АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава № 6

• 27 451
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
ох тази вечер няма отърване от мен Simple Smile
Misleto, и аз имам същия проблем с кистите. И аз се психясах много сериозно, независимо, че си повтарях, че не трябва. В резултат на това обаче миналата седмица ходих на 3 ФМ! #Crazy
При моя бебчо откриха една кистичка в дясното полукълбо. Явно се случва при около 3 % от бременните и обикновено изчезват. Ако има такива кисти, трябва да се направи ФМ и добре да се огледат други показатели и маркери за малформации. Мен ме питаха и за резултата от БХС. Последно докторът  ме увери, че няма причина за притеснение, защото кистата сама по себе си не показва нищо. Това разбира се не ме спря да си порева сериозно, но най-важното е да не се отчайваме и да мислим позитивно! Моля се всичко да е наред при теб! Hug
Q-T и Misleto стискам Ви палци всичко да е наред, знам че няма как да се успокоите предварително, но колкото можете се разсейвайте до следващия преглед,за да не вредите на бебчето с ревове и нерви. Да те попитам Q-T , ти къде ходиш на ФМ във Варна??

# 526
  • София
Благодаря ви момичета Hug.
Старая се да съм положително настроена и да мисля за положителен край.
Гледах в сайта на Марков ,че има 2-ма д-р Марков и малко се пообърках,до сега останах с впечатление, че е само един.Някой да има по-голяма яснота?

От вчера забравям да кажа- с розови гащи сме,таткото е много щастлив от тази новина.

Има наистина 2ма Марков, но доколкото аз разбрах само единия прави ФМ - т.е. ако си казала, че записваш час за ФМ е при правилния Peace Аз като отидох ме питаха при кой съм записала час, и аз понеже не знаех , казах само че съм за ФМ и това беше достатъчно.

# 527
Момичета, бихте ли ми казали къде във Варна има магазини за бременни, че преди да забременея съм виждала, но сега не се сещам....

# 528
Misleto и Q-T, стискам палци всичко да се нареди!   bouquet

Hug

# 529
  • Варна
Charr, точно това беше - по-голяма търпимост към болка! Simple Smile Противопоказания за водното раждане са по-голямо бебе (това се мери през последния месец, за да се прецени); друго е наличието на гъбична или  друга вагинална инфекция. Май че е само това  newsm78. Иначе лекарката каза, че водно раждане е възможно по-всяко време на денонощието, защото ваната се пълни сравнително бързо. Във ваната може да стоиш в няколко позиции. Но явно отнема време, защото казаха, че трябва да си търпелива. И ако се забави раждането, вливат нещо за да ти помогне, защото няма как да стоиш във ваната докато гъбясаш Mr. Green
Villeta,  аз ходих на ранна и късна ФМ при д-р Давидков и съм много доволна. Лекарката ми от ЖК ме прати при доц. Балев и тои ми каза за кистата и не беше особено разговорчив и не мога да кажа, че съм очарована. После ходих и при д-р Б. Яков в Майчин дом за успокоение и също съм доволна от него. А за магазин за бременни съм виждала един на Ген. Колев  но има доста лелски неща. Другият, за които се сещам е Premaman, е до ВИНС-а и има малко по-хубави неща, но на доста по-високи цени.
Благодаря на всички мамчета за подкрепата и милите думи!  Hug

# 530
Момичета, не ми ли е малко рано за крампи на прасците (вж. лентичка)? Предните нощи имах усещането все едно а-ха да крампясам, ама тази нощ не ми се размина, добре че беше лека. Мисълта ми е, че те нали в по-късна бременноста се получават от притискане на нерви, тези моите сега дали не са от недостиг на магнезий?  newsm78  Някой с информирано мнение по въпроса?

# 531
Q-T и аз ходих при д-р Давидков, въпреки негативите ,които чух по негов адрес и аз останах доволна. Вярно че е малко надменен и плюе колегите си,но по време на прегледа е доста подробен.Сега в началото на април пак ще ходя на ФМ при него.

# 532
Аз освен за крампите имам и един друг въпрос, не знам дали някоя от вас е минала през подобно нещо, но все пак ще пробвам Simple Smile

Макар в момента да живея в Англия, имам амбицията да раждам в родния си град. По-скоро в родната си страна, както ще стане ясно след малко Simple Smile

За АГ-то в моя град се носят такива легенди, че освен ако не е по спешност, не искам кракът ми да стъпва там. Поради кризата пък частната клиника има все по-малко пациенти и имам дълбокото съмнение, че в разгара на август просто няма да могат да съберат нужния персонал и ще ме изпроводят към АГ-то така или иначе дори и при планирано секцио. Та, мисълта ми е, как ви звучи идеята при планирано секцио, за което не се очакват усложнения, ако го дочакам, да се изтътрузя до Плевен в Авис Медика, което ще си е 2 часа път с кола?  Струва ли ви се безумно като идея? Знам, че и вашите мозъци са бременни като моя, но моят освен това е обхванат от ужаса за местното ми АГ и не съм сигурна, че разсъждавам трезво. Но просто имам чувството, че ще ревна 2 дена преди влизането си в него и няма да спра до изписването, като междувременно ще ме правят на парцал.

# 533
bonniem, незнам дали е рано,но и аз съм така от три дена.Страшни схващания на пръсците и  на пръстите на краката.С синът ми като бях  бременна,май по-късно ми се появи тая екстра.Освен това имам вече и хемороиди и незнам как да стоя,нито да седна  нито да ходя много. Ти от русе ли беше?

# 534
Ха-ха, да psm, от Русе съм. Това го предположи по спомен, а не по описанието от страха ми от местното АГ, нали? Simple Smile

Значи и ти имаш крампи... Хм... А за хемороидите, аз имам втори месец и много ме мъчат в периода на по-запечени ситуации, но откакто почнах да пия всеки ден по един Магнерич на гладно съм нов човек Simple Smile Ако не спрат тея крампи, дали да не си увелича магнезия... Не ми се вярва да са от притискане на нерви на този етап, ама знае ли човек.

# 535
Да,по спомен го предположих,ама и АГ-то е уникално за град с големината на Русе. Laughing .Аз не пия нищо,ти защо пиеш  магнезии?За раждането и аз се замислих,че се пада отпускарски сезон,но все пак в частната клиника ще си има доктори,няма да я затворят.Въпроса е ако искаш точно определен доктор.

# 536
  • София
А защо не отидеш във Варна? По-близо е от Плевен и има добри специалисти.

# 537
psm, aми пия магнезий защото периодично бях с контракции (слава Богу, от 2 седмици няма и помен от тях).

Много се надявам да си права за частната клиника, като си дойда ще тръгна да проучвам на местно ниво. При нормални обстоятелства бих имала претенции за лекар, но вече не толкова, просто искам да избягам от отношението и обстановката в АГ-то, защото съм с малко лабилна психика. В смисъл, боря се с трудностите в живота, но изобщо не понасям грубо отношение и веднага се разстройвам, голяма съм патка. А и като съм чувала, че само на магия и нечие благоволени можеш да си научиш нещо за детето, не можеш да си виждаш близките... Не е нормална тая работа в наши времена!
 Пък и ако частната наистина работи на нормални обороти, ще си имам списък с лекари, ще видя кой ще е на линия в този период и готово.

Ти към частната ли си се насочила? Чух за нея, че е със затихващи функции, та не знам, разтревожих се доста, чувала ли си нещо достоверно по въпроса?

А къде си раждала първото си детенце и какви са ти впечатленията?

# 538
  • София
Misleto  и аз съм чела, че кистите се разсейват. Недей да се тревожиш предваритело. Довери се на Марков. Вярвам, че ще потвърди, че всичко е наред с бебето.

Bonniem  при планирано секцио не виждам причина да не пътуваш до Плевен, където ще се чувстваш по-спокойна. Стига да си добре мисля, че няма да има проблем. Аз също съм пътувала до къде ли не до последно.

Аз все още крампи нямам, но нещо ми е тежко като легна. Учестява ми се дишането и определено не се чувствам комфортно. С първото ми дете ми ставаше така едва към края на бремеността.

Charr, тя беше много доволна. Днес отиде пак с желание, което всъщност ми беше и най-голямата тревога, че ще ревне, че не иска да ходи повече. Ще става скиорче. Laughing

# 539
Здравейте, и аз получавам тези схващания нощем, ужасно е! Аз си мисля че може да е от недостиг  на течности? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт