Домашни рецепти за разкрасяване - 2

• 114 582
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
С тая маска с мая и мен заинтригувахте, но не съм сигурна къде във Варна има мая на кубчета, с такава на прах става ли?

# 46
С тая маска с мая и мен заинтригувахте, но не съм сигурна къде във Варна има мая на кубчета, с такава на прах става ли?
Аз мисля. че във всеки магазин за хранителни стоки би трябвало да продават мая на кубчета. Тя се държи в хладилник, така че там търси Peace Тази на кубчета се води жива мая и с нея препоръчват да се прави маската.

# 47
  • Пловдив
mmisss30, благодаря за съвета. Аз вчера си направих традиционната маска газ+мас+оцет. Косата има страхотен обем, определено е по-жизнена, но осмърдях цялата къща...
Одил, и аз отскоро се къносвам. Ти каква къна ползваш?  Аз си сложих от тази индийската в малките пакетчета. Сложих кафява, но тя стана кестенява - имам червен оттенък, а не го искам... Какво да направя???
                                 Абе газ, мас и оцет беше за въшки май  Crazy. Вместо оцет слагам тривитаминол или стимулант.
                                 Котенце, и аз се правя с тези в момента, но друг цвят и не мога да ти кажа нищо. Имам обаче наблюдения върху една приятелка със страхотна коса, която май ползва същата като теб - кестенява с червен оттенък става - кога по-лек, кога по-силен... Аз доскоро мислех, че нарочно добавя червено. Изглежда много красиво, особено на слънце.
                                 Къната принципно е червена.
Тривитаминолът не може да замести оцета. Сложи го , за да обезмирисява и придава блясък.

# 48
  • София
Момичета ,споделям и моите тайни за красота Simple Smile
коса -Вместо сух шампоан ползвам царевично нишесте.Слагам в ръката си и разтривам хубаво в корените.Косата става мека и обемна.
тяло-Страхотен пилинг ефект има кафето прибавено към душ гела.
кожа(лице и тяло)-За много сухата ми кожа ползвам зехтин смесен с глицерин в равни количества.Понякога вечер си намазвам ръцете,отгоре слагам найлонови ръкавици и върху тях памучни.Кожата става невероятно мека и подхранена,а ноктите спряха да ми се цепят и чупят.
 Peace

# 49
  • София
царевичното нишесте ми се видя интересно, но не разбрах как се измива и какъв е този сух шампоан?

# 50
Маска за лице каква можете да ми препоръчате? Кожата ми не е нито суха, нито мазна. И в анфас изглеждам общо взето прилично. Обаче погледнато от страни по бузите имам дребни петънца от едно време още, от пъпки и т.н. от тинейджърска възраст.

# 51
царевичното нишесте ми се видя интересно, но не разбрах как се измива и какъв е този сух шампоан?
Сухите шампоани не се мият Simple Smile

Аз днес съм с маската с какао, сложих 2 лъжици какао, 2 зехтин и една мед, като количество ми стигна сложено на мокра, подсушена леко, коса, обаче малко трудно се нанася, прилича на разтопен шоколад Simple Smile , а как ти се приисква да си хапнеш от нея  Joy

Резултата:
Косата става твърда, бляскава и има обем, за сухи коси мисля, че няма да е много подходяща. И миризмата на какао остава и след измиване Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 20:06 от Анонимен

# 52
Според вас, хубаво ли е да сменяваме различни маски или по- добре да третираме косата или лицето с един вид??? В кой случай ще има по- голям ефект?

# 53
Според вас, хубаво ли е да сменяваме различни маски или по- добре да третираме косата или лицето с един вид??? В кой случай ще има по- голям ефект?
                                Според мен чрез различните маски косата се обогатява с различни вещества, което по-хубаво. От друга страна ако ползваш една добре балансирана маска може да третираш само с нея.

# 54
Искам да споделя резултатите от измиването на косата с хума. Косата ми става по-обемна, по-дълго издържа без да я мия, т.е. изглежда страхотно след банята с хума. Но хумата леко изсушава косата, затова я редувам с шампоан, а не всеки път хума.

# 55
Искам да споделя резултатите от измиването на косата с хума. Косата ми става по-обемна, по-дълго издържа без да я мия, т.е. изглежда страхотно след банята с хума. Но хумата леко изсушава косата, затова я редувам с шампоан, а не всеки път хума.

Искаш да кажеш, че като я миеш с хума не ползваш шампоан? Аз съм пробвала, но нещо не ми хареса как стои косата - в корените направо мазнееше, а краищата бяха ужасно сухи...

# 56

Искаш да кажеш, че като я миеш с хума не ползваш шампоан? Аз съм пробвала, но нещо не ми хареса как стои косата - в корените направо мазнееше, а краищата бяха ужасно сухи...

Да, не използвам шампоан, при моята коса определено хумата я измива по-добре от шампоана, но както казах леко изсушава, аз съм с нормална към суха коса.

# 57
Имам неприятен пачи крак (бръчки около очите), третирам само с масло на икаров и със едно специално на евтерпа.
Много съм доволна!

# 58
Тривитаминолът не може да замести оцета. Сложи го , за да обезмирисява и придава блясък.
                                 Абе не да замести, но ме плаши комбинацията с оцет, защото като бях в детската ми бяха изгорили главата с нея (въшкиCrazy. Според мама - заради оцета.
                                 По-скоро бих изплаквала накрая с вода и лимонов сок.

# 59
Вместо оцет може да се сложи 1 супена лъжица ракия или друг алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт