АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 502
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
   Прияждат ми се плодове, но предимно праскови, кайсии и за това си купувам компоти. Скоро бях на тема таратор и то в промишлени количества. Апетита ми всеки ден е различен- единия ден ям като невидяла, а на другия съвсем в малки количества. Абе луда работа, това дете от сега е с притенции и не мисли като порасне как ще е Joy
 Добре дошли на новите мами и леко бременеене  bouquet

# 151
За апетита, нямам кой знае какъв зверски апетит.
За лютеницата и сиренето писах как ги ядях в промишлени количества, сега съм свела лютеницата само до закуска, не за друго ами запасите свършват, а при свекърва ми ще ходим чак май  Mr. Green
Понеже не излизам кой знае колко от офиса и не се изкушавам с разни лакомства, но преди малко имах работа навън и веднага забърсах един козунак  Embarassed

# 152
 и аз дфа се запиша тук оте ми час и половина да ви изчета бе хора много пишета . по темата за майчинството много се притесних .аз получавах 240 лв заплата ( живея в  малък град и това е нормално) но тъи като работя като продавач консултант шефът ми ме осигорява на 330лв на 06.07 правя една година стаж ако го направят повече почти никакво майчинство няма да вземам . тея хора не знаят как да ни спрат парите и за това уж че е заради кризата . и аз като някои други мами ако това стане сериозно ще се замисля да отида в друга държава да живея .

а за яденето аз повече по сладкото както и по таратора Simple Smile и компоти но тук си имаме домашно приготвени Simple Smile иначе чакам да станат ягоди ,череши и т.н че да се заливам с тях . качила сам само 3 килограма за сега . аз също имам сърбежи по гърдите но са повече отколкото на корема . честито на всички със хубави новини Simple Smile аз още не си знам гащите надявам се края на месеца да разбера  Hug Hug Hug пиша рядко но ви изчитам редовно Simple Smile с големи усилия

# 153
red shoe  Hug, моля те не споменавай думата козунак  Embarassed, че по принцип много обичам да унищожавам такива, и по великден става страшно за мен и килограмите ми. Сега сигурно ще се нахвърля с още повече сили и  Laughing лакомия Laughing

Вижте какво открих:
http://lalechebg.com/2010/03/sofia-20-03/
Без записване е, безплатно - аз мисля да отида (дано само не се наложи нещо да съм на работа)
 Hug Hug Hug

# 154
упс  Embarassed
"Моля, за наша ориентация, запишете се на мейл lalechebg@gmail.com"

# 155
И аз да се включа за апетита:)Моят за сега е много нормален нищо по различно от преди не ми се яде( и по добре ) че и без друго от въздуха пълнея Sad За сега съм качила 3 кг в петак влизам в 5-я месец дано така да е до края.
Аз искам да ви питам всички които вече знаете пола на бебчо-кога ви го казаха?!И на какъв ехограф ви гледаха?

# 156
Здравейте на всички!

Аз искам да се включа по темата ХРЕМА ! Знам , че в другите теми обсъждахме кой какво е ползвал, но ми толкова задръстено, че не мога да изровя инфото. Някой може ли да помогне с нещо. Така се случи ,че в понеделник бях на преглед при гинеколога и ми изписаха спрей, но нещо не помага май, а толкова ме дразни този запушен нос. А иначе бебето е добре само дето се бях нагласила да разбера пола, но лекаря каз, че ще стане другия път , който е на 19 април. Май и аз вече усещам нещо в коремчето, ама знам ли дали е бебчо.Поне знам ,че е нещо по-различно като усещане.
 Поздрави на всички и да сте много здрави всички !!!

# 157
  • София
Абе я чакайте да ви попитам - как сте с апетита? На мен постоянно ми се прияждат разни неща Embarassed слава богу, в повечето случаи напълно разумни и дори здравословни: ябълки, нещо сготвено и т.н. Само дето обикновено 1 порция не ми стига, ами са по 2-3 ooooh! мога по цял ден само за ядене да говоря.
Оф аз пък нямам никак апетит, на обяд едвам се наканвам една шопска салата да изям и половин супа. Сутрин се насилвам да закусвам малко, понеже ми става лошо, следобяд изяждам някакъв плод, понеже ми е гладно, но що се отнася до по сериозно ядене - нищо. Много зле, месо не мога да погледна, на манджите съм малко капризна, понеже тези киселини ще ме уморят направо. Абе момичета с две думи радвайте се на апетита си, на бебчетата със сигурснот им е добре.

# 158
Мами, гледайте  новините по Нова телевизия - ще кажат за майчинството  Peace
Колкото до апетита - засега е в нормални граници, ям си както преди. Само от време на време много ми се прияжда дюнер.Дано още малко се порадвам на "нормалния" си апетит.

# 159
  • София
Кой каза козунак  chef Умирам за козунак, сега се опитвам да се въздържам от сладко, защото знам какво ще направя на Великден:) Свекърва ми освен че готви божествено ще прави и козунак и ще стане страшно за кантара:) Аз вече съм +4 кг, а съм още в 17 г.с. Днес ми предписаха Магнерич и нош па, не ми беше добре тия дни и според лекарката ми са контракции:( 

Има ли някой друг, на който са му казали пола на бебчето на ФМ, а лекарят след това изказва друго предположение? Марков беше категоричен, че е момче, а моята лекарка днес каза, че не е сигурна, но май е момиче newsm78

# 160
Моето мнение по въпроса за осигуровките е , че няма смисъл да даваме пари на държавата при положени , че както се вижда , а и до сега е било така, тя нито се грижи за нас, нито за бъдещите ни деца, да не говорим пък ако стигнем пенсионна възраст, както я правят все по-висока. По-добре да си ги спестяваме тези парички, така или иначе всеки ходи на частно на лекар, а да не говорим за тези които се осигуряват допълнително за да вземат по-високо майчинство, а политиците ни вземат че изменят закона...
Вярно е че, жени в майчинство и с малки деца, на които им се налага по-често да ползват болнични, е по-добре да се осигуряват на реалната заплата, но според мен в повечето случай това зависи и от самият служител, как ще го осигуряват.Защото всеки предпочита да вземе 1000 лв. чисто, и да го осигуряват на мин.работна заплата , вместо 700 лв с удръжките.
Така според моят опит стоят нещата в повечето случай, а и е по-разумно, но това си е лично мое мнение  Rolling Eyes

По въпроса с пушеното филенце, спокойно може да го похапваме, защото си е от чисто месце, а и не само се пуши, а и се вари  newsm10

# 161
Момичета, най-после получих babasling-a, нали бях обещала отзиви  Simple Smile
Изработката е страхотна, плата е памучен, но сравнително плътен. Някой питаше дали ще става за лятото, честно казано не знам. Едно момиче (не помня коя), която е ползвала слинг с първото си дете, каза, че по принцип не са много подходящи за жегите, защото и майката и детето се потяли много, та за това не знам. Ама ние както сме за август, то септември вече не е голяма жега  Simple Smile
За удобен не мога да преценя дали е, защото няма с какво да го пробвам  Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 21:00 от red shoe

# 162
Има ли някой друг, на който са му казали пола на бебчето на ФМ, а лекарят след това изказва друго предположение? Марков беше категоричен, че е момче, а моята лекарка днес каза, че не е сигурна, но май е момиче newsm78

И при мен Марков беше категоричен и то към края на 13 седмица, каза, че вероятността да се окаже момиче е по-малка от 1%, но друг не е изказвал предположения  Peace

# 163
  • София
Аз не искам да коментирам кризисните мерки, защото съм много бясна . Ще кажа само едно: безумие #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Иначе с младежа сме добре, той е нещо мързелив тази седмица. Обажда се само ако не му е удобно и съм го притиснала, за да променя позата и да се намести малкия господин Simple Smile . Вече му измислихме име, това явно ни помогна по-лесно да приемем факта, че няма да е точка-бебочка. Някой мислил ли е по този въпрос.

Аз с килограмите бях доста добре до 16-та седмица. Сега съм в 20-та и за последните 4 седмици качих 2 кг, макар че не съм променила нищо в начина на хранене. Хапвам каквото ми се яде по малко, като избягвам пържено, сладко, тестените вкусотии, чипсове....   Започнах да си правя разходка на обяд, едва ли ще помогне много, но движението е важно. Предложението лекцията за храненето по време на бременност и кърмене ми допада, мисля да отида.

Утре съм на ЖК, ще разказвам след това Simple Smile

Може ли някой да ми прати паролата, за да се добавя на първа страничка и да разгледам снимки.

# 164
И аз да се включа за апетита:)Моят за сега е много нормален нищо по различно от преди не ми се яде( и по добре ) че и без друго от въздуха пълнея Sad За сега съм качила 3 кг в петак влизам в 5-я месец дано така да е до края.
Аз искам да ви питам всички които вече знаете пола на бебчо-кога ви го казаха?!И на какъв ехограф ви гледаха?

Доколкото съм чела тук, на мамите в бг от рано са им изказали предположения за пола, още от 13-14 седмица  Peace Аз лично разбрах за пола в 18 седмица на частен скан точно апарата не мога да ти кажа, че не го пише на листа с резултата  Mr. Green , на 2д ме гледа , после пусна и малко 4д кадри, ама на мен лично хич не са ми по вкуса  Peace
 А като говорим за вкусове, мен не ми се е променил вкуса, само дето месо не ми се яде много много, но ям кайма и кремвирши с кеф  Blush и аз нямам особен апетит, та гледам да закусвам обядвам и вечерям.. гледам да се тъпча с плодове, понеже в началото много ми се ядяха, а сега хич  Sick гледам да пия млека, и също ям таратооор  Joy и така, нещата които си обичах , пак са ми вкусни, не ми се прияждат разни неща, даже по цял ден зяпам кулинарни сайтове и рецепти, за да ми се прияде нещо  Crazy никога не съм била любителка на хляба и производните му, но си падам по кроасани , мъфини и други такива сладкишчета, нямам киселини за сега слава на бога, защото обичам лютичко и често си хапвам разни пикантни манджички  Blush като килограми бях качила едно кило ама вчера се теглих, и го няма , така че съм си + 1 кило все още .. Нямам сърбежи, но гърдите ми парят, много са горещи  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт