв.Така,че докато пускаш молби за дом.отпуск / три месеца по 10 дена/ и болнични / може и всеки месец/ и плащаш исканата ти такса никой няма да отпише детето ти.За съжаление с новата Наредба узакониха дългите отсъствия .Като си плащаш редовно си "пазиш" мястото и никой няма основание да го оспори.Съжалявам,но е така.

# 623
  • София
Записах малката за ясла и бяхме на 208 място в едната детска,след няколко дни видях,че сме на 11място от 7 свободни по общи критерии.Та имаме ли шанс и как така изведнъж се качихме на 11то  newsm78

tsveti в момента не можеш да се ориентираш на кое място сте, защото списъците са подредени по азбучен ред. Вероятно попадате в гранична група и след тегленето на случайно число от системата ще бъдете подредени по ред на номерата (като най-малките номера отиват най-отпред на опашката) и ще стане ясно кой е приет и кой не.
Аз също мисля, че не е редно да се заема място, лед като нямаш намерение да водиш детето на ясла. По-добре кандидатсвайте догодина или когато решиш, че детето е достатъчно голамо за да посещава детско заведение. А също така и ако си в отпуск по майчинство, ще трябва да се върнеш на работа, тъй че няма смисъл да я записваш.

# 624
Момичета, да ви попитам-регистрирах дъщеря си преди десетина дни, но в списъка на чакащите за първо класиране в яслата, която сме си избрали, тя не фигурираме по име. Кога мога да очаквам да включат дъщеря ми в листата на чакащите в дадената ясла? Виждам че има списък на чакащи и той е доста дълъг, но нас ни няма там Sad.

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 10:19 от bisislava

# 625
  • София
Момичета да ви попитам-регистрирах дъщеря си преди десетина дни, но в списъка на чакащите за първо класиране в яслата, която сме си избрали, тя не фигурираме по име. Кога мога да очаквам да включат дъщеря ми в листата на чакащите в дадената ясла? Виждам че има списък на чакащи и той е доста дълъг, но нас ни няма там Sad.
Не е възможно да не фигурира ако сте кандидатствали. Хубаво виж в секция "Кандидатури" дали си избрала яслата.

# 626
Ника, много благодаря! Не съм огледала добре (то с еднакви бройки са над 25 деца, та...), дъщеря ми е включена в списъка. Извинявам се и пожелавам на всички майки и дечицата им здраве и успех!

# 627
  • София
bisislava, понякога в списъка търсиш и по три имена. Макар, че в една градина се натъкнах на "близнак" на моя син Simple Smile

# 628
Здравейте! Имам информация за няколко кандидатури в "13 ЦДГ София - ул.Фортов път" за които е заплатена сума за приемане на набор 2007 в първа група от септември 2010г. Тъй като това естествено е недоказуемо на този етап съм измислила нещо,но търся ваш съвет и ако има някой(я) юрист(ка) нека сподели също. Става въпрос за следната идея: да изготвя списък на децата за които знам и да го заверя нотариално да речем на 20.04.2010г. преди заключването на сайта за извършване на първото класиране. И ако се окаже че всичките деца от нотариалния списък са приети ще има ли някаква тежест или ще ме обявят за врачка. На този етап съм наясно че е недоказуемо и затова не го заявявам открито с цел да не злепоставям 13ЦДГ. Искам да ви попитам ако това наистина е така то с генерирането на номерата ли играят,като за децата за които е платено се натиска за генериране на номер докато не се генерира достатъчно малък за да влезнат посочените деца? Аз поне незнам до каква степен е защитена системата от злоупотреби в комисията извършваща класирането. Да за граничните групи става въпрос-извинявайте.

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 15:43 от New_mama25

# 629
Здравейте! Имам информация за няколко кандидатури в "13 ЦДГ София - ул.Фортов път" за които е заплатена сума за приемане на набор 2007 в първа група от септември 2010г. Тъй като това естествено е недоказуемо на този етап съм измислила нещо,но търся ваш съвет и ако има някой(я) юрист(ка) нека сподели също. Става въпрос за следната идея: да изготвя списък на децата за които знам и да го заверя нотариално да речем на 20.04.2010г. преди заключването на сайта за извършване на първото класиране. И ако се окаже че всичките деца от нотариалния списък са приети ще има ли някаква тежест или ще ме обявят за врачка. На този етап съм наясно че е недоказуемо и затова не го заявявам открито с цел да не злепоставям 13ЦДГ. Искам да ви попитам ако това наистина е така то с генерирането на номерата ли играят,като за децата за които е платено се натиска за генериране на номер докато не се генерира достатъчно малък за да влезнат посочените деца? Аз поне незнам до каква степен е защитена системата от злоупотреби в комисията извършваща класирането.

Имаш предвид деца от граничната група, нали? А не да напишеш списък с деца с 10+ т. например...Аз съм ЗА, да видим какво ще излезе после.  Peace

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 16:06 от инсп. Гаджет

Общи условия

Активация на акаунт