АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 503
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
айде и до любимата ми тема- апетита.. аз по принцип съм слабичка ама винаги много съм хапвала.. и така до моя проблем.. под работа откриха магазин с хранителни стоки- вътре има пекарна и мирише всеки път като мина  оттам на ПРЯСНО ИЗПЕЧЕН ТОПЪЛ ХЛЯБ (който до миналия месец бях спряла да ям).. сега ям по една питка-слънце на ден.. по една пърленка или от ония селския хляб..рячно направения:), вземам нещо ( хайвер ,лютеница.. ) и по цял ден топя топли залъци... между другото red_shoe ме зариби с лютеницата и сиренето.. ама нали те трябва да се мажат някъде  , Twisted Evil Grinning иначе бях 55кг сега съм 59кг... с този хляб мисля че скоро няма да вървя така добре в килограмите.. Simple Smile

# 166

по темата за апетита - напоследък и мен ме измъчва някакъв истински глад!! Simple Smile само сутрин не ми се яде нищо, но се опитвам да закусвам по малко, макар че никога досега не съм имала такъв навик..

но аз също мисля, че разходките са много важни и с нетърпение чакам да стане топличко за да мога да се разхождам всеки ден!

# 167
между другото red_shoe ме зариби с лютеницата и сиренето.. ама нали те трябва да се мажат някъде  , Twisted Evil Grinning иначе бях 55кг сега съм 59кг... с този хляб мисля че скоро няма да вървя така добре в килограмите.. Simple Smile

MaPuHa88, да те пратя при свекърва ми, тя е във Варна и произвежда промишлени количества лютеница  Mr. Green

# 168
Иначе с младежа сме добре, той е нещо мързелив тази седмица. Обажда се само ако не му е удобно и съм го притиснала, за да променя позата и да се намести малкия господин Simple Smile . Вече му измислихме име, това явно ни помогна по-лесно да приемем факта, че няма да е точка-бебочка. Някой мислил ли е по този въпрос.
Утре съм на ЖК, ще разказвам след това Simple Smile

Да е жив и здрав малкият мъж, ах кога ли ще усетя моята поспалана  baby_neutral
А за имена, мъж ми реши, по стара българска традиция (за мен просташка измишльотина  #Cussing out #2gunfire ) че ще се кръщава на техните  и от рано ми е болна тема името, понеже изборът ми е между много звучни старобългарски имена  Joy аз мъжки имена не съм и мислила  Blush , но женско име съм измислила на свекъра уж , че женски с Йо на свекървата не ми се подреждат в главата  newsm78 , все се сещам за магаренцето Йори от Мечо Пух  Mr. Green , а и трудното е, че детето ще живее в чужбина, и трябва да е нещо което е лесно за произнасяне, а не искам да си кръщавам детето с Хамерикански имена  #Crazy Направо  Sick Само да вметна как тук един познат на една приятелка, който е турчин а жена му бразилка, са си кръстили момиченцето - Айше-Мария  hahaha
Не е лесно, та да аз вече яко мисля за имена  Peace
Ще чакаме да пишеш след ЖК утре!   bouquet

# 169
  • София
Red shoe и аз искам при свекърва ти, много обичам домашна лютеница  chef

Мими Вичева - хубаво женско име с Йо е примерно Йоана, поне според мен де:) Наистина изборът не е голям newsm78 

# 170
  • София
Иначе с младежа сме добре, той е нещо мързелив тази седмица. Обажда се само ако не му е удобно и съм го притиснала, за да променя позата и да се намести малкия господин Simple Smile . Вече му измислихме име, това явно ни помогна по-лесно да приемем факта, че няма да е точка-бебочка. Някой мислил ли е по този въпрос.
Утре съм на ЖК, ще разказвам след това Simple Smile

Да е жив и здрав малкият мъж, ах кога ли ще усетя моята поспалана  baby_neutral
А за имена, мъж ми реши, по стара българска традиция (за мен просташка измишльотина  #Cussing out #2gunfire ) че ще се кръщава на техните  и от рано ми е болна тема името, понеже изборът ми е между много звучни старобългарски имена  Joy аз мъжки имена не съм и мислила  Blush , но женско име съм измислила на свекъра уж , че женски с Йо на свекървата не ми се подреждат в главата  newsm78 , все се сещам за магаренцето Йори от Мечо Пух  Mr. Green , а и трудното е, че детето ще живее в чужбина, и трябва да е нещо което е лесно за произнасяне, а не искам да си кръщавам детето с Хамерикански имена  #Crazy Направо  Sick Само да вметна как тук един познат на една приятелка, който е турчин а жена му бразилка, са си кръстили момиченцето - Айше-Мария  hahaha
Не е лесно, та да аз вече яко мисля за имена  Peace
Ще чакаме да пишеш след ЖК утре!   bouquet

Ще падна от смях Айше-Мария.  smile3533.

Абсолютно съм съгласна, че името трябва да се произнася лесно, на повечето езици Simple Smile Освен това утре в детската градина децата да не му се подиграват. Била съм свидетел на доста конфузна ситуация, как едно 3 годишно дете се опитваше да обясни на другите, с които си играеше що за име е неговото. Просто другите деца чуваха това име за първи път и постоянно го бъркаха и го наричаха по различен начин.
Това с традициите е голяма щуротия. Добре, че моя мъж не държи на това. Аз бях склонна да кръстим детето на баща му, защото се казва Георги, а това име ми харесва, но той беше против (за съжаление това не знам как ще го обясня на свекървата Simple Smile ). Според него всеки втори се казва Георги и така става много безлично.

Йоана и на мен ми харесва Simple Smile но има време да избереш
 Hug

# 171
  • Варна

MaPuHa88, да те пратя при свекърва ми, тя е във Варна и произвежда промишлени количества лютеница  Mr. Green
[/quote]

Aaaa Red Shoe, и други има във Варна дето обичат домашна лютеница  Peace  Laughing. Направо казвай на свекърва ти да отваря магазин   chef  и се подреждаме на опашка.  Wink

Мими Вичева, и на мен много ми харесва Йоана за момиче!  newsm10

# 172
Апетитът засега ми е нормален, чат пат ми се прихапва шоколад, но не си отказвам, а и смея ли Laughing  Килограми - +1 или 2, варират май.
Име много отдавна сме харесали с мъжа ми, но само женско, то верно, че засега е момиченце Simple Smile. На никого няма да го кръщаваме, даже не познавам лично човек с това име, но много ми хареса.
И аз искам вече да усещам бебето и все се опипвам, ама нищооо. На листа от прегледа ми пише, че съм с предна плацента, тогава май по-късно се усещаше.
Да питам правили ли сте си изследване за Цитомегаловирус? Знам, че не се поема от ЗК, но д-р Даскалов ми каза и него да го пусна.
По въпроса с "антикризисните" мерки на правителството съм просто безмълвна и смятам да изразя гражданската си позиция активно, особено ако се приеме нещо от тези безумия.

# 173
Здравейте и от мен.По темата за апетита много се гордея последния месец и половина-нищо не съм качила.Иначе съм си +4 още от втория месец Embarassed(голямо ядене падаше тогава)Сега изобщо не ми се яде.В болницата съвсем загубих апетит.
Момичета,някоя от вас запозната ли е с ниско прикрепена плацента.Тук нещо докторите само ме омотават и от това хич не се чувствам добре.Един казва,че се качвала до петия месец,друг че се качва постепенно до края на бременноста newsm78.Направо съм се отчаяла от лекарите тук.Пълни дебили.От един месец ме наболява ниско доло вдясно,като болкта на моменти е силна, и представете си никой неможе да ми каже от какво е.Чувствам се като в безиходица,а се притеснявам да пътувам до Плевен напр.където има специалисти.Страх ме е и за бебето и за мен самата.Дано наистина да съм по-чувствителна и всичко да е от бременноста.А и сега като трябва да лежа повече съвсем се филмирам....Оф май попрекалих с оплакванията,за което се извинявам.
Честито на всички усетили бебчетата си Heart Eyes

# 174
Karinna, само казвам аз какво бих направила на твое място, не те натискам да правиш същото - пътят от Търново до Плевен не е много, даже никак - колко са, 90 км ли? Бавничко, спокойничко... Ако наистина не им вярваш на лекарите, а считаш, че имаш основание за притеснение, аз бих отишла. Но само толкова казвам, ти си знаеш. А иначе на мен ми звучи необосновано очакването да се вдигне. Надежда и вероятност, ако много лежиш - да, определено, но очакване, че те всичките плаценти така си правят... не съм убедена.

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 22:53 от bonniem

# 175
  • София
karinnna  моята плацента също беше ниско в 13г.с, но при последният преглед в 16г.с. вече се беше вдигнала. 
Ох мен от няколко дни пак ме мъчат болките и контракциите. Като ходя повече от 30 мин и корема ми се стяга и се започва с менструалните болки. Имам час за ЖК чак на 01.04 но мисля че може и да не устискам дотогава и да отида при д-р Илиев на 25.02  и да се редя без час. Дотогава ще си слагам утрогестана и ще си пия но шпа - вече ги вземам като бонбонки.

# 176
Момичета желая ви леко бременеене newsm51 pregnant и накрая едни здрави и красиви бебчета newsm30 Аз съм от августинки 2009 очакват ви незабравими мигове с бебешоците newsm10 smile3521 smile3525

# 177
Да се запиша и аз  Grinning  За апетита - не ми се яде месо от началото на бременността ,но пък за сладко умирам хапвам в производствени количества шоколад ,а сладоледа го нямам за нищо.Нашия тати само ми се кара ,че ще се разболея  Embarassed ама какво да направя ,че по една голяма кутия на ден не ми стига Crazy
 За име почти е измислено или момата ще е Симона или Алекса ,като аз клоня на второто ,а милото на първото ,но до август има време все ще го измислим
За "антикризистните" мерки не ми се коментира ,че само като си помисля и избеснявам за това си и мълчах до сега
Погалване по всички коремчета и много прегръдки на всички бъдещи и настоящи мами Hug

# 178
  • София
Добро утро, аз пък по сладкото нещо хич ме няма, а по принцип обичам. С имената сме в чуденка-решихме да не го кръщаваме на никой от родата, ама сега не можем да измислим нещо което да е много хубаво и да си има имен ден по възможност.
Мими Вичева, аз много харесвам името Йоланда-с йо забележи но това е само предложение.

# 179
Добро утро,милички!Вчера бях на лекцията на сп.9 месеца и се запознах с някои от юлките във форума.Големи сладурки!Много съжалявам,че няма мами августинки от Бургас,поне засега,дано по-нататък да се появят,че да се запознаем и да излизаме на разходки,на кафенце...Лекцията беше за масаж на бебчетата,интересно беше,жената каза,че след като падне пъпчето,веднага може да се започне с масаж и той не изисква някакви специални умения,както ти идва отвътре.Дори това,което демонстрира,далеч не мога да нарека"масаж",а по-скоро беше раздвижване на ръчичките,на крачетата,обръщане по коремче и погалване.И така...Поне се видях с други бременилки,толкова е хубаво да има някой на твоята "чистота",да се вълнувате за еднакви неща,да си споделяте.Иначе аз съм на фетална чаааак на 6.04,ама се надявам пола да го узная преди това,че вече нямам търпение!Прегръдки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт