Размери детски обувки ?

• 6 733
  • 14
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

Искам да напазарувам малко детски обувки онлайн за цялата пролет и лято напред, обаче не знам колко израства крака на детето за това време? ooooh! Става дума за дете, което сега е на 10,5 месеца и носи 19 номер. Знам, че е индивидуално, но горе-долу можете ли да ме ориентирате около годинката с колко номера ще е напред и до година и половина също? .. Ако това е възможно...

Благодаря!

# 1
На годинка носихме 19-20-ти номер. На година и половина-21-ви, а на две -23-ти. Според мен ще сгрешиш, ако купуваш напред.

# 2
  • София
няма как да знаеш...при моят син расте номер на сезон...при други деца по-различно...
обувки он лайн не бих купила, защото на всичко отгоре номерата се разминават често, т.е. 21 при  да кажем адидас, може да е различен от 21 КК или геокс.... дори да е точният номер, няма как да определиш на ширина как ще бъде, на височина на свода дали ще са добре, дали на детето ще му е удобно, дали подметката е достатъчно еластична, дали петичката е добре укрепена, дали няма някой шев или нещо, което да дразни и  т.н. и т.н.
Та не само за напред, но изобщо не бих купувала он лайн обувки, че и за детете на вс отгоре.

# 3
  • София
няма как да знаеш...при моят син расте номер на сезон...при други деца по-различно...
обувки он лайн не бих купила, защото на всичко отгоре номерата се разминават често, т.е. 21 при  да кажем адидас, може да е различен от 21 КК или геокс.... дори да е точният номер, няма как да определиш на ширина как ще бъде, на височина на свода дали ще са добре, дали на детето ще му е удобно, дали подметката е достатъчно еластична, дали петичката е добре укрепена, дали няма някой шев или нещо, което да дразни и  т.н. и т.н.
Та не само за напред, но изобщо не бих купувала он лайн обувки, че и за детете на вс отгоре.

Абе всичко това е вярно, обаче положението с обувките по нашите магазини е отчайващо (вкл. за възрастни  Embarassed ). Или аз не случвам, ама чак пък толкова никога да не случвам.... Склонна съм да рискувам, дори да не уцеля 1-2 чифта - ще ги (про)дам на някого. А иначе аз доста пазарувам онлайн и общо взето неуспешните ми покупки са по-скоро малко, затова съм толкова смела Grinning

# 4
  • София
Чак пък отчайващо... то като гледам възръстта...надали много обувки си купувала за детето така или иначе Simple Smile
поне купувай като настъпи сезона, а не от сега за лятото...че доста увеличаваш шанса да не станат...пък те до колкото знам не се бавят много така или иначе.

# 5
  • София
Дъщеря ми също вдига номер на сезон.През лятото даже и повече.

# 6
  • София
Благодаря ви!  Hug

# 7
И ние точно лятото направихме 1 година, търсихме обувки и маратонки пролетта. Април месец бяхме 19, а края на септември 20~21. За щастие явно точно сме си направили сметката защото купихме 21 и ни ставаха до последно Wink

# 8
През лятото й купихме чехли,страхотни до септември си ги носеше,преди месец ги намери в шкафа и реше да ги обуе,еми не можа да си вкара крачето.А е чехъл това,какво остана за обувка.В рамките на 4-5 месеца +1 номер.

# 9
  • София
Ами и аз поръчах онлайн преди месец - два чифта с еднакъв номер - маратонки бяха на Карра и Пума - ами познайте дали бяха еднакви, в Карра и пръстите не може да си вкара, а Пумата дали ще може да носи и месец. Повече не рискувам. Аз дето съм с постоянен номер 37 и си поръчах 4 по английската номерация, пращат ми Адидас 4, което виждам, че е равно на 36 1/2, сега се чудя какво да ги правя. На мъжа ми също не станаха, повече не рискувам.

# 10
митко проходи на годинка носеше 20, първите му обувки купихме на 6 март.
в края на май взехме сандали пак 20 ном. носи ги месец. лятото изкара с 21. октомври отивам в магазина искам 22 и изнанада малки, взехме 23. ботушите му купени по коледа са 25.
та сега носи 23, 24 и 25 според марката и модела.
поседен пример гумени ботуши в единия магазин 25 са му огромни и кракът му се вади, в други са му точно.    

# 11
  • Sofia
На Витошка има един магазин за детски обувки - Junior's way. Много пъти е писано за него. Има много и хубави обувки и най-важното - едната продавачка (по-възрастната, а мисля и че е едната собственичка) разбира много и дава чудесни съвети. Ако избрания модел от майката няма да е подходящ за детето, директно казва, не гледа да си пробута стоката. Показва как се мери обувка и други полезни за начинаеща майка неща  Peace Вече два пъти купувам обувки оттам и ще продължа. Ако искаш отиди да видиш, може да си харесаш нещо.
Успех!

# 12
  • София
Благодаря за тази информация, непременно ще ида до там  bouquet

# 13
  • Sofia
Намира се по посока от Патриарха към Св.Неделя малко преди Levi's. Успех!

# 14
  • София
Мда...аз предимно от там пазарувам за детето обувки Simple Smile
А последно и от shoe park или нещо такова беше, обувките са Pavle... съвсем безизвестна марка...македонски ли или нещо такова бяха казали че са..- срещу входа на южният парк на витошка, на втори етаж магазина.... след като вече няколко месеца ги носи тези обувки мога да кажа, че наистина ми харесват Wink не си промениха формата, не се скъса нищо, не се разлепи, удобни са му, обича ги...сухи са вътре дори при мокро време...
И естествено и на Ессо са им много хубави обувките...но и по-скъпи Wink

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 12:40 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт