СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 225
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
По принцип идеята звучи добре, но трябва да се измисли по прецизно.
Представи си че някое дете, което е в твоят списък, съвсем легално си е влязло, изтеглен му е номер и си е влязло без родителите му да плащат и подкупват когото и да било, тогава ще е доста неприятно и за родителите и за детето. Иначе аз съм абсолютно против подкупите и други подобни, но не знам твоят вариант дали ще проработи. Все пак успех!

Hug

# 631
  • София
New_mama25, платили са на кого? На хора в Сирма? Ако наистина приемат децата, за които си разбрала, че са платили, не ми се струва, че с такъв списък можеш да докажеш каквото и да било. Дори и съвсем случайно може точно тези деца да бъдат приети.
Това го казвам без да съм юрист. Дано все пак има начин да се докаже, ако се прави измама в случая.

Плюс това съм с впечатлението, че децата с "връзки" и пари ги приемат и на текущи класирания, както и дори и без да са фигурирали в системата  Tired

# 632
  • СОФИЯ
Здравейте! Имам информация за няколко кандидатури в "13 ЦДГ София - ул.Фортов път" за които е заплатена сума за приемане на набор 2007 в първа група от септември 2010г. Тъй като това естествено е недоказуемо на този етап съм измислила нещо,но търся ваш съвет и ако има някой(я) юрист(ка) нека сподели също. Става въпрос за следната идея: да изготвя списък на децата за които знам и да го заверя нотариално да речем на 20.04.2010г. преди заключването на сайта за извършване на първото класиране. И ако се окаже че всичките деца от нотариалния списък са приети ще има ли някаква тежест или ще ме обявят за врачка. На този етап съм наясно че е недоказуемо и затова не го заявявам открито с цел да не злепоставям 13ЦДГ. Искам да ви попитам ако това наистина е така то с генерирането на номерата ли играят,като за децата за които е платено се натиска за генериране на номер докато не се генерира достатъчно малък за да влезнат посочените деца? Аз поне незнам до каква степен е защитена системата от злоупотреби в комисията извършваща класирането. Да за граничните групи става въпрос-извинявайте.

Не става както си го замислила. Подобен документ няма доказателствена тежест. С него не можеш да докажеш факта и евентуалната злоупотреба. Има обаче чисто човешка, как да го нарека...емоционална стойност и в евентуално производство, ако се разполага и с други доказателства...има вероятност да наклони везните в правилната посока. Все пак всеки решаващ орган се състои от хора. Къде имаш намерение да използваш това или което и да е др доказателство за злоупотреби? Аз меко казано съм доста отчаяна от СО.

ЕСПА - делото все още е без движение, СО не са изпратили преписката...

# 633
Здравейте! Имам информация за няколко кандидатури в "13 ЦДГ София - ул.Фортов път" за които е заплатена сума за приемане на набор 2007 в първа група от септември 2010г. Тъй като това естествено е недоказуемо на този етап съм измислила нещо,но търся ваш съвет и ако има някой(я) юрист(ка) нека сподели също. Става въпрос за следната идея: да изготвя списък на децата за които знам и да го заверя нотариално да речем на 20.04.2010г. преди заключването на сайта за извършване на първото класиране. И ако се окаже че всичките деца от нотариалния списък са приети ще има ли някаква тежест или ще ме обявят за врачка. На този етап съм наясно че е недоказуемо и затова не го заявявам открито с цел да не злепоставям 13ЦДГ. Искам да ви попитам ако това наистина е така то с генерирането на номерата ли играят,като за децата за които е платено се натиска за генериране на номер докато не се генерира достатъчно малък за да влезнат посочените деца? Аз поне незнам до каква степен е защитена системата от злоупотреби в комисията извършваща класирането. Да за граничните групи става въпрос-извинявайте.

А аз се чудя до кого да напиша жалба за дете, което не е прието през системата в ОДЗ, но го посещава вече няколко месеца. И как да го докажа? Отвориха ОДЗ-то зимата и детето беше с по-голям номер в граничната група от нас, но родителите му обявиха, че е прието и сега почти всяка вечер срещам майка му когато го взима от ОДЗ-то (а моето дете не е прието).

# 634

А аз се чудя до кого да напиша жалба за дете, което не е прието през системата в ОДЗ, но го посещава вече няколко месеца. И как да го докажа? Отвориха ОДЗ-то зимата и детето беше с по-голям номер в граничната група от нас, но родителите му обявиха, че е прието и сега почти всяка вечер срещам майка му когато го взима от ОДЗ-то (а моето дете не е прието).

До Столична община  Peace Ако зачестят жалбите, може и да се озаптят поне малко (а дано).  Praynig

# 635
Имам запазен файл със случайните номера на децата теглени за това класиране, а и детето и сега си стой в списъка, но вече кандидатства за 1-ва градинска група в същото ОДЗ. Знам, че са приети поне още две деца по този начин, но и това е недоказуемо. Дори да изискам проверка, която би потвърдила, че ОДЗ-то се посещава от деца набор 2007, които не са били приети през системата едва ли някой ще си мръдне пръста, но ще опитам. А някой знае ли къде по-точно в Столична община да депозирам жалбата си? Някой писал ли е подобна жалба? Не искам да звучи глупаво и емоционално, а просто стегнато и накратко да опиша случая  Rolling Eyes

# 636
  • СОФИЯ
... А някой знае ли къде по-точно в Столична община да депозирам жалбата си? ...

Дирекция "Образование", Оборище 44

# 637

Нещо не ми става ясно на КОГО са платили? Ако е платено на 13 ЦДГ - тогава го злепоставяш или по-точно то се е злепоставило само,но по какъв начин ЦДГ-то въздейства на случайно генерираните №-ра? Ако пък е платено на "Сирма" как злепоставяш ЦДГ-то? Никой не носи отговорност в ЦДГ-то за случайно генерираните №-ра и не може да бъде злепоставен.Варианта да са платили на всички просто ми се струва нереален.До сега не съм чула някой да дава подкупи на цялата верига. Mr. Green Ще му излезе по-ефтино да си плати в ЧДГ. Laughing

# 638
  • София
Хайде малко "страстна" почивка до 24ти Simple Smile

В период от 05.04.2010 до 23.04.2010 няма да има класирания.
06.04.2010 г.
  • Генериране на еднакви входящи номера за първото класиране за новата учебна година 2010/2011 за набор 2006.
  • Премахване на набор 2003 от системата (Премахване на групите от набор 2003 и всички кандидатури за тях)
22.04.2010 г.
  • Край на актуализацията на профилите. Заключване на системата и подготовка за първо класиране.
23.04.2010 г.
  • Граждански контрол
24.04.2010 г.
  • Първоначално класиране по точки за учебната 2010/2011 г., двуседмичен срок за записване (Първоначалното класиране по точки за групите с прием от м. септември 2010 г. ще бъде извършено. Резултатите ще бъдат публикувани в ИСОДГ, е-съобщения до родителите и в списъци пред детските градини. Информация няма да може да се актуализира от 18:00 ч. на предходния ден до 8:00 в понеделник.)

Весели празници на всички   bouquet

# 639
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Да вярваме,че Господ ще ни закриля и ще ни даде много нови надежди в края на Страстната седмица!

Това,за класиранията и двуседмичния срок на записване не ми е ясно.
Как всяка седмица ще има класирания,а записването ще е в срок 2 седмици  Rolling Eyes

# 640
Не съм влизала в системата известно време, някой може ли да ми каже защо не се виждат списъците с чакащи на опашките??? Rolling Eyes

# 641
  • София
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Да вярваме,че Господ ще ни закриля и ще ни даде много нови надежди в края на Страстната седмица!

Това,за класиранията и двуседмичния срок на записване не ми е ясно.
Как всяка седмица ще има класирания,а записването ще е в срок 2 седмици  Rolling Eyes
Само след първото класиране срокът за записване е 2 седмици, бнай-вероятно, заради по-големия брой на класирани деца

# 642
  • София
Ей това и аз все се чудя! newsm78
Нали на края на първата седмица трябва да има класиране/май на 1 май/,а как ще разберат колко свободни места са останали от отказали се!?

# 643
Може и да е дискутирано, но да попитам  Embarassed извинявам се предварително - миналата година имаше за определен период преди първото класиране процентен шанс за прием в ДЗ. Дали тази година ще се прави подобно нещо?  newsm78

Още един въпрос - от 19/4/2010 жз ще съм на нова работа. Трябва ли от сега да направя промените в системата за ДГ при положение, че градините, в които сме кандидатствали нямат критерии за месторабота? Мога ли да направя промяната на по-късен етап?

# 644
Момичета, вие имате ли проблем с влизането в профила на децата? Аз от вчера изобщо не мога да вляза в профила. Нищо не ми зарежда.

Общи условия

Активация на акаунт