Домашни рецепти за разкрасяване - 2

• 113 122
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Luisalote, моето предложение е масло от авокадо. Струва 3 лева - ако не ти понесе поне няма да те е яд, ще го измажеш по тялото.
Ако обаче ти пасне - ще се "родиш", гарантирам  Peace
Аз съм много доволна.

# 301
Много благодаря за съветите ви, момичета   bouquet.

Shroomy, а това масло в аптеките ли да го търся, на коя фирма е?

# 302
Момичета, искам да споделя с вас маска против косопад. Вече две мои познати ходиха по лекари, пиеха лекарства и нямаше оправия.  Говоря за страшен косопад (цели кичури).
Някой им казал:
сокът от един лук се смесва с малко ракия - сместа се втрива в корените - найлон, кърпа - 2 часа се стои. Измива се. Веднъж в седмицата се прави. И двете с тази маска се оправиха.
Аз лично я изпробвах (косопад нямах, но с цел да ми се сгъсти) и на четката ми да имаше десетина косъма за седмица. Неприятното е, че малко си понамирисва косата, особено в дъжд без чадър не излизайте  Grinning Иначе с балсам и това онова сухата коса не мирише.
благодаря ти! ще я пробвам   bouquet

пък аз да споделя маска за лице - 1ч.л. обезсолена извара + 1ч.л. мед
сместа се нанася на добре почистено лице и стои 15-20 мин., след което се измива без сапун с негореща вода. кожата става невероятно мека и свежа  Peace

# 303
Ето един съвет и от мен: Аз всяка вечер, преди лягане си намазвам лицето със зехтин, този дар от боговете прави чудеса Simple Smile

# 304
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Аз пак да попитам - четох за една маска с аспирин, тя става ли за избистряне на тена-споменах, че някакви кафяви петънца са ми нападнали челцето Rolling Eyes

# 305
Момичета, докато разглеждах и търсех различните маски с аспирин прочетох, че е добре да се слага и в шампоана. Ефектът бил УАУ! Is That True? Laughing

magnoliamm, точно за това е. Wink

# 306
  • София
Аз вече няколко месеца си правя маската с аспирин. Много добро ексфолиране, но избистряне на тена няма при мен. Но аз нямам и петна от пъпки, може би затова. Все пак очаквах цялостно избистряне, но уви. Иначе като екфолиант е страхотен, определено.

# 307
Преди по-малко от 15 минути си я направих и съм много доволна. Кожата става гладка, мека и чиста. В една празна бутилка от тоник за лице сложих обикновен шампоан, стрих два аспирина и също ги сложих вътре. Ще го използвам от време на време.

# 308
Еха, мацки, накарахте ме да мисля за този аспирин хубави неща Wink Аз все с болести го свързвам, ама той и други функции имал явно. Кажете ми повече за ексфолиращия му ефект (имам си тук таме петънца от стари пъпчици). Само го стривате или го и разтваряте в малко вода? Ползватели други хитринки за премахване на такива пигментации?

# 309
  • София
В съвсем мъничко вода, той се разтапя за секунди. От един опит ще нацелиш количеството, трябва да е като кашичка, на не е рядко.
После с него обтривам, оставям да изсъхне, пак обтривам и се измивам. Кожата става буквално бебешки гладка.

# 310
Aз аспирина го бях разтворила в кисело мляко (1с.л.).
Някой беше споменал за миенето на ноктите с паста за зъби. Вече няколко дни го правя и съм просто очарована! Станаха лъскави, здрави и не се цепят.
Едно голямо Благодаря!   bouquet

# 311
Това с пастата zа zъби и ноктите zа първи път го 4увам.Как ги мие6 то4но и от кога го прави6?Моите нокти стра6но много се цептят и никога преz живота си не съм имала маник/р.6те вzема и това да го пробвам.

# 312
Мажа си ноктите с паста за зъби и масажирам, без да съм ги мокрила с вода преди това. Стоя така 2-3 минути и ги измивам. Процедурата я правя, когато съм си почистила лака от ноктите, не знам дали има ефект, ако са лакирани...

# 313
Да споделя и аз една домашна рецепта за скраб за тяло:костилката от едно авокадо се оставя да изсъхне за 2-3 дена ,след това се смила в блендер да стане на малки частици ,прибавя се и вътрешността на авокадото,смесват се докато стане каша .

# 314
  • Варна
Здравейте, момичета!
Днес си правих маска с мед и аспирин на лицето. Кожата ми стана като бебешка. Стрих и два аспирина в шампоана. Да видим какъв ще е ефекта там. Да ви споделя и маска за лице, която преди си правех, с лек избелващ ефект е при мен. Сварявам един не много голям картоф и докато е горещ го смачквам с малко сметана, или ако не разполагам с такава с малко прясно мляко. Докато стане гладко картофено пюренце. Мажа на лицето и стоя 20-30мин. Измивам с хладка вода. Кожата става невероятна, гладка, направо лицето светва.
Сега ще пробвам и пастата за зъби на ноктите преди да съм се лакирала.

Общи условия

Активация на акаунт