Домашни рецепти за разкрасяване - 2

• 114 581
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте!
Чета ви почти всеки ден,но не съм писала до сега.
Опитах маската с утайка от кафе и мога да кажа че съм наистина доволна.
За да се отчета и аз ще предложа една рецепта за растеж и обем на косата (аз имам проблем с разтежа):

2 суп. л. Тривитаминол /комплекс от Витамини А, Д3 и Е, продава се във ветеринарните аптеки/
1 суп. л. свинска мас
1 суп. л. ракия
1 суп. л. оцет
2-3 капки газ
Смесете съставките,и нанесете с масажиращи движения.Стоите колкото се може по дълго. Косата става страхотна
.
Чакам отзиви ако някой я пробва. Simple Smile

пробвах и наистина резултата е много добър. Имах съмнения относно газта но след като си измих косата и тя изсъхна нямаше никаква миризма.
Аз лично добавих и едно хапче, което го давали на котките за по дълга и бляската козина/препоръчаха ми го във ветиринарната аптека, било също комплекс от витамини/

# 706

Аз лично добавих и едно хапче, което го давали на котките за по дълга и бляската козина/препоръчаха ми го във ветиринарната аптека, било също комплекс от витамини/

И то е... ?  Flutter

# 707
  • София
Кажете ми, ако знаете, къде в София (центъра, Ив. Вазов, Х. Димитър) има ветеринарна аптека да си взема Тривитаминол?
По принцип поръчвам на майка от Ямбол ми носи, но ще идва чак декември, а ми свърши.

# 708
Интересно ми е правите ли си дом. кремове?

Аз лично 4 месеца ползвам ето тази смес:
Равни части:

Бочко/защитен крем с UV, с пантенол и вит.Е/.

Билков мехлем с екстракт от невен.

Гела от 2 листа алое/от саксийното цвете/.

Ползвам го за дневен, а вечер слагам хидратантен.

Много добре ми действа, а явно ми личи на кожата защото ме питат: "Какъв крем използваш"
аз отговарям "измислен от мен".

п.п. м/у другото не е скъп /като за в криза/

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 17:09 от djona

# 709
  • София
запалих се с маските за коса с кафе. Flutter та, кажете, какво кафе ползвате, или каквото има в къщи? Laughing

# 710
И да попитам - маските с кафе и какао да не потъмняват цвета на косата?

# 711
Не, цветът просто изглежда по-интензивен. Придават и блясък. Heart Eyes

# 712
  • София
Не, цветът просто изглежда по-интензивен. Придават и блясък. Heart Eyes
А за руси коси, т.е. изрусени? Rolling Eyes

# 713
Аз да попитам за прясно мляко, тръгнало е да вкисва и не става за пиене,а имам около литър- понеже ми е жал да го хвърля- дали не може да се уползотвори в някоя маска за коса- дали става ?
 Засега единствено му намерих приложение да го смеся с хума за маска на лицето, но количеството ми е доста затова си помислих дали не мога да го използвам и за косата... Blush  newsm78

# 714
  • София
Аз да попитам за прясно мляко, тръгнало е да вкисва и не става за пиене,а имам около литър- понеже ми е жал да го хвърля- дали не може да се уползотвори в някоя маска за коса- дали става ?
 Засега единствено му намерих приложение да го смеся с хума за маска на лицето, но количеството ми е доста затова си помислих дали не мога да го използвам и за косата... Blush  newsm78
JOSEPHINE,можеш да го направиш на извара и да го ползваш в маски за лице.Изварата има подхранващо действие смесена с жълтък и мед Peace

Ще ни заключат темата,ако някой не пусне нова.

# 715
djona как си приготвяш този крем, или аптека ти го приготвят?
А това с две листа от алое нищо не ми говори newsm78
Ако имаш и други рецепти за домашни кремове ще се родвам да ги споделиш тук Simple Smile

# 716
Рецептата на djona за домашен крем ми допадна изключително много, задължително ще я пробвам!   bouquet Аз си правя подобен, но с крем ЗДРАВЕ, в който добавям 15 капки кайсиево масло, 15 капки масло от жожоба, 10 капки масло от пшеничен зародиш, 10 капсулки (течността от тях) витамин Е и половин ампула калций. Изключително добре ми действа на сухата, чувствителна кожа Simple Smile

# 717
Моята кожа е по-скоро от смесен тип, клони към нормална. Незнам дали ще ми действа добре newsm78
А в крем "Здраве" или "Бочко" разтварят ли се до хомогенна смес маслата?

# 718
  • София
Страхотни идеи за домашен крем за лице!
А за смесена, по-скоро мазна, и чувствителна зимата кожа, какъв крем би било добре да ползвам за основа, че Бочко и Здраве са все тежки кремове? newsm78 Сега ползвам за крем за лице ший масло на Икаров и много добре ми понася. Wink

# 719
mimka 25
ето така се изважда гела от самото листо:
http://www.herbaldepecona.com/bg/medicinal-herbs/aloe-vera/how-t … for-flawless-skin
Преди да сложиш гела в крема направи си тест за алергия на вътрешната страна на лакътя.

Крема си го правя вкъщи сама.
 Смесваш всички съставки, които съм дала.  Може да си сложиш и някакви масла/масло от жожоба или витамини.../ зависи какъв тип кожа имаш/моята е смесена,чувствителна/.

Ето още нещо евтинко:
http://www.club.bg/news/index/nid/286161

Нощният крем го смесвам с крем или гел, които съдържа слуз от охлюв.
http://-spam083-/Kremgel-ohluvi-lice-protiv-brachki-babaria-Ispaniia-p-1806.html
http://badizdrav.info/index.php?page=shop.product_details&ca … mart&Itemid=1

Ето и домашното мазило за крака:
равни части
1. крем вазелин /за напукани крака,пети и лакти/ с лайка,смрадлика и ментово масло.
2.билков мехлем с екстракт от невен
3.цинк/тубичка от аптеката- половината/
Накисвате крачетата за 20мин. в сапунена или с морска сол вода, изжулвате с пемза намазвате и обувате памучни чорапки.

Аня,Пробвай равни части
Бочко със смрадликата/той е антивъзпалителен/
тубичка цинк/половината/ 
гел от алое
топоцин/ пудра за пъпчета на бебета и др./

Това кремче ми го препоръча козметичка на сина ми заради акнето.Той е с много мазна кожа
много сме доволни, но трябва да се пробва, нали!
Теста за алергия е задължителен!

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 19:32 от djona

Общи условия

Активация на акаунт