АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 349
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Hrisinda, мнооого благодаря за разясненията, беше ми много интересно да се образовам за зъбки, синусчета и мандибулки.

Относно коластрата - при мен нито помен! Което ме навежда на следващия логичен въпрос - наличието/отсъствието й по време на бременност показател ли са за лактацията после?

# 31
desinca, и аз съм чела такива работи,но на мен не ми се е случвало с първата бременост. И сега нямам нищо.Не е задължително да имаш преди да родиш.
И вижте какво са измислили нашите  управници- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=482927.msg14526202#msg14526202

# 32
  • София
От там ли започнаха антикризисните мерки, нямам думи просто........

# 33
  • София
Антикризисни мерки  #Crazy #2gunfire
Иначе искат естествен прираст и се мръщат че ни застарявало населението... newsm61

# 34
Нека бъдем позитивни и приемем, че това няма да се случи, но все пак някой може ли да ми обясни - аз мислех, че досега отпускът по майчинство е 9 месеца плюс 45 дни болничен преди раждане, след което можеш да останеш вкъщи да гледаш детенце до 2-рия му рожден ден, но срещу минималната заплата. А тези цитирани в линка 410 дни нещо не ми се връзват с моите познания. Каква е ситуацията в момента и каква би била при промени?

# 35
Хора, аз само не мога да разбера защо си мислите, че на някого му е притрябвал естествен прираст. Те си имат прираст от слабообразовани граждани, които се управляват и манипулират много лесно!  С тази тенденция е много удобно... целта е да се ударят най-вече парите на тези, които плащат данъци и осигуровки! Надали (да ме извиняват за дискриминацията, не че е ясно кой е дискриминирн в тази държава) на майките на по 7-8 деца от малцинствата, които нямат и по един ден трудов стаж ще им се отрази тази мярка. Те така или иначе ще си взимат  парите от нашите данъци, за ДА НЕ си гледат децата!
Леле как се възпалих от яд! #2gunfire

# 36
bonniem към момента получаваш 90% от осигурителният си доход до навършване на една година на детето и след това още една година минималната работна заплата. Не съм счетоводител  Peace

# 37
Очаквах нещо подобно  Close

# 38
  • София
Това е безобразие, пълно и безочливо! Мислех, че дотук няма да я докарат - така ли ще изкарват пари - от майките и пенсионерите?

# 39
  • Варна
И аз се записвам , и ако може някой и на мен да ми сложи розови гащички Simple Smile

# 40
Направо нямам думи за тази "антикризната мярка"-дано имат поне малко съвест и не я приемат. А точно вчера се зарадвах, че няма да увеличават здравната осигуровка (при условие, че и без това все трябва да си плащаме, ако искаме да ни се обърне внимание)... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 41
  • София
bonniem  към момента добре платеното майчинството е 410 дни като в тях се включват тези 45 дни преди термин. След това може да го удължиш до вторатагодина на детето но се заплаща като минимална работна заплата.
Първата година се заплаща най-грубо както следва:
90% от брутното трудово възнаграждение(осигурителен доход ) или 2000лв ако брутното трудово възнаграждение е по-голямо.
или
нетното трудово възнаграждение.

Взима се това което е по малко. В закона пише че болнияният за 1 ден(било то нормален или по майчинство) не може да надвишава средното дневно нетно трудово възнаграждение.

Например ако човек взима заплата 1000 лв. то тогава
брутното трудово възнаграждение = осигурителен доход = 1000лв.
нетното трудово възнаграждение = 700лв(приблизително)

Тогава за 1 месец 90% от БТВ = 900 лв
но понеже НТВ = 700лв
самото майчинство също щв бъде 700 лв.

Дано съм го обяснила правилно.

# 42
Мерси, Стаси!!!

И сега, ако го приемат, тази 1 година става 6 месеца... Нали така?

# 43
Спокойно момичета, няма да го приемат.  Praynig  Нали така преди време искаха май да намаляват еднократните помощи при раждане на студентките редовно обучение и не го направиха, просто защото имаше голям протест от майки - студентки.
Не вярвам и сега да няма, особено що се касае до нещо толкова абсурдно.  #2gunfire #2gunfire

bonniem  наличието/отсъствието нищо не означава, просто ми стана любопитно  при останалите мами как е и за това поставих въпроса тук  Hug

# 44
  • София
Хора, аз само не мога да разбера защо си мислите, че на някого му е притрябвал естествен прираст. Те си имат прираст от слабообразовани граждани, които се управляват и манипулират много лесно!  С тази тенденция е много удобно... целта е да се ударят най-вече парите на тези, които плащат данъци и осигуровки! Надали (да ме извиняват за дискриминацията, не че е ясно кой е дискриминирн в тази държава) на майките на по 7-8 деца от малцинствата, които нямат и по един ден трудов стаж ще им се отрази тази мярка. Те така или иначе ще си взимат  парите от нашите данъци, за ДА НЕ си гледат децата!
Леле как се възпалих от яд! #2gunfire

Абсолютно съм съгласна с теб... #Cussing out
Много скоро от мнозинство ние ще станем малцинство в циганска държава...ама айде че тук не му е мястото да вмъкваме тази тема...но ако има подписка ще се разпиша с две ръце...

Общи условия

Активация на акаунт