Домашни рецепти за разкрасяване - 2

• 113 120
  • 738
  •   1
Отговори
# 735
magito1986 сподели рецептите със содата

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 11:21 от elssssss

# 736
  • близо под тепетата
magito1986 сподели рецептите със содата

За пърхота-вземаш сода-колкото искаш(1-2с.л.) и смесваш със шампоана си и нанасяш, като разтриваш хубаво.
Друго, което прилагах, но само 3 пъти-зелен чай си приготвих и си поливах косата с него.Това е на последното изплакване, след това не се полива с вода.
За лицето-сода,намокряш я и търкаш, но не много, понеже може раничка да ти стане. Аз ползвам една гъбка за лице и сипвам содата върху нея и така трия навсякъде и изплаквам.
За паста за зъби -
1с.л. сода
1/2ч.л. морска сол/или обикновена, но много фино смляна
1 капка масло от мента, портокал, карамфил,канела
няколко капки минерална вода

Смесват се съставките в купичка и разбърквате с четката си за зъби, с пръст или лъжичка. Трябва да се получи хомогенна смес, която не трабва да е мн течна, за да стои на четката все пак:) Потапяте четката в тази паста и използвате, както си използвате обикновената паста за зъби.

Някои смятат, че содата е вредна за зъбите, но като се намокри, се омекотавя.

Имам и др рецепти за домашни пасти за зъби, но просто пропорциите са други, но съставките са все едни и същи. Hug

Имаше и рецепта за избелване със кислородна вода и сода, но колко към колко беше, не помня....сода+няколко капки 3%кисл.вода.Но повече от 2 пъти седмично не се прилага.

# 737
нова тема?

# 738
  • гр.Пловдив
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534577.new#new

Ето я новата тема - това ми е първи опит, затова сори за копирането, но за да не ни резнат хубавата темичка

Общи условия

Активация на акаунт